• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Fark yok fotoğrafa bakarsak. Bu arada 180 ppm mi?
tezgah altı arıtma sistemi var aktif karbon blok filtresi var sadece o yüzden çeşmeden ne geliyorsa onu veriyor sanıyorum sadece koku ve tadı değişiyor. çeşme de 180-190 ppm. suyla uğraşmak istemediğim için bunu mainledim 6 aydır aynı suyu kullanıyorum memnunum.

Adadoyu bi de mokapotla denemek istedim ve fena olmadı açıkçası. 15.7 gram kahve cmd 16 click bi de bi tane aeropress filtresi koydum. Siz de bi şans verebilirsiniz bence.

Acılık alana tavsiyem bir iki klik inceltin öğütümü. Timemore c2'de en çok 18 ve 19 klik kullanırım. Bu kahvede 17 klik'e indim. 90 derece su. 13/200 april coffee tarifi. Asidite canlandı. Acılık oldukça azaldı diyebilirim. Kavun falan bilmem ama keyifli bi hale geldi şu an. Belki döküş sayısı azaltarak daha iyi hale gelebilir.

Ama yine de içtiğim en keyifli etiyopya'lar arasında değil.

7 Nisan kavrumlu kahveyi ilk kez denedim bugün. Comandante 24 klik 15/225 clever dripperda Hoffmann tekniği ile demledim. Kahvede acılık yoktu fakat meşhur kavun tadını ben de alamadım, soğudukça ahududu net hissediliyor. Genel olarak keyifli bir fincandı, birkaç klik daha düşürüp denemeyi düşünüyorum.

Acılık alana tavsiyem bir iki klik inceltin öğütümü. Timemore c2'de en çok 18 ve 19 klik kullanırım. Bu kahvede 17 klik'e indim. 90 derece su. 13/200 april coffee tarifi. Asidite canlandı. Acılık oldukça azaldı diyebilirim. Kavun falan bilmem ama keyifli bi hale geldi şu an. Belki döküş sayısı azaltarak daha iyi hale gelebilir.

az önce tm20 klik denedim oldukça gövdeli bir kahve içiyorum, öğütümü inceltmek gerekecek sanırım dediğiniz gibi.

Demleniz ne kadar sürdü? Süre daha da uzar diye inceltmeye korkuyorum biraz.

2.30, Cafec geleneksel filtre. Tavsiyem korkmayın, önyargılı da olmayın, bir kez deneyin. Size uyarsa uyar olmazsa başka şeyler denemeye devam edersiniz.
Bazı çekirdeklerde zıtlaşıp daha da inceltmeyi ben de düşünüyorum fakat bu süreyi aşırı uzatıp süreden kaynaklı çözünmeyi fazla arttırmaz mı? Nasıl durumlarda kalınlaştırmak yerine aksine daha da inceltmek denenebilir?

Bazı çekirdeklerde zıtlaşıp daha da inceltmeyi ben de düşünüyorum fakat bu süreyi aşırı uzatıp süreden kaynaklı çözünmeyi fazla arttırmaz mı? Nasıl durumlarda kalınlaştırmak yerine aksine daha da inceltmek denenebilir?
Çok bilgim yok ancak yaptığım denemelerde gördüm ki, orta kavruma sahip acılık alınabilen kahveler için 19 klikte yaptığım demlemeler 17 ve 21 kliklere göre daha acı olabiliyor. Daha kalın öğütünce çekirdeğin karakteri biraz zayıflıyor bence. Bu yüzden inceye gidebiliyorum nadiren. Ben de v60'a başladığım ilk aylarda daha acı olur diye hiç inceye inmemiştim ancak sonrasında bir kez deneyince acılığın azaldığını keşfetmiştim. Ama yine de zorunda kalmadıkça inceye gitmiyorum damak tadıma çok uymuyor.

Edit: Süre uzar mı diye ben de düşünüp 13 gramlık tarif kullandım.

Çok bilgim yok ancak yaptığım denemelerde gördüm ki, orta kavruma sahip acılık alınabilen kahveler için 19 klikte yaptığım demlemeler 17 ve 21 kliklere göre daha acı olabiliyor. Daha kalın öğütünce çekirdeğin karakteri biraz zayıflıyor bence. Bu yüzden inceye gidebiliyorum nadiren. Ben de v60'a başladığım ilk aylarda daha acı olur diye hiç inceye inmemiştim ancak sonrasında bir kez deneyince acılığın azaldığını keşfetmiştim. Ama yine de zorunda kalmadıkça inceye gitmiyorum damak tadıma çok uymuyor.
O zaman bundan sonra son çare:

Celsius'un daha önceki indiriminden Adado'yu alıp denemiş ve eşimle beraber çok beğenmiştik. Toplu alımdan Celsius çıktığını görünce de çok sevindim ve hem iş yerim hem de evim için içinde yarımşar kilo Adodu bulunan siparişimi verdim. Kargom kısa süre içinde, sorunsuz bir şekilde bana ulaştıktan sonra degassing süresini beklemeye başladım. Süre dolduktan sonra ilk denemeleri yapmaya başladım, ama sanırım fazla kavrulduğundan olsa gerek kahveden yanık tadı geliyordu. Foruma bakınca bazı arkadaşların da aynı sorunu yaşadığını gördüm. Bir arkadaş ince öğütümün işe yarayacağını söyleyince bugün bir de o yolu denedim, ama yine yanık tadını aşamadım. Şöyle söyleyeyim, bu Adado kesinlikle eski Adado gibi değil. Ben içmekte zorlanıyorum, nasıl olacak bilemiyorum, keşke Kochero alsaydım diyorum.
Celsius şu ana kadar organizasyonu kusursuz bir şekilde yürütüyor; ancak sonuç olarak bu alımın özü kahve çekirdeği, haliyle bu durum benim açımdan alımın önüne geçiyor. Firmanın biz sorun yaşayanlara bu konuda çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum. @CelsiusCoffeeRoastery

