• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Barista kite ihtiyacı yok bence. Zaten 15 gram kahve alıyor. Çıktı miktarı espresso'da 1'e 2 olması gerekiyor sanırım. 15 gram kahveye 30 ml vermeli yanlış bilmiyorsam. Eğer americano içmek istenirse üzerine sıcak su dökülebilir dediğiniz gibi.

Sizce gerek olmasa da 120-140 ek su haznesi olsa daha güzel americanolar içilir nanopressoda da barista kitiyle arada keyifli americanolar içerdim

Pistonu koyarken ve basmaya başlarken su kaçabiliyor. Su kaçmamasına dikkat ederseniz çıktı miktarı 1/2 hatta daha da yüksek oranlara çıkıyor.

Pistonu yerleştirirken elinizle tutun, kendi ağırlında bırakmayın ve basıncı ani vermeye çalışın.
Öncelikle dirsek yöntemi bas-sık yönteminden daha etkin. Ayarın düzgün olduğunu şöyle anlayabilirsiniz: Ağırlığınızı dirseğiniz ile hafifçe bıraktığınızda damla damla akması lazım. Birkaç damladan sonra tüm ağırlığınızla baskı uyguladığınızda 20-30 sn arası sürede bitmesi gerekiyor.
Burada ki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Bir zamanlar çok kullanmıştım.Kesinlikle fazla çıktı vermiyor. Aleti iyice ısıtmak önemli.Sek içmek için uygun bir alet değil.Sütlü veya amerikanl yapilabilir.Latte icin gayet uygun.
Basarken güclü ve kesintisiz basmak gerekiyor.

2. denememi de yaptım, daha doğrusu 3. 2.'yi yaptıktan sonra bardağı çıkarmaya çalışırken döktüm...
2. denememde biraz krema-köpük bardakta oluşmaya başlamıştı pistonu indirirken, ancak tamamen indirip son damlaların da düşmesini bekleyince yok oldu.
Tadına bakamadım döküldüğü için. :confused:

3. denememde TM C3 7 klikten 8 kliğe yükselttim. 62-63 ml su kullandım. 15 gram kahveye (tam 15 gr olmayabilir biraz döküldü) 28 ml çıktı verdi.
Bir dahakine 70 ml su kullanacağım. 1'e 2'nin altına düşmek istemiyorum.
8 klik yaptığımdan dolayı ekşilik ön plandaydı, hoşuma gitmedi. Bir daha 8 klik kesinlikle düşünmüyorum. 7 klik devam.
Resim eklerim demiştim ancak krema-köpük namına bir şey olmadığı için hiç içimden gelmedi.
Krema-köpük yakalayabilirsem bir gün ekleyeceğim. :D

Kahveyi değiştirdim böyle bir sonuç çıktı. Hafif krema vardı. Kahveden kahveye sonuç değişiyor kavrumları neredeyse aynı olmasına rağmen. Değirmenim de iyi olsa daha da iyi sonuçlar vereceği şüphesiz. Potansiyeli var aletin. Tadına bakamadım çünkü flat-white için hazırlamıştım.
Resimden bakıp kahve hakkında bir sonuca varılabilir mi? Mesela köpüğün kenarları koyu renkte, biraz yanmış vs. gibisinden.

Yalnız şöyle bir şikayetim var, o da alete değil, ortaya; flat-white bittiğinde ben hala bir şeyleri temizlemekle meşguldum...
Ekipmanı temizle, değirmeni temizle, french pressi bi sudan geçir diyene kadar içecek bitti temizlenecek şeyler bitmemişti.

Ekli dosyalar

• 1cb2213e-c77c-4abe-b5ce-96447f7fd116.jpg
    1cb2213e-c77c-4abe-b5ce-96447f7fd116.jpg
    136.6 KB · Görüntüleme: 14
  • c8a37676-1cf4-484e-9fa1-79e6073be1d8.jpg
    c8a37676-1cf4-484e-9fa1-79e6073be1d8.jpg
    151.7 KB · Görüntüleme: 14
Daha önce belirttiğim gibi...
! Kahvenin kavrumundan,! tazeliğine,! öğütme derecesine kadar bütün olmalı İyi bir çıktı için
Hata telafisi olmayan bir alet hassas içiciler için

! Kahvenin kavrumundan,! tazeliğine,! öğütme derecesine kadar bütün olmalı İyi bir çıktı için
Kavrumu da aynı tazeliği de öğütüm derecesi de. Tamamen aynı aslında kahveler. :D
Aynı gün kavrulmuş, ikisi de koyu kavrum, hep 7 klikte öğütüyorum bu alette.

Katılıyorum size çıktısının da az olması sebebiyle ürünü satmıştım Aeropress düşünüyorum Nanopresso da da barista kitle güzel sonuçlar alınıyor

Katılıyorum size çıktısının da az olması sebebiyle ürünü satmıştım Aeropress düşünüyorum Nanopresso da da barista kitle güzel sonuçlar alınıyor
Nanopressoda barista kit le 3.6k oluyor fiyat :(
Az çıktı sebebiyle sattım demişsiniz ancak su haznesi belli ürünün. Espressoda 1'e 2 oran olması gerekmiyor mu?
15 gram kahveye 30 ml çıktı alıyorum ben bu alette. Olması gereken bu değil mi?
Americano içecekseniz üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz onun dışında haznesi belli zaten.

