MahmutHas
Yeni Üye
- İsim
- Mahmut
Daha fazla
- İsim
- Mahmut
- Espresso Makinesi
- Cafflano Kompresso
- Değirmen
- 1zpresso jx-pro
- Ekipmanlar
- Clever dripper
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Eskişehir
Selamlar ve tekrardan teşekkürler tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için.Selamlar @MahmutHas
Bizim değirmenimiz yani 1ZPresso markasının JX Pro modelinde sıfır noktasından ziyade başlangıç noktası var bu tabir bizim değirmenimiz için daha net oluyor,ne olur ukalalık olarak anlama yalnızca ortak bir dil oluşturmak adına söylüyorum.
Ben başlangıç noktasını şöyle belirliyorum;Kolun ilk serbest kaldığı yeri başlangıç olarak alıp sayıların büyüdüğü yöne doğru kolun serbest kaldığı noktaya tekrar geldiğimde 1 Tam Tur oluyor yani sayı değeri 10'dur.Demleme parametrelerimi yazıya dökerken 1 Tam Tur + 1 Step[11] derim mesala.
Çekirdeğine göre kullandığın öğütüm inceliği haliyle değişecektir.Ben kendim adına şimdiye kadar 1 Tam Tur + 2 Step[12] in üzerine hiç çıkmadım,belkide denedim çekirdekler yüzündendir.Bu kakınlıklara çıkınca su hep kahvenin arasından akıp gitti,hiç bir karşı kuvvet olmadı yani basınç oluşmadı.
Demleme başlangıcını süreyi başlatıp aynı zamanda hafif baskı yapmaya başlıyorum,kahvenin bardağa damladığını gördüğümde 10.saniyeye kadar sabit baskı ile bekliyorum.11.saniyede kuvvetli şekilde baskıya başlayı 50. - 60.saniyeye bakar baskıyı sürdürüp demlemeyi sonlandırıyorum.
Ne yazık ki günlük denene yapmaya fırsat bulamıyorum,iş yoğunluğu nediyle.Bu yüzden bir çekirdek ile 3 kez üst üste deneme yapma fırsatı bulamadı.
Umarım bu yazdıklarım bir fikir vermiştir.Özellikle değirmen hususunda sormak istediklerin olur ise,hoş değirmenimizin bir başlığı var ama,özel mesaj yolu ile ulaşırsan elimden geldiğince dilim döndüğünce yardımcı olurum.
Ben step saymaya başlangıç olarak, ayar halkasının daha fazla dönmediği noktayı baz almış şekilde kullanıyorum şu an. Sizin dediğiniz şekilde kolun rahat hareket ettiği nokta benim kullandığım ayarda 1 adım(5 click) sonrasına denk geliyor. Değirmenin başlangıç noktasını sizin dediğiniz gibi belirleyip 11 step ayarında çekimle deneme yaptığımda çıktı alabildim ama bu ayar da benim için fazla zorlayıcı oldu. Sonrasında 12 step ayarında yaptığım çekim sonucu sizin tavsiye ettiğiniz tarife yaklaşmaya çalışarak ilk damlalardan sonra 10 saniye sabit baskı sonrasında 35-40 saniye hafifçe basma şeklinde denediğimde 20.1 gram çıktı aldım. 2 denemeden ötesine geçmek istemedim bu günlük ama 4-5 denemelik daha aynı kahveden elimde bulunuyor. Süreler ile oynayarak daha fazla çıktı almaya çalışacağım sonraki denemelerimde.
Vaktinizi ayırıp detaylı bir şekilde cevapladığınız ve yardımsever tavrınız için çok sağolun.