• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Hambella Natural

Paketi yarılmaya doğru gidiyorum, henüz tam verimli bir demleme yapamadım. Aslında elimdeki ekipmanlar da Celcius'un tarifindeki gibi, yine de tat olarak tutmamasını henüz anlayamadım.

Öncelikle 20gr/260ml olarak tarifle başladım. 24click CMD, 96derece su vs. Zaten 30.sn'den 1:25'e kadar 200ml su (tarife 60+200 söylendiği üzere) dökmek aşırı zor bir eylem, incecik akıtmak gerekiyor suyu. Genel olarak acı oldu bu şekilde.

Önce 19/260'a aldım oranı. Daha sonra öğütümü sabit tutup derece düşürdüm, bi sefer traditional yerine Abaca filtre denedim, bir sefer 94 dereceye düşürdüm denedim, en son öğütümü 1 click kalınlaştırıp (25) 94 dereceyle denedim, yine acı kahve içmekteyim. 1 sefer yanlışlıkla içilebilir oldu galiba ahah. Bi şeftali falan gelir gibi oldu ama tekrarlayamadım o demlemeyi (94 derece, 24 click, 19/260 ile olmuştu bu)

Önümüzdeki demlemede öğütümü ciddi kalınlaştırıp denemeyi düşünüyorum. Başka önerisi olan varsa alırım. Şu ana kadar pek barışamadık kendisiyle :(

Paketi yarılmaya doğru gidiyorum, henüz tam verimli bir demleme yapamadım. Aslında elimdeki ekipmanlar da Celcius'un tarifindeki gibi, yine de tat olarak tutmamasını henüz anlayamadım.

Öncelikle 20gr/260ml olarak tarifle başladım. 24click CMD, 96derece su vs. Zaten 30.sn'den 1:25'e kadar 200ml su (tarife 60+200 söylendiği üzere) dökmek aşırı zor bir eylem, incecik akıtmak gerekiyor suyu. Genel olarak acı oldu bu şekilde.

Önce 19/260'a aldım oranı. Daha sonra öğütümü sabit tutup derece düşürdüm, bi sefer traditional yerine Abaca filtre denedim, bir sefer 94 dereceye düşürdüm denedim, en son öğütümü 1 click kalınlaştırıp (25) 94 dereceyle denedim, yine acı kahve içmekteyim. 1 sefer yanlışlıkla içilebilir oldu galiba ahah. Bi şeftali falan gelir gibi oldu ama tekrarlayamadım o demlemeyi (94 derece, 24 click, 19/260 ile olmuştu bu)

Önümüzdeki demlemede öğütümü ciddi kalınlaştırıp denemeyi düşünüyorum. Başka önerisi olan varsa alırım. Şu ana kadar pek barışamadık kendisiyle :(
İlla o kadar düşük oran kullanmanıza gerek yok. 16/240 veya 16/245 deneyebilirsiniz. 92 derece bi su olabilir. Dört döküş yaparak.

Cmd 25 click. 21/300.Cafec traditional.94 derece su .Kahveyi çektikten sonra kürdanla karıştırıyorum , biraz tozuyo çekirdek. 60ml ile 40 sn bloom. kalan suyu 60 ar gram olarak 4 parça halinde. Her döküşten önce suyun süzülmesini bekliyorum. Swirl vs yok.3.40 civarı bitiş. Bu şekilde verim aldım ben.

Kahveyi ilk kavurucunun reçetesi ile denedim ve beğenmedim bugün kendi bildiğim şekilde yaptım ve acayip bir kahve çıktı ortaya mevyeler çiçekler dans ediyor cafec traditional ile ilk demlemem 2:10 sürmüştü hario 40’lı filtre ile denedim bu sefer.

20/300
Cmd 24 klik
91 derece 80 ppm su
100 ml su ile blomming ve swirl
1. Dk kalan 200 ml ekle
1:50 döküş biriş 3:05 demleme bitiş.

En son demlemelerimde TH3 kullandım, Traditional filtre ile demlerken CMD 28 click'e kadar çıkmıştım ama TH3e geçince 24e kadar düşürdüm. 17gr/240 (40+100+100) 92 derece suyla demledim. 2:15 dk sürdü demleme. Son 3-4 fincanım fena olmadı ama yine de off ya ne güzel bir kahve içtim diyemedim. O yüzden tarif vermeye uğraşmıyorum, belli ki benimki ideal yere gelemedi. En azından acılıktan kurtulmakla yetinmiş oldum :)

Paketi yarılayana kadar hiç tat alamadığım bir kahve oldu.Genelde 20gr kahveyle 1:16
cmd 20-26 clik arası 96 derece suyla farklı döküş teknikleriyle denedim.
Bugün 90derece nestle pure life suyla 1:15
(16-240) cmd 24 clik 50g suyla 30 sn blooming geri kalan suyu 1.25e kadar tek döküşle demleme yaptım. 2.30da bitti. Oldukça tatlı bir fincan çıktı. Damak çatlatacak kadar şeftali,tatlı portakal ve gerçekten dutsu meyveler tadı aldım. Biraz geç kalmış olsam da uzun zamandır içtiğim en güzel kahvelerden oldu.