Nanopressoda barista kit le 3.6k oluyor fiyat :(
Az çıktı sebebiyle sattım demişsiniz ancak su haznesi belli ürünün. Espressoda 1'e 2 oran olması gerekmiyor mu?
15 gram kahveye 30 ml çıktı alıyorum ben bu alette. Olması gereken bu değil mi?
Americano içecekseniz üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz onun dışında haznesi belli zaten.
Ben ürün hatalı yada ürün aldığı kahve oranına göre az mı dedim acaba sadece ürünün çıktısı az dedim olması gerektiği gibi de az demedimki ama araçla giderken 2-3 yudumda bitmesi beni biraz üzdü Kafede gidip içerken 2-3 yudum iyiydi ama yolca yada güzel bir seyir halinde hemen bitmesine alışamadım Şuan yoluma V 60 demeleme yöntemiyle devam ediyorum

Bende çıktısının az olma sebebiyle satılığa çıkartmıştım ama aldığım çıktıdan tadından çok memnunum Ama olmazsa olmazım da bialetti mokapot americano için çokça kullanırım ki kompressoyuda genelde americano için demlerim su haznesi ölçek gibi ben kompresso ile pres yaparken ocakta sıcak sudan iki ölçek kullanıp muazzam bir americano içiyorum

Bu sabahki demlemem, herhalde tempi mi çok sıkı yaptığımdandır bilemiyorum, pistonu indirmek çok daha zordu. Ayrıca ekşi bir çıktı elde ettim.
Kahve aynı, su aynı, öğütüm aynı.

Bu sabahki demlemem, herhalde tempi mi çok sıkı yaptığımdandır bilemiyorum, pistonu indirmek çok daha zordu. Ayrıca ekşi bir çıktı elde ettim.
Kahve aynı, su aynı, öğütüm aynı.
Aleti 5-6 senedir kullanıyorum, son 3 senedir de kickstarterdan aldığım, kendi Krinder isimli el değirmeni ile kullanıyorum. Belirttiğiniz gibi tamp fazla yaptığınızdan, suyun kahve granülü arasından geçmesi için, ideal değer aralığından az yer kalmıştır ve çıktı süresi uzamıştır. Üreticinin belirttiği Kahve degass süresinden 20 gün sonrasına kadar kahvesine göre az yada çok krema alabiliyorum. Her yeni kahvede uygun profili bulana kadar bir iki shot ziyan oluyor. Bu arada aletin sınırlarını zorlayıp çok ince öğütüm ve fazla tamp ile plastik-metal sepeti dağıtan çok kullanıcı oldu aman dikkat.
Bir de şu abinin denemeleri bayağı detaylı

Aleti 5-6 senedir kullanıyorum, son 3 senedir de kickstarterdan aldığım, kendi Krinder isimli el değirmeni ile kullanıyorum. Belirttiğiniz gibi tamp fazla yaptığınızdan, suyun kahve granülü arasından geçmesi için, ideal değer aralığından az yer kalmıştır ve çıktı süresi uzamıştır. Üreticinin belirttiği Kahve degass süresinden 20 gün sonrasına kadar kahvesine göre az yada çok krema alabiliyorum. Her yeni kahvede uygun profili bulana kadar bir iki shot ziyan oluyor. Bu arada aletin sınırlarını zorlayıp çok ince öğütüm ve fazla tamp ile plastik-metal sepeti dağıtan çok kullanıcı oldu aman dikkat.
Bir de şu abinin denemeleri bayağı detaylı
Bende her demlemeden sonra etrafında plastik lastik bulunan filtre yerinden çıkıyor. O lastik kopacak diye korkuyorum.
Artık tamp yaparken aşırı bastırmam. Aleti dağıtanları ben de görmüştüm. İnatlaşıp komple parçalamışlar basketi.

Bende her demlemeden sonra etrafında plastik lastik bulunan filtre yerinden çıkıyor. O lastik kopacak diye korkuyorum.
Artık tamp yaparken aşırı bastırmam. Aleti dağıtanları ben de görmüştüm. İnatlaşıp komple parçalamışlar basketi.
sepetin ve o parcanın (shover screen ) yedeği var bende de dağıtıcısı escobarista dan almıştım. Pompanın contası esnekliğini henuz kaybetmedi. Gezerken, yazın ön ısıtma yapmadan kaynar su , ile ilk damla gelene kadar basınç uygulayıp 10 sn civarı blooming genelde iyi çıktı veriyor.

sepetin ve o parcanın (shover screen ) yedeği var bende de dağıtıcısı escobarista dan almıştım. Pompanın contası esnekliğini henuz kaybetmedi. Gezerken, yazın ön ısıtma yapmadan kaynar su , ile ilk damla gelene kadar basınç uygulayıp 10 sn civarı blooming genelde iyi çıktı veriyor.
Evde 2 kahve var. 2'si de koyu kavrum.
1 tanesinde benden kaynaklanan bir sorun olmadığı sürece tadı normal oluyor. Diğeri ne yaparsam yapayım ekşi oluyor.
2'si de sanalbaharat kahvesi.
Ekşi olan Santos Fine Cup.
Ki 7 klikte öğütüyorum, bastırması da öyle kolay değil. Daha da ince öğütürsem alete zararı dokunacak.
Diğeri ise ismini unuttum tadım notu meyveli olan bir kahve. Asıl onun ekşi olması beklenirken daha iyi bir sonuç veriyor.

Ben eski kullanıcısıyım ihtiyaç olmadı hiç ama yedek parça baktığımda hiç görememiştim

Geri