• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Selamlar @MahmutHas

Bizim değirmenimiz yani 1ZPresso markasının JX Pro modelinde sıfır noktasından ziyade başlangıç noktası var bu tabir bizim değirmenimiz için daha net oluyor,ne olur ukalalık olarak anlama yalnızca ortak bir dil oluşturmak adına söylüyorum.
Ben başlangıç noktasını şöyle belirliyorum;Kolun ilk serbest kaldığı yeri başlangıç olarak alıp sayıların büyüdüğü yöne doğru kolun serbest kaldığı noktaya tekrar geldiğimde 1 Tam Tur oluyor yani sayı değeri 10'dur.Demleme parametrelerimi yazıya dökerken 1 Tam Tur + 1 Step[11] derim mesala.
Çekirdeğine göre kullandığın öğütüm inceliği haliyle değişecektir.Ben kendim adına şimdiye kadar 1 Tam Tur + 2 Step[12] in üzerine hiç çıkmadım,belkide denedim çekirdekler yüzündendir.Bu kakınlıklara çıkınca su hep kahvenin arasından akıp gitti,hiç bir karşı kuvvet olmadı yani basınç oluşmadı.
Demleme başlangıcını süreyi başlatıp aynı zamanda hafif baskı yapmaya başlıyorum,kahvenin bardağa damladığını gördüğümde 10.saniyeye kadar sabit baskı ile bekliyorum.11.saniyede kuvvetli şekilde baskıya başlayı 50. - 60.saniyeye bakar baskıyı sürdürüp demlemeyi sonlandırıyorum.
Ne yazık ki günlük denene yapmaya fırsat bulamıyorum,iş yoğunluğu nediyle.Bu yüzden bir çekirdek ile 3 kez üst üste deneme yapma fırsatı bulamadı.
Umarım bu yazdıklarım bir fikir vermiştir.Özellikle değirmen hususunda sormak istediklerin olur ise,hoş değirmenimizin bir başlığı var ama,özel mesaj yolu ile ulaşırsan elimden geldiğince dilim döndüğünce yardımcı olurum.
Selamlar ve tekrardan teşekkürler tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için.

Ben step saymaya başlangıç olarak, ayar halkasının daha fazla dönmediği noktayı baz almış şekilde kullanıyorum şu an. Sizin dediğiniz şekilde kolun rahat hareket ettiği nokta benim kullandığım ayarda 1 adım(5 click) sonrasına denk geliyor. Değirmenin başlangıç noktasını sizin dediğiniz gibi belirleyip 11 step ayarında çekimle deneme yaptığımda çıktı alabildim ama bu ayar da benim için fazla zorlayıcı oldu. Sonrasında 12 step ayarında yaptığım çekim sonucu sizin tavsiye ettiğiniz tarife yaklaşmaya çalışarak ilk damlalardan sonra 10 saniye sabit baskı sonrasında 35-40 saniye hafifçe basma şeklinde denediğimde 20.1 gram çıktı aldım. 2 denemeden ötesine geçmek istemedim bu günlük ama 4-5 denemelik daha aynı kahveden elimde bulunuyor. Süreler ile oynayarak daha fazla çıktı almaya çalışacağım sonraki denemelerimde.

Vaktinizi ayırıp detaylı bir şekilde cevapladığınız ve yardımsever tavrınız için çok sağolun.

Selamlar ve tekrardan teşekkürler tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için.

Ben step saymaya başlangıç olarak, ayar halkasının daha fazla dönmediği noktayı baz almış şekilde kullanıyorum şu an. Sizin dediğiniz şekilde kolun rahat hareket ettiği nokta benim kullandığım ayarda 1 adım(5 click) sonrasına denk geliyor. Değirmenin başlangıç noktasını sizin dediğiniz gibi belirleyip 11 step ayarında çekimle deneme yaptığımda çıktı alabildim ama bu ayar da benim için fazla zorlayıcı oldu. Sonrasında 12 step ayarında yaptığım çekim sonucu sizin tavsiye ettiğiniz tarife yaklaşmaya çalışarak ilk damlalardan sonra 10 saniye sabit baskı sonrasında 35-40 saniye hafifçe basma şeklinde denediğimde 20.1 gram çıktı aldım. 2 denemeden ötesine geçmek istemedim bu günlük ama 4-5 denemelik daha aynı kahveden elimde bulunuyor. Süreler ile oynayarak daha fazla çıktı almaya çalışacağım sonraki denemelerimde.

