• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Bugün Ümitköy deki Celcius Coffee yi ziyaret ettim. Vaktim olmadığından, hızlıca Ethiopia Hamasho (Sidamo) kahvelerini alıp çıktım. %15 indirim vardı. Biraz önce demledim (Kasuya Dripper ve Kasuya yöntemi ile).
Acemiyim ama kahvenin içinde üzerinde yazan tadım notalarını aldım. Acemi olmama rağmen demlediğim güzel kahvelerden biri oldu.

Kavurucu: Celsius Coffee
Çekirdek: Etiyopya Kochere Natural
Yöntem: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 21 Klik
Oran: 15/240
Su: 94 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 49 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.49 sn / 60 ml

Tadım: Islak koku mandalina, demleme sonu da aynı turunçgil devam ediyor, gövde düşük ama ince öğütüm kaynaklı ufak bir acılık var, buna rağmen meyvemsiliği gölgelemiyor, 1 klik arttırıp da denerim ama bu demleme de gayet hoşuma gitti. Ne diyoruz “Kahveler buzlukta, çıkar iç yoklukta”

Ek not: Celsius nolur geri dön

Ben cafe de içtim beğendim. Çok belirgin aromaların olduğu bir kahve değil bence. Asidite hoş damağı yormayan keyifli bir kahve. Demlemeye göre silik aromaların kompleksliği var. Şimdiye kadar Celsius un kavrumu üzmedi.

Son düzenleme:
Ben cafe de içtim beğendim. Çok belirgin aromaların olduğu bir kahve değil bence. Asidite hoş damağı yormayan keyifli bir kahve. Demlemeye göre silik aromaların kompleksliği var. Şimdiye kadar Celsius un kavrumu üzmedi.
O zaman tamda bana göre duruyor bu güzel yorum için teşekkür ederim. 2 pakette bundan söyledim. :) Elimde oyun oynamak çok malzeme olunca kahvelerden birbirinin tamamen farklısı bardaklar çıkarabiliyorum;)

Sabah kahvesi olarak El Salvador – La Montanita içmeye karar verdim.
Bu kahveden daha önce istediğim sonucu alamadığım için, mümkün olduğunca inceye gitmeye karar verdim.

Hala karşılaştırma aşamasında olsamda, Comandante C40 redclix ile Timemore X lite arasında öğütüm değeri olarak,

Redclix 48 klik =~ Timemore X Lite 10 klik civarı diyebilirim.

Buda oldukça ince bir öğütüm oldu v60 için.

Abaca ve Origami M ile 94C demleme yaptım.

bitiş 4 dakika kadar sürdü. Lakin sonuç şaşırtıcı şekilde memnun eden bir bardak verdi.

Ön planda Mandalin ve taze kestane tatlarının hoş bir birleşimini sundu bana, gövdesi hafif, tatlı ve içimi kadifemsi bir bardak aldık.
Yarışma birincisi olması büyük beklentiye sokmuştu ama bu beklentiden sıyrılınca hoş içimli bir sabah kahvesi olduğuna karar verdim. Arkada bıraktığı uzun bitişte gerçekten keyifli.

Çok vurgulu meyvemsi tatlar yerine daha tok, tatlı bir kahve içmek isteyenler için önerebilirim.

14-20 Nisan tarifleri arasında online mağazada çekirdek kahvelerde %20 indirim var.
Kupon kodu: BAYRAM20

Ekli dosyalar

• 992175F6-9059-4EDB-AB7B-7642349AEF3A.jpeg
    992175F6-9059-4EDB-AB7B-7642349AEF3A.jpeg
    66.3 KB · Görüntüleme: 44
Geri