• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Dun benim de siparisim ulasti, kahve paketi daha acmadan oldukca guzel kokuyordu. Yaptiginiz ekstra indirim icin tesekkurler. Umarim kahveler de guzeldir.

Juan Pablo Palacio Montoya kahveniz birazcık koyu mu kavruluyor çünkü gördüğüm kadarıyla daha koyu renkte göründü gözüme. İlk denemelerim Ethiopia'lara göre daha koyu kavrum sanırım. Ospina'yı da pazar deneyebilirim.

Dün kahveler elime ulaştı. Kahve hobisinde daha çok yeniyim. Son bir senedir nitelikli güzel kahveyi evimde içmeyi kendime görev edindim. 😁 Hazır çekilmiş olarak tercih ettiğim kahvelerde istediğim sonuçları hiç alamadım, bu yüzden yakın zamanda el değirmeni alıp çekirdeklerimi kendim öğütmeye başladım. 14 Aralık tarihinde sipariş ettiğim kahveler elime bu gün ulaştı.

James Hoffman Methodu ile french press'te;
1:15 su-kahve oranı (Kalabak su kullandım)
Molent Pocket 28 click
Derece su tam kaynamaya başlayacakken altını kapatıp 10 saniye bekledim
Juan Pablo Kahvesi

Elde ettiğim fincan beni cidden çok mutlu etti. İlk aldığım yudumda sanki karpuz-çilek aromalı maden suyu içiyormuş hissi yaşadım. Kahveler ve indirim için çok teşekkür ediyorum.

Dun benim de siparisim ulasti, kahve paketi daha acmadan oldukca guzel kokuyordu. Yaptiginiz ekstra indirim icin tesekkurler. Umarim kahveler de guzeldir.
Sorunsuzulastigina sevindim, umuyorum denediktek sonrada memnun kalirsiniz.
Juan Pablo Palacio Montoya kahveniz birazcık koyu mu kavruluyor çünkü gördüğüm kadarıyla daha koyu renkte göründü gözüme. İlk denemelerim Ethiopia'lara göre daha koyu kavrum sanırım. Ospina'yı da pazar deneyebilirim.
Merhaba, oldukca acik aslinda, hatta ospinanin cok az birsey daha koyu olmasi gerek montoyo ya gore, denedikten sonra tekrar dusuncenizi paylasabilirmisiniz, belki bir fotografla, sanmiyorum ama her ihtimale karsi bi problem olmasin.
Ethiopia lar olarak sanirim baska bir kavurucudanmi bahsediyorsunuz?
Dün kahveler elime ulaştı. Kahve hobisinde daha çok yeniyim. Son bir senedir nitelikli güzel kahveyi evimde içmeyi kendime görev edindim. 😁 Hazır çekilmiş olarak tercih ettiğim kahvelerde istediğim sonuçları hiç alamadım, bu yüzden yakın zamanda el değirmeni alıp çekirdeklerimi kendim öğütmeye başladım. 14 Aralık tarihinde sipariş ettiğim kahveler elime bu gün ulaştı.

James Hoffman Methodu ile french press'te;
1:15 su-kahve oranı (Kalabak su kullandım)
Molent Pocket 28 click
Derece su tam kaynamaya başlayacakken altını kapatıp 10 saniye bekledim
Juan Pablo Kahvesi

Elde ettiğim fincan beni cidden çok mutlu etti. İlk aldığım yudumda sanki karpuz-çilek aromalı maden suyu içiyormuş hissi yaşadım. Kahveler ve indirim için çok teşekkür ediyorum.
ben tesekkur ederim, cok sevindim begenmenize.

Sorunsuzulastigina sevindim, umuyorum denediktek sonrada memnun kalirsiniz.

