• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Krinder

Kesin alırım diyenler buraya yazarsa 3'er kişilik aynı şehirde yaşayanlar vb. halinde organize olabiliriz bence.

Ben düşünüyorum almayı ama aklımda bir soru işareti var; öğütme kolu ayar somununun üzerinde bulunan bir çentiğe sabitleniyor ve öyle çevriliyor. Hario Skerton'da da benzer bir şekilde çalışıyor. Ancak sıkıntı şu, Skerton'da öğütme kolunun bağlandığı nokta, sürekli aynı yöne çevirme kuvveti uygulandığından 2 yılın sonunda aşındı baya. Hala iş görüyor evet, ancak daha ne kadar götürür bilemiyorum. Krinder'da da aynı sorun uzun vadede ortaya çıkabilir.

Anlatmak istediğim aşağıdaki fotoğraflardaki gibi bir durumdu. Hem çevirme kolunda hem de tutunduğu yerde aşınma var. Ancak cafflano sanırım bu sorunu kol ve çentiği birbirine tam oturtarak çözmeyi düşünmüş. Birebir karşılaştırma yapmıyorum tabii ki ama benzer mekanikler olduğu için göz önüne almakta fayda var :)

F884E9E8-0A26-4C08-9186-B29D71BA719F.jpegDE3C27A0-4422-4430-AE19-465D77EBC608.jpegF950A181-1E5B-4A6C-9441-5C5EAB6358B8.jpeg

Fonlama sayfasını inceleyince, alım konusundaki özel isteklere genelde olumlu yaklaştıklarını gördüm. 3 kişilik gruplar olarak değil de, nihai sayıyı toplayıp toplu olarak istekte bulunulursa, daha da uygun fiyata temin edilebilir belki? Gümrükte o kadar değirmen "satıcı değiliz abi, öğütücüyüz" diye nasıl açıklanacak orası da ayrı.

Evet ben de oraya takıldım. Gümrükten nasıl teslim alınıyor, direkt olarak koli ptt şubesine mi geliyor. Belki filtreler gibi ayrı gönderirler. @Maturin Siz skertonu aldığınızda o kısım laçka mıydı ?

Evet toplu alımda gümrük sıkıntısı olabilir, ayrı gönderimde de kargo çok yüksek tutuyor istedikleri ücretlere bakınca.

Evet ben de oraya takıldım. Gümrükten nasıl teslim alınıyor, direkt olarak koli ptt şubesine mi geliyor. Belki filtreler gibi ayrı gönderirler. @Maturin Siz skertonu aldığınızda o kısım laçka mıydı ?
Hayır böyle değildi. ama aşağı yukarı 2 yıldır neredeyse her gün kullanıyorum.

baratza encore var elimde ama hem taşınabilir olması hemde ilerde espresso işine girmeyi düşünmemden dolayı alıp-almamak arasında kaldım :)
Çok derinlemesine incelemedim espresso için ama klikler arası aralık çok yakın değilse espressoda tam işinizi görecek bir değirmen olmaz. Akış yakalayabilmek için öğütüm kalınlığı yanında sepet dozuyla da oynamanız gerekebilir. Klikler arası aralık konusunu bir araştırın derim ben.

Espresso için uygun olduğunu söylüyorlar ama klik sayısı çok fazla değil, yani ince ayar yapılamaz bu nedenle, totalde 19 klik var galiba. Comandante kadar tutarlı öğütse dahi red clix gibi bir eklenti olmadan o kadar ince ayar yapılamaz diye düşünüyorum ben.

Ankaradan alacak varsa beni ekleyebilir arkadaşlar. Şu an değirmen arayışındayım alabilirim.

Ben de varım arkadaşlar

Geri