Vaktinizi ayırıp detaylı bir şekilde cevapladığınız ve yardımsever tavrınız için çok sağolun.

Estağfurullah rica ederim. @MahmutHas

Starbucks da kompresso işine girmiş

Kompresso kullananlar için AliExpresste bir ürün buldum. Biraz pahalı olabilir, en azından genel kültür olur 🤓😁

TRY 605.82 55% İndirim | UNITONE taşınabilir manuel Espresso makinesi adaptörü 54mm/bira standı/dipsiz sepeti ile uyumlu Kompresso Espresso makinesi

Öütmesinden,kavrum,tazeliğe kadar önemli Hata telafisi yok gibi Ama forumda Nanopresso ve kompresso paylaşımlarım var Tat çıktısı olarak kompresso seçimim çoğu videoda da kullanıcılar bu yönde Temizliği bakımı da daha kolay Ben kamp,karavan,iş yerinde kullanmak çin aldım
+Espresso tadını yoğunuğunu alırsınız Temizlemesi kurulumu çok basit
- Barista kit yok (araştırdığım kadarıyla)çıktısı da az Ama kendi su haznesiyle üzerine 3/2 oranında su ekleyip güzel americanolar içiuorum
Fiyat-Zahmet-Performans olarak alınabilir

Bu alet Timemore C3 değirmen ile birlikte kullanılabilir mi? İlgimi çok çekti.
Timemore c3 ile 1 senedir kullanıyorum, gayet güzel çıktılar alınıyor. 7-8 click kullanabilirsiniz. Yalnız kompressoyu öğrenmek bir kaç haftanızı alabilir, kullanması gerçekten zor. Öğrenmek için kafflanonun kendi videolarına bakın, diğer inceleme videolarında yanlış kullanılıyor.

Timemore c3 ile 1 senedir kullanıyorum, gayet güzel çıktılar alınıyor. 7-8 click kullanabilirsiniz. Yalnız kompressoyu öğrenmek bir kaç haftanızı alabilir, kullanması gerçekten zor. Öğrenmek için kafflanonun kendi videolarına bakın, diğer inceleme videolarında yanlış kullanılıyor.
Teşekkür ederim. Değirmen sıkıntı çıkartmazsa öğrenirim yavaş yavaş. Espresso biraz kötü oldu diye soğumam. Hiç yoktan iyidir :D Zaten 2. el alırım alırsam. En büyük hatalardan biri sanırım 3-5 saniyede denlemeyi bitirmek 15-20 saniyeye yaymak gerekiyor. En kötü satarım. Daha ucuza espresso yapacak bir makine yok sanırım.

Üç yılı aşkın süredir kullanıyorum. Ayar yapmak başlarda zor ama birkaç faklı kahvede denedikten sonra alışılıyor. Ayar tutmayan zor kahvelerde en fazla iki kötü demleme sonrası ayarı bulabiliyorum. Çat diye tam ayarını bulduğum kahveler daha çok oluyor.

İlk aylarda Timemore Slim ile ayar zor oluyordu, hatta iki çıt arasında bıraktığım kahveler oluyordu. Slim'i satıp Slim S alarak Kompresso'yu çok daha kolay kullanır oldum. C3 de Slim gibi olacaktır, bıçağı ve ayar sistemi aynı bildiğim kadarıyla. Kompresso'yu beğenirseniz daha uygun bir öğütücü alırsınız.

Öncelikle dirsek yöntemi bas-sık yönteminden daha etkin. Ayarın düzgün olduğunu şöyle anlayabilirsiniz: Ağırlığınızı dirseğiniz ile hafifçe bıraktığınızda damla damla akması lazım. Birkaç damladan sonra tüm ağırlığınızla baskı uyguladığınızda 20-30 sn arası sürede bitmesi gerekiyor.

Teşekkür ederim. Değirmen sıkıntı çıkartmazsa öğrenirim yavaş yavaş. Espresso biraz kötü oldu diye soğumam. Hiç yoktan iyidir :D Zaten 2. el alırım alırsam. En büyük hatalardan biri sanırım 3-5 saniyede denlemeyi bitirmek 15-20 saniyeye yaymak gerekiyor. En kötü satarım. Daha ucuza espresso yapacak bir makine yok sanırım.
Tadı kötüyse ekleyin sıcak suyu americano olsun 😂

Hocam ben 15 gram çekirdeği ona harcayağım da, çöpe dökeceğim...
Hiçbir yere kaçamaz o. O kadar mı kötü yahu? :D
Üzgünüm ama o kadar kötü çıktılar aldım ki ne siz sorun ne ben söyliyim. O zamanlar size söyledigim aklıma gelmemişti ve çöpe dökmüştüm şimdiki aklım olsa sıcak su koyar Amerikano niyetine içerdim

Evet durum ne yazık ki bu şekilde. Ben garantili arkasında bir distribütör olsun diye wacaco nanopresso veya cafflano kompresso düşünüyordum. Ancak bu iki markanın da resmi distribütörü escobarista ve bu şekilde yedek parça getirmeden nasıl kanunsal olarak satabiliyorlar araştırmak lazım aslında. Etrafımda bulunan birkaç tane avukat arkadaşa sordum durumu "söylediğin firmaların resmi distrübütörü değildirler sadece kendileri yurt dışından alıp satıyorlardır" dediler. Ama escobaristaya internet sitesine girdiğimde kocaman RESMİ DİSTBRİTÖRÜ ifadesi yazıyor. Bu sebeple bu yedek parça ve garanti olayını wacaco ve caffalno markalarının şirket merkezlerine mail atarak Türkiye Distbrütörü olan firmanın sorumlulukları ile ilgili bilgi almayı düşünüyorum.
Ama tabii burası Türkiye olduğu için de illa bir kulp bulunur ve müşteri mağdur olur gibi geliyor. Bu sebeple wacaco ve cafflano haricinde makul fiyatlı manuel espresso çözümü önerecek olan var mı acaba? en azından bozulduğunda vb. durumda yedek parça bulamayacaksak verdiğimiz paraya acımayacak şekilde daha makul bütçeli bir çözüm bilen var mı?
Durum 2 yılda değişti mi? Yoksa escobarista hala aynı tutumu mu sergiliyor

Evde kaldık Cafflano kompresso + Honduras çekirdeğiyle (Kendi su haznesi aynı zamanda ölçek vazifesi görüyor 3/2 oranında rahatlıkla sı ekledim)ve lezzetli bir americano tadımladım
Not:Üründe gevşeyecek bir yay-pompalama sistemi olmadıından bir çok manuel kahve ekipmanından daha uzun süreli olduğu düşüncesindeyim

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-03 at 12.04.15.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-03 at 12.04.15.jpeg
    83.5 KB · Görüntüleme: 29
  • WhatsApp Image 2023-10-03 at 12.04.16.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-03 at 12.04.16.jpeg
    45.5 KB · Görüntüleme: 29
Geldi bile :D 14 gram koyu kavrum kahve kullanıp 60 mlden birazcık fazla su ekledim. TM C3 7 klik.
Pistonu indirirken biraz güç kullanmam gerekti, öyle aşırı kolay inmedi. Bütün gücümü de kullanmadım ama gene bastırdım yani.
Köpük-krema maalesef hiç yoktu. Kahve çıktısı da gözüme biraz az geldi ama normal sanırım. Bir dahakine kaç ml çıktığını da ölçeceğim. Ayrıca sonraki demlememde resim eklerim, ürünü onaylamak için hemen öyle bir demleme yapmıştım.
Ekşi olmasından korkuyordum ama bir ekşilik yoktu. Hatta hafif acı geldi. Isıtmak için sadece borusundan aşağı azıcık su döktüm, o kadar.
İdeal içme sıcaklığında bir kahve çıktı bana göre. Kaynar değildi elbet ama bana göre idealdi.

Pek espresso içmişliğim olmadığından kıyas yapamıyorum. Bir ara kafeye oturup doubleshot espresso içeceğim. Benimki inceleme değil de kendi deneyimlerim.

Bu arada aleti alüminyum mokapotlar gibi ıslak-nemli bırakmak sakıncalı mıdır?

Bugün içtiğiniz espresso konusunda da oldukça paylaştım nanopresso il kompresso demlemelerim var çıktı tat olarak kompresso çok iyi krema görüntü olarakta nanopresso çok iyi Kompressoda ocakta süreki kaynar suyu hazır bulundurturum üzerine karnar suyu ekler americano içerim Çıktı miktarı az ve barista kiti olmadığından ilana koymuştum Ben ürünü filtreleri olsun her kullanımdan sonra temizlerim gözeneklerinde kahve kalmasını istemediğimden
Kompresso + Harika tat,kolay kullanım,kolay temizleme,yay-pompa sistemi vs olmadığından uzun ömürlü oduğu düşüncesindeyim
- Barista kiti yok,Çıktı miktar az,Öğütmesinden kahve tazeliğine kadar herşey iyi olmalı hata telafisi yok

Geri