Merhaba, oldukca acik aslinda, hatta ospinanin cok az birsey daha koyu olmasi gerek montoyo ya gore, denedikten sonra tekrar dusuncenizi paylasabilirmisiniz, belki bir fotografla, sanmiyorum ama her ihtimale karsi bi problem olmasin.
Ethiopia lar olarak sanirim baska bir kavurucudanmi bahsediyorsunuz?

ben tesekkur ederim, cok sevindim begenmenize.
Sadece merak ettiğim için öğrenmek adına soruyorum ama geçmişteki mesajlara baktım kabrun olarak bir tık daha koyu oluyor ilk demlemede sorun yaşamadım yeni yeni öğreniyorum cevabınız için teşekkür ederim :)

Arkadaşlar tekrardan merhaba Calibre Coffee'den aldığım Colombia tadım seti ile biraz deli bilim adamları tarzı bir çalışmada bulundum. Daha önceden aldığım bütün çekirdeklere nazaran oldukça açık kavrum olduklarını gözlemledim kahvelerin, ve kendi kendime düşünürken "Türk kahvesi nasıl olur acaba ?" sorusu kafamdaki tilkileri hareketlendirdi. Hemen harekete geçtim ve kahvemi çekmeye başladım, cezveyi dolaptan aldım ve demledim. Juan Pablo kahvesini kullandım. Elde ettiğim bardak beni şuan çok mutlu etti, bir şans vermenizi tavsiye ederim. Evet biraz çılgınca lakin bu yazıyı yazarken elde ettiğim kahveden yudum aldıkça yüzümde istemsiz bir gülümseme oluşuyor.😊 Deneyen arkadaşlar olursa deneyimlerini dinlemek isterim. Güzel ve bol kahveli günler diliyorum.

Arkadaşlar tekrardan merhaba Calibre Coffee'den aldığım Colombia tadım seti ile biraz deli bilim adamları tarzı bir çalışmada bulundum. Daha önceden aldığım bütün çekirdeklere nazaran oldukça açık kavrum olduklarını gözlemledim kahvelerin, ve kendi kendime düşünürken "Türk kahvesi nasıl olur acaba ?" sorusu kafamdaki tilkileri hareketlendirdi. Hemen harekete geçtim ve kahvemi çekmeye başladım, cezveyi dolaptan aldım ve demledim. Juan Pablo kahvesini kullandım. Elde ettiğim bardak beni şuan çok mutlu etti, bir şans vermenizi tavsiye ederim. Evet biraz çılgınca lakin bu yazıyı yazarken elde ettiğim kahveden yudum aldıkça yüzümde istemsiz bir gülümseme oluşuyor.😊 Deneyen arkadaşlar olursa deneyimlerini dinlemek isterim. Güzel ve bol kahveli günler diliyorum.

Afiyet olsun. Cezvenizin malzemesi nedir acaba?

Keyif almaniza cok mutlu oldum, acikcasi bende Turk kahvesi olarak denememistim ama o kadar istah acici tarif etmissinizki yarin ilk is deneyeyim.

Bugün yaptığım demleme notlarını paylaşmak isterim;

Colombia Ospina
10.12 kavrum
15/245
Buzdağı 93 C
Abaca filtre
Kpro 73 klik
00.00 45gr su bloom
00.45 100gr su (50 içten dışa sarmal, 50 ortaya)
01.20 100gr su (50 içten dışa sarmal, 50 ortaya)
02.20 bitiş.
Arkadaşlar asidite 0. Bakın az falan demiyorum 0, hiç yok, inanılır gibi değil. Süt reçeli bence en doğru tat profili. Çok sütlü çikolata, gözünüzü kapatıp birine tattırsanız içine süt katılmış zannedebilir, hele de soğudukça. Çok arkadan gelen bir olgunlaşmış yaban mersini tatlılığı, ama yani artık şeker oranı tavan yapmış bir meyvenin tadı. Soğudukça süte katılmış pancar pekmezi acısı ortaya çıktı. Genel olarak tatlı ve keyifli bir kahve. Hatta bence iyi bir tatlı eşlikçisi(bence süt ya da peynir bazlı tatlılar-cheesecake, trileçe gibi) bile olabilir.

