• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Nereden aldınız acaba? Ben bulamadım bunu hiç bir yerde.
Birde Flair Espresso Clasic ile kıyaslayınca hangisi daha iyi gibi?

bir süredir Flair Espresso Pro2 kullanıcısıyım, classic modelin sepeti daha küçük ayrıca monometresi yok

Robot ile arasındaki farka gelirsek bence tek fark birinin Robot birinin Flair olması :) bardağa düşen kahvenin kalitesinde farklılık olduğunu düşünmüyorum ikisi de aynı mantıkla çalışıyor, bu cihazlar malum manuel olduğu için biraz pratik gerektiriyor, gerçi elektrikli bir espresso makinesi de alsanız bu onun için de geçerli

almadan önce bir çok inceleme, karşılaştırma araştırması yaptım genel olarak tek ayrıldıkları nokta aslında kullanım amacınıza göre tercih yapmak oluyor, şu iyidir veya bu iyidir demek biraz güç çünkü aynılar aslında

kendi fikrime gelirsek her iki tercihte bence pişman etmez kimseyi çok keyifli aletler kesinlikle acemiliği attıktan sonra güzel espressolar içmeye başlıyosunuz. Rancilio Silvia kullanıcısıydım daha üst bir makine(MaraX) almak için sattım ki bütçemi de toparlamıştım aslında manual aletlere olan ilgimden hep denemek istiyordum ve Flairi aldım, sanırım bir süre daha büyük bir makine almayı düşünmeyeceğim :)

bir süredir Flair Espresso Pro2 kullanıcısıyım, classic modelin sepeti daha küçük ayrıca monometresi yok

Robot ile arasındaki farka gelirsek bence tek fark birinin Robot birinin Flair olması :) bardağa düşen kahvenin kalitesinde farklılık olduğunu düşünmüyorum ikisi de aynı mantıkla çalışıyor, bu cihazlar malum manuel olduğu için biraz pratik gerektiriyor, gerçi elektrikli bir espresso makinesi de alsanız bu onun için de geçerli

almadan önce bir çok inceleme, karşılaştırma araştırması yaptım genel olarak tek ayrıldıkları nokta aslında kullanım amacınıza göre tercih yapmak oluyor, şu iyidir veya bu iyidir demek biraz güç çünkü aynılar aslında

kendi fikrime gelirsek her iki tercihte bence pişman etmez kimseyi çok keyifli aletler kesinlikle acemiliği attıktan sonra güzel espressolar içmeye başlıyosunuz. Rancilio Silvia kullanıcısıydım daha üst bir makine(MaraX) almak için sattım ki bütçemi de toparlamıştım aslında manual aletlere olan ilgimden hep denemek istiyordum ve Flairi aldım, sanırım bir süre daha büyük bir makine almayı düşünmeyeceğim :)

Alternative Brewing'in de kanalında da böyle güzel bir kıyaslama videosu var :geek:

Robot yeniden ön siparişe başlıyorken aklıma geldi.Alacak olanlar,içinden çıkan Aeropress filtresine benzeyen kağıt filtreleri "Bu ne lan?Espresso'da kağıt filtrenin ne işi var?" deyip kenara atmasınlar.Benim ilk denemelerde basıncı yakalayamama sebebim buymuş.Bu alette kağıt filtre basınç oluşturmak için lazım.Son denemelerde süper espressolar alıyordum.(Sonra kahvem bitti sonra da param.)
Isı kaybı olayı da önemli tabi ama onu çözen arkadaşlar var.Ben de suyu kaynar kaynamaz koyduğumda baya sıcak shotlar almaya başlamıştım.
Bizim kutularda kullanım kılavuzu yoktu ama adam QR kod basmış kutuya.Oradan klavuzu elinizdeki telefona veriyor.Forumlardan arayıp bulmuştum ben.Koca QR kodu göremedim.

Robot ve Flair ahalisi öncelikle merhaba, bir süredir robot ve flair ile güzel espressolar içiyoruz ama sütlü kısıma gelince bu manuel aletleri destekleyecek microfoam yapabilen yardımcı bir ekipman şimdilik yoktu benim bildiğim ya da, Nanofoamer adında bir ekipmana rastladım belki ihtiyaç veya ilgisini çekenler olabilir bir kickstarter projesi şuan ön sipariş alıyor
Türkiye'ye gönderiyorlar ama kargoya vergileri de dahil edebilirler mi diye biraz zorladım ama olmadı :)

Robot ve Flair ahalisi öncelikle merhaba, bir süredir robot ve flair ile güzel espressolar içiyoruz ama sütlü kısıma gelince bu manuel aletleri destekleyecek microfoam yapabilen yardımcı bir ekipman şimdilik yoktu benim bildiğim ya da, Nanofoamer adında bir ekipmana rastladım belki ihtiyaç veya ilgisini çