• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CD - Colombia El Mirador Acetic Natural Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bllyldz9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mirador'u çok ince öğütmekten korkmamak gerek. Bugün hanıma delterda Red clix 25 çentikte, 94 derece Hayat Şekerpınarı suyla (oldukça çözücü bir su olduğunu tecrübe ettim.) demleme yaptım, oldukça aromatik bir deneyim oldu. Çok zor çözünen bir kahve olduğunu düşünüyorum. İnce öğütüm+sert ve nispeten sıcak su reçeteleri öneriyorum.

Mirador'u çok ince öğütmekten korkmamak gerek. Bugün hanıma delterda Red clix 25 çentikte, 94 derece Hayat Şekerpınarı suyla (oldukça çözücü bir su olduğunu tecrübe ettim.) demleme yaptım, oldukça aromatik bir deneyim oldu. Çok zor çözünen bir kahve olduğunu düşünüyorum. İnce öğütüm+sert ve nispeten sıcak su reçeteleri öneriyorum.
Özellikle 1:14 kullanılıyorsa, zaten elimizde çözücü su miktarı da az oluyor

7 Nisan kavrumlu çekirdeği şuan ilk kez denedim, çok iyi. Biraz gövdeyi de artırabilirsem harika olacak eminim

Selam kahveyi 1zpresso jx pro ile deneyimleyen oldu mu? Olduysa hangi kliklerde verim aldı? Teşekkürler.

Bugün ilk kez denedim. Henüz 4-5 gün önce kavruldu ve @metin beye sorduğumda El Gobiado gibi 2-3 hafta kadar beklememin iyi olacağını söyledi. Bugün derste iken en son dayanamadım öğüttüm. Yarım saat bekleyip demleyecektim ama ders uzayınca 1 saati biraz geçti öğütümümden sonra. Öncelikle şunu söylemeliyim, öğüttüğümde muazzam bir vanilya kokusu aldım, sanki gerçekten aromalı kahveymiş gibiydi. Benim de elimde 125 gr olduğu için rastgele bir reçete denemek istemedim. Yabancı kavurucularda da olan bir çekirdek olduğundan biraz araştırdım ve bu reçeteyi bulup denedim.

Natural Acetic:
16g
45s bloom with 50g water
At 45s: add water until 105g
At 1:10: add water until 185g
At 1:45: add the water to arrive at 260g
End Time : 2:30 – 2:45
Molent G50 ile 38 klikte öğüttüm.

Vanilya tadı güzel geldi ve kokusuna kıyasla daha az yoğundu bu da hoşuma gitti. Bunun dışında daha önce almadığım çikolatamsı bir tat aldım, üzerinde yazan tadım notuna göre konuşursam tahminen çikolata likörüydü. Aromalar biraz hızlı kayboldu kahve soğudukça ama bunu öğütüm kalınlığıma ve çok uzun süre öğütülmüş halde kalmasına bağlıyorum. Ben çok keyif aldım bu haliyle bile ve daha düzgün demlediğimde cidden çok güzel bir kahve içeceğime eminim :)
İki gündür bu paylaştığınız tarifle demliyorum cmd 21clickde. Güzel ve farklı bir kahve. Çikolata çok yoğun.

İki gündür bu paylaştığınız tarifle demliyorum cmd 21clickde. Güzel ve farklı bir kahve. Çikolata çok yoğun.
Evet benim de denediğim en iyi reçete bu oldu, rahatszı etmeyen ama yoğun bir çikolata ve vanilya aroması alıyorum. Sevindim beğenmenize de :)

Ben bu çekideği Williams roastery den aldım. İyi bir kolombiya çekirdeği o kadar bence daha ötesi yok, 3 defa demledim şimdiye kadar her birisinde birbirine benzer sonuç çıktı. Fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Kilosu 700 liraya yakın bir çekirdek olunca beklenti yüksek oluyor ama bu kahvede maalesef beklentim karşılanmadı.

Coffee department ile ilk deneyimim el gobiado olmuştu. Ve sadece yanık, isli bitter tadlar aldığım kahve olmuştu. Bu kadar beğenen olunca özellikle damağında güvendiğim insanlar, kendimde sorun vardır diyerek çeşitli su ve reçeteler denedim hiçbir sonuca varamadım.

Kendilerine mail ile bilgi de vermiştim el gobiado hakkında bana gelen çekirdekde bir sorun olduğu konusunda ama sorun olmadığı cevabını aldım. sağlık olsun.

Bu yüzden ön yargılı olarak acetic natural çekirdeğini aldım ve bu çekirdek gerçekten çok hoşuma gitti.