Colombia Ospina için standart kullandığım chemmex reçetesinde belirtilen tadım notalarını alamadım ve düz bir kahve elde ettim.Chemmex için tavsiyesi olan arkadaşlar olursa sevinirim. Kullandığım reçete
Demleme Metodu: Chemmex- Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İki döküş (150-100mL) -1:15 : 20 gr kahve
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 93
Demleme Süresi: 3.30

kolombiya tadım seti almıştım. juan pablo yu denedim şimdi. yılın ilk kahvesini içtim. karpuz ve çilek karışım lezzeti aldım. çok iyi kahve imiş. tavsiye ederim

Konusu geçti mi bilmiyorum, bir süredir takip edemiyorum ama bir şeyi paylaşmak ve sormak istedim: Colombia Ospina'yı sanırım 3-4 kez demliyorum, 23.11 tarihli kavrum fakat is tadı alıp duruyorum. Aynı şeyi yaşayan var mı?

@caspase ,@nakber Arkadaşlar burdaki daha bilgili üstadlar cevap verirse daha doğru daha iyi cevaplar verirler muhakkak ama ben ısıyı biraz daha düşürünce biraz daha tadım notlarını yakaladım ospina kahvesinde. Sıcaklığı ölçmeden demliyorum size bu sebepten ötürü şu derece diyemeyeceğim ama sıcaklığı bi tık düşürüp veya bi tık daha kalın çekip demlemeyi deneyebilirsiniz. Bi tık bekleyip kahvenin ılımasını bekleyipte tattığınızda tadım notları daha belirgin oluyor, bunu da denemenizi tavsiye ederim. Bunlar haricinde aklıma birşey gelmiyor önerebileceğim. Sürçülisan ettiysem özür diliyorum.

Her iki Kolombiyada espressoda çok iyi oldu. Filtresinden daha çok sevdim. Fırsat bulursam aeropresste denemek istiyorum.

@caspase ,@nakber Arkadaşlar burdaki daha bilgili üstadlar cevap verirse daha doğru daha iyi cevaplar verirler muhakkak ama ben ısıyı biraz daha düşürünce biraz daha tadım notlarını yakaladım ospina kahvesinde. Sıcaklığı ölçmeden demliyorum size bu sebepten ötürü şu derece diyemeyeceğim ama sıcaklığı bi tık düşürüp veya bi tık daha kalın çekip demlemeyi deneyebilirsiniz. Bi tık bekleyip kahvenin ılımasını bekleyipte tattığınızda tadım notları daha belirgin oluyor, bunu da denemenizi tavsiye ederim. Bunlar haricinde aklıma birşey gelmiyor önerebileceğim. Sürçülisan ettiysem özür diliyorum.
Kalın öğütüyorum ve en son artık 90 derece ile demledim ama yine aynı, ılıdıkça daha belirgin olur diyorum ama çözemediğim bir şekilde is tadı ve boğazdan nefes verince falan is kokusu/tadı geliyor ağzıma.

Juan Pablo v60 demledim. Chemmex denediğim reçeteler olmadı.Ancak v60 çok farketmedi açıkçası ilk başta yoğun bir asidite aldım ve kısa sürdü.Farklı bir tadım notu alamadım malesef.
Kahve: Juan Pablo Palacıo Montoya
Kavurma Tarihi: 06.12.21
Demleme Metodu: v60-16 gr kahve/240 mL su
Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.10 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 sn / 60 ml
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 11 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 93
Demleme Süresi: 2.20

Son düzenleme:
Pourover yöntemlere nazaran çok daha fazla hata payı olduğu için kahvelerimi french press ile demliyorum. Farklı bir immersion demleme yöntemi ve çekim aralığı belli olan Türk kahvesi yöntemi demleyip tat kıyaslaması yapıyorum genelde bu taktikle sonunda değirmenimde uygun öğütüm aralığını buldum. Belki öğütüm kalın/ince kaldığı için tadım notları sönük kalıyor olabilir.

Kalın öğütüyorum ve en son artık 90 derece ile demledim ama yine aynı, ılıdıkça daha belirgin olur diyorum ama çözemediğim bir şekilde is tadı ve boğazdan nefes verince falan is kokusu/tadı geliyor ağzıma.
CMD20
92C su
Blooming sonrası tek döküş, döküş bitince hafif spin
Bu şekilde is minimize oldu, tatlılık öne çıktı

Geri