• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Açıkçası haftasonu paketi açıp demlemek niyetindeyim,genel olarak yorumlar biraz heves kırdı bende.Bakalım hayırlısı,haftasonu bende demleme yapınca tecrübemi buradan paylaşıyor olurum.

bu çekirdeki v60 da cafec filtreler ile mı,yoksa origamide kalita filtre ile mi demlemek güzel sonuç çıkarır sizce?
Bence hevesiniz kirilmasin tatli gayet icilebilir fincanlar cikiyor ancak onceki adado citayi cok yukseltmisti bu yuzden olsa gerek.

Kalita hakkinda cok bilgim yok ama bunu sizin deneyip hangisine yakisicagini yine sizin karar vermenizin en iyisi oldugunu dusunuyorum.

Önceki Adado benim sürekli tükettiğim bir çekirdekti. 14-15 günden önce yaptığım hiçbir demlemeden içilebilir fincanlar elde etmeme rağmen maalesef keyif almadım. Bunda da aynı şekilde bekleyeceğim.

Bu toplu alımda en güvendiğim çekirdekti.
7 Nisan Kavrumu.
Birebir verilen tarifi uyguladım, ancak sonuç hiç memnun etmedi.
Daha önceki %25 indirimli aldığım çekirdekle alakası yok.
O alımda daha paketi açar açmaz ve içerken kavun tadı patlamıştı, üzgünüm.😐

Aydoğan abi ilginçtir ki ben de ilk aldığımda burada sizin yaşadığınız sorunu yaşadım. İsli ve hiçbir aroma veya tadı alamadığım bir çekirdek olmuştu. Buzluğa attığım için de üstünden zaman geçtikten sonra arayıp bir şey demek istemedim. Aynı alımdaki Rwanda demlemesi zor bir kahve olsa da çok memnun etmişti ve karpuz suyu gibiydi
7 Nisan Kavrumu.

7 Nisan Kavrumu.
2 demleme yaptım, kutusuna koyup kaldırdım.. bakalım 21.günde tekrar şansımı deneyeceğim.. olmazsa cold brew.. 🙇‍♂️ 🙂

Soldaki adado
Sağdaki cd cuczhapa
Evet kavrumlar aynı neredeyse ama kesinlikle cuzcachapa vakası değil bana göre. İs ve yanık kokusu hiç almadım ben.

İlk demlememi yaptım tarife göre , aromaları alamadım ama soğudukça biraz daha tatlı bir fincan oldu. Birkaç değişiklikle (molentte uygun klik, su sıcaklığı ve döküş sayısı gibi) keyifle tüketilebilir bence.

Evet kavrumlar aynı neredeyse ama kesinlikle cuzcachapa vakası değil bana göre. İs ve yanık kokusu hiç almadım ben.

İlk demlememi yaptım tarife göre , aromaları alamadım ama soğudukça biraz daha tatlı bir fincan oldu. Birkaç değişiklikle (molentte uygun klik, su sıcaklığı ve döküş sayısı gibi) keyifle tüketilebilir bence.
Cuchapa değil cünkü kahveler farklı.Önceki aldığım adadoyu biliyorum.Sadece biraz tatlılık alınan bir kahve değildi.Kaldı ki sitede light roast olarak satılan bir kahve.Bu light roast’a benziyor mu veya light roast mı gerçekten.Belki de ben bilmiyorum veya damak tadım yok.Ama bu kavrum bence olmamış

Adado yerine başka bir çekirdek mi alsaydım diye düşünmeye başladım. Herkes çok övünce onu da araya sıkıştırmıştım, 3 tane 150g'lık siparişin en beklediğim kahvesi hayal kırıklığına uğratmaz umarım.

kasuya ve chemex ile demlemeye devam edicem zaten.. bana gelen kahve medium kavrum.. beklemekten zarar gelmez, bi umut belki toparlar..
Aynen medium kavrum. Daha önce adado denemedim hiç. Daha önce alanlar aynı tadı yakalayamadığı için hayalkırıklığına uğramış olabilirler belki %100 aynı çekirdek değildir bilemiyorum. Bu durum anlaşılabilir.

Kendi durumum için çekirdeğin kötü olduğunu düşünmüyorum. Orta kavrum kahvelerle de gayet iyi sonuçlar çıkabiliyor.

7 Nisan Kavrumu.
Ayrıca bu benim Kahvekulübü üyeliğim boyunca, bir çekirdek hakkında yaptığım ilk yorumdur.
@CelsiusCoffeeRoastery Anıl bey muhakkak bizleri aydınlatacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Cuchapa değil cünkü kahveler farklı.Önceki aldığım adadoyu biliyorum.Sadece biraz tatlılık alınan bir kahve değildi.Kaldı ki sitede light roast olarak satılan bir kahve.Bu light roast’a benziyor mu veya light roast mı gerçekten.Belki de ben bilmiyorum veya damak tadım yok.Ama bu kavrum bence olmamış
Light roast demiyorum ben de zaten. Bana da koyu gibi geldi, söylemek istediğim kavrumdan dolayı is ve yanık kokusu yok. Yine de keyifli fincanlar çıkabilir gibi geliyor. Farklı reçeteler deneyip görmek lazım.

Light roast demiyorum ben de zaten. Bana da koyu gibi geldi, söylemek istediğim kavrumdan dolayı is ve yanık kokusu yok. Yine de keyifli fincanlar çıkabilir gibi geliyor. Farklı reçeteler deneyip görmek lazım.
Evet is yanık yok.Ama aromalar ve asidite de kaybolmuş.Koyu kavrum hiç ama hiç sevmem.Ondan dolayı beklentim yok bu kahveden.Bu arada size karşı bir sitemim yok.Uzerinizden söylemiş gibi oldum yanliş anlaşılma olmasın

Aynen medium kavrum. Daha önce adado denemedim hiç. Daha önce alanlar aynı tadı yakalayamadığı için hayalkırıklığına uğramış olabilirler belki %100 aynı çekirdek değildir bilemiyorum. Bu durum anlaşılabilir.

Kendi durumum için çekirdeğin kötü olduğunu düşünmüyorum. Orta kavrum kahvelerle de gayet iyi sonuçlar çıkabiliyor.
Tek bi beklentim vardı o da az da olsa kavun aroması almak, alamadım.. cekirdek nitelikli, puanı da yüksek ama beklentiyi karsilamayinca insanlarda hayal kırıklığı yaratması gayet doğal..

Son düzenleme:
Evet is yanık yok.Ama aromalar ve asidite de kaybolmuş.Koyu kavrum hiç ama hiç sevmem.Ondan dolayı beklentim yok bu kahveden.Bu arada size karşı bir sitemim yok.Uzerinizden söylemiş gibi oldum yanliş anlaşılma olmasın
Koyu kavrum ben de sevmiyorum, aromaları ben de alamadım dediğim gibi sadece biraz pozitif yaklaşmaya çalışıyorum beklentim yüksek olduğu için :D Yanlış anlaşılma yok merak etmeyin

Geri