Bu çekirdeğin filtre için koyu kavrulduğunu düşündüğümden filtrede ayar yakalamaya kasmadım. Espresso’da az önce deneme imkanım oldu ve tatlı, güzel bir fincan yakaladım. Hatta 2. shot’ı da attım üstüne. (Makinem her an satılabilir korkusuyla içmiş olabilirim ikinciyi. İnanılmaz bir deneyim değildi sadece tatlıydı 😂)

Bu çekirdeğe de filtre için koyu demezsiniz arkadaşlar. Size farklı bana farklı bi kavrum gelmişse bilemeyeceğim ancak filtre için bu kadar bile kavrulması fazla geliyorsa sadece ilginç demek istiyorum.

Damak zevki bu tabi ancak ben böyle kahveleri seviyorum. Tatta acılık, yanıklık, kavruk bi tat olmayıp açık - orta (ortaya yakın) kavrulan çekirdekler hem tatlı hem asidik hem de "kahve kahve".

7 Nisan kavrumlu çekirdekle başladığım serüvene bugün 3.siparişimi vererek devam ettim açıkçası burdaki bazı yorumları okuyunca şaşırdım ben paketi ilk açtığımda net şeftali kokusu almıştım firmanın verdiği reçetede küçük değişiklikler yapıp güzel fincanlar çıkardım isteyenle paylaşabilirim😌,ayrıca ay bitmeden gelecek çekirdekleri de merak ettim.

7 Nisan kavrumlu çekirdekle başladığım serüvene bugün 3.siparişimi vererek devam ettim açıkçası burdaki bazı yorumları okuyunca şaşırdım ben paketi ilk açtığımda net şeftali kokusu almıştım firmanın verdiği reçetede küçük değişiklikler yapıp güzel fincanlar çıkardım isteyenle paylaşabilirim😌,ayrıca ay bitmeden gelecek çekirdekleri de merak ettim.
Tarifinizi yazabilir misiniz

Bu çekirdeğe de filtre için koyu demezsiniz arkadaşlar. Size farklı bana farklı bi kavrum gelmişse bilemeyeceğim ancak filtre için bu kadar bile kavrulması fazla geliyorsa sadece ilginç demek istiyorum.

Damak zevki bu tabi ancak ben böyle kahveleri seviyorum. Tatta acılık, yanıklık, kavruk bi tat olmayıp açık - orta (ortaya yakın) kavrulan çekirdekler hem tatlı hem asidik hem de "kahve kahve".
Kahveden alınan keyif, beklentiye göre de şekilleniyor olabilir. Dediğiniz gibi kahve kesinlikle yanık değil, tatlı ve gövdeli. (kahve gibi kahve dediğimiz cinsten) Kör tadım yapsam Guatemala filan derdim sanıyorum. Zira natural Ethiopia dendiği zaman parlak, canlı, meyvemsi, asiditeli ve orta-düşük gövdeli bir kahve beklentisi oluşuyor bende. Yüksek sıcaklıkta verim alamadığım için ve avucuma dökünce homojen bir kavrum izlenimi edinemediğimden dolayı koyu kavrulmuş olduğu izlenimi edindim. (Karamelize olmuş veya yanık diyemem) Başta da dediğim gibi kavrum tercihi sonucunda bu sonuç çıkmış ve beklentilerime uymamış olabilir. Ama espressoda kesinlikle iyiydi.

Bence bu kahvenin püf noktası yüksek ısılara çıkmamak.

Bu kahveden hiç yanık tadı almadım, sadece yüksek sıcaklıklara çıktığımda kuruluk oluyor ve tatlar feci gölgeleniyor, aslında Celsius'un denediğim üç çekirdeğinde de görece düşük sıcaklıklar daha iyi sonuç verdi (henüz Adado'yu açmadım) sadece Kochere'de ne yapsam alttan gelen hafif acılığın önüne geçemedim onun dışında El Paraiso özellikle resmen limonata, çok hoşuma gitti benim o yüzden biraz da şaşırıyorum çekirdeklerin bu kadar beğenilmemesine aslında

Öğütülmüş kokusunda bile şeftali alınıyor.En azından bana gelen kahvede durum bu.Total sure 2 dakika civarı şeklinde demlerseniz kahve ortalama üstü.
Adado yüzünden bir daha almayı düşünmüyorum.Hatta bu kahveden ek olarak almayı düşünüyordum vazgeçtim.
Ama bütün kahveler kötü vs yorumlarına katılmıyorum.Kahveye su değdiğinde bile meyve kokuyor.

Öğütülmüş kokusunda bile şeftali alınıyor.En azından bana gelen kahvede durum bu.Total sure 2 dakika civarı şeklinde demlerseniz kahve ortalama üstü.
Adado yüzünden bir daha almayı düşünmüyorum.Hatta bu kahveden ek olarak almayı düşünüyordum vazgeçtim.
Ama bütün kahveler kötü vs yorumlarına katılmıyorum.Kahveye su değdiğinde bile meyve kokuyor.
Küstün mü :(

Kesinlikle katılıyorum, kahvelerin hepsini (Hambella, Kochere, Paraiso ve Adado) tek tek kokladım ve diyebilirim ki üçünü kokusundan bile ayırt edebilirdim ama Adado kokmuyordu bile ne yazık ki.. gerçi tadına bakmadan bir şey demem doğru olmaz ama

Hambela bir çok kavurucunun sitesinde mevcut kampanya bitmeden bende bu çekirdeği alıp denemek istiyorum. Bakalım nasıl çıkacak.

Geri