Celsius'un daha önceki indiriminden Adado'yu alıp denemiş ve eşimle beraber çok beğenmiştik. Toplu alımdan Celsius çıktığını görünce de çok sevindim ve hem iş yerim hem de evim için içinde yarımşar kilo Adodu bulunan siparişimi verdim. Kargom kısa süre içinde, sorunsuz bir şekilde bana ulaştıktan sonra degassing süresini beklemeye başladım. Süre dolduktan sonra ilk denemeleri yapmaya başladım, ama sanırım fazla kavrulduğundan olsa gerek kahveden yanık tadı geliyordu. Foruma bakınca bazı arkadaşların da aynı sorunu yaşadığını gördüm. Bir arkadaş ince öğütümün işe yarayacağını söyleyince bugün bir de o yolu denedim, ama yine yanık tadını aşamadım. Şöyle söyleyeyim, bu Adado kesinlikle eski Adado gibi değil. Ben içmekte zorlanıyorum, nasıl olacak bilemiyorum, keşke Kochero alsaydım diyorum.
Celsius şu ana kadar organizasyonu kusursuz bir şekilde yürütüyor; ancak sonuç olarak bu alımın özü kahve çekirdeği, haliyle bu durum benim açımdan alımın önüne geçiyor. Firmanın biz sorun yaşayanlara bu konuda çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum. @CelsiusCoffeeRoastery
Kavrum tarihiniz nedir? Ben 8 nisan kavrumluyu içiyorum. Kavunu hissedemiyorum eskisi gibi değil fakat yanık da değil kesinlikle. Tatlı ama standart bir kahve içiyorum gibi hissettiriyor.

Kavrum tarihiniz nedir? Ben 8 nisan kavrumluyu içiyorum. Kavunu hissedemiyorum eskisi gibi değil fakat yanık da değil kesinlikle. Tatlı ama standart bir kahve içiyorum gibi hissettiriyor.
Benimkinin kavrum tarihi 9 Nisan. Bilemiyorum, benim de şimdi ictiğimle daha önceki içtiğim arasında fark var. Standart bir kahve olsaydı bunu önemsemeyebilirdim, ancak kahve yanık tadından içilebilir gibi değil.

Benimkinin kavrum tarihi 9 Nisan. Bilemiyorum, benim de şimdi ictiğimle daha önceki içtiğim arasında fark var. Standart bir kahve olsaydı bunu önemsemeyebilirdim, ancak kahve yanık tadından içilebilir gibi değil.
Benim bu kahvede anlamadığım olay bu, nasıl iki kavrum arasında bu kadar ciddi fark olur bilemiyorum. Blackfriday zamanı aldığım Adado'da sizin bahsettiğiniz durumun aynısını yaşadım, is ve yanık tadından içebildiğim bir fincan olmadı. Çok ilginç bir durum

Bende 12 nisan kavrumu var degassing icin heycanla bekliyorum. Bu arada icilemiycek durumda oldugunu dusunen arkadaslar icin bir tavsiyem var. Kalin ogutum olarak (cmd 27 28 29 civarları) aeropresste denemeleri. Eminim daha icilebilir olacaktir.

Aeropress ile aşk yaşıyorum birkaç aydır adeta. Tarifimi birazcık daha değiştirdim, tertemiz, tatlı mı tatlı lezzetler alabiliyorum artık. Tabii bazı kahveler iyi sonuç vermeyebiliyor. Tatların hafif acıya kaçmaları çok kolay aeropress ile. Elimdeki tarifi daha da geliştirmeye devam edeceğim ama bir yandan da çok kişilik tarifler üzerine çalışmaya başlamak istiyorum.

Tarifin son halini yazacak olursam
Ters metod
14gr kahve - comandante 28-30 kk arası
Kuzeyden Su 86 derece
200 gr su hızlıca dökülür.
İki chopstic ile 10 saniye karıştırılır (burada chopstick olması çok önemli aeropress in karıştırma çubuğu ile olmuyor)
Çift filtre ıslatılır ve kapak kapatılır
1:50 de ters çevirip hızlı bir spinle basmaya başlanır
2:50 bitecek şekilde yavaşça basılır
Fıss sesi çıkınca basma işlemi durdurulur

Bu yöntemle hiç tat alamadığım, "kötü" dediğim kahvelerden bile güzel tatlar alabildim. Bu alet gerçekten hayatımı değiştirdi :)
@ckn arkadaşımizin bu tarifiyle muhtesem kahveler demliyorum. Kahvesine gore 26 ile 28 arasinda degisiyor ogutumum.

15 Nisan kavrumlu Adado'yu bu akşam demledim. Daha önce bu kahveyi denemedim o sebepten kavrum kıyaslaması yapamam ama biraz koyu görünüyor. 2:30'da biten demlemeye ve nispeten kalın öğütmeme rağmen çok ciddi bitterlik vardı. Umarım ben birşeyleri yanlış yapmışımdır.

Geri