Su: yaklaşık 40kh 130gh 127 ppm
16/230
cmd19 görece ince sayılacak öğütüm
88 derece 2dk long bloom + 91 derece tek döküş
Kokusu yoğun vanilya bayıldım gerçekten hem öğütürken hem demlerken. Paketi çıkarıp koklamak için sıktığımda evdekilerin bile vanilya kokusu dikkatini çekmişti. Tatta hoş, zarif şarapsı asidite aynı zamanda çok tatlı. Bitişe yakın tatta vanilya da kendini belli ediyor.

El gobiado kötü bir deneyim olmuştu halen bana gelen pakette ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum :) Ama bir o kadar da bu kahveyi çok sevdim, ellerine sağlık kavuranın.

Evet benim de denediğim en iyi reçete bu oldu, rahatszı etmeyen ama yoğun bir çikolata ve vanilya aroması alıyorum. Sevindim beğenmenize de :)
Bugün bu reçeteyle demledim.
Turuncu turbo sakız tadını özellikle bitişte nasıl alamıyorlar bilemiyorum... Tarif güzel... :)

Bitti gibi benim kahve. :)

Bu kahve buzdagi suyla v60 la gercekten zor cozuluyor. En iyi demlemelerimi aeropressle yaptim. 87 derece su 14 gr kahve 200 ml su cmd 26 klik, 2 filtre. Suyun hepsini dokup 10 saniye karistirma kapagi kapatip 1.50 ye kadar bekleme 1.50 de ters cevirip havada spin yapip 2.50 ye fiss sesine kadar yavasca bastirma.

Bugün ilk kez denedim. Henüz 4-5 gün önce kavruldu ve @metin beye sorduğumda El Gobiado gibi 2-3 hafta kadar beklememin iyi olacağını söyledi. Bugün derste iken en son dayanamadım öğüttüm. Yarım saat bekleyip demleyecektim ama ders uzayınca 1 saati biraz geçti öğütümümden sonra. Öncelikle şunu söylemeliyim, öğüttüğümde muazzam bir vanilya kokusu aldım, sanki gerçekten aromalı kahveymiş gibiydi. Benim de elimde 125 gr olduğu için rastgele bir reçete denemek istemedim. Yabancı kavurucularda da olan bir çekirdek olduğundan biraz araştırdım ve bu reçeteyi bulup denedim.

Natural Acetic:
16g
45s bloom with 50g water
At 45s: add water until 105g
At 1:10: add water until 185g
At 1:45: add the water to arrive at 260g
End Time : 2:30 – 2:45
Molent G50 ile 38 klikte öğüttüm.

Vanilya tadı güzel geldi ve kokusuna kıyasla daha az yoğundu bu da hoşuma gitti. Bunun dışında daha önce almadığım çikolatamsı bir tat aldım, üzerinde yazan tadım notuna göre konuşursam tahminen çikolata likörüydü. Aromalar biraz hızlı kayboldu kahve soğudukça ama bunu öğütüm kalınlığıma ve çok uzun süre öğütülmüş halde kalmasına bağlıyorum. Ben çok keyif aldım bu haliyle bile ve daha düzgün demlediğimde cidden çok güzel bir kahve içeceğime eminim :)

Ben de bu yöntemle bir deneyimlemek istedim, izlenimlerim aşağıdaki gibi.

Öğüttüğümde kokuda ve fincanda tad olarak çıkan profili birbirine yakın buldum. Kırmızı üzüm dominant olarak alınıyor, alttan da vir vanilya kokusu geliyor. İşin ilginci, fincandan tarçın kokusu da aldım; benzeten başka birileri var mıdır merak ediyorum :)

Özetle bence 600 lira edecek bir kahve değil, çözmesi de zor diye düşünüyorum. Ayrıca pek hata kabul etmiyor.

Bu kahve buzdagi suyla v60 la gercekten zor cozuluyor. En iyi demlemelerimi aeropressle yaptim. 87 derece su 14 gr kahve 200 ml su cmd 26 klik, 2 filtre. Suyun hepsini dokup 10 saniye karistirma kapagi kapatip 1.50 ye kadar bekleme 1.50 de ters cevirip havada spin yapip 2.50 ye fiss sesine kadar yavasca bastirma.
Bu kahveyi başlıktaki önerilen reçetelerle ve kendi oynamalarımla da denedim ama bu tarife kadar hiç zevk alamamıştım sanırım. En olur gibi gelen buydu. Gerçi an itibariyle kahve de bitti :)

Fermente tadım notalarından hoşlananlar, Türk Kahvesi yöntemini denemelerini kesinlikle öneririm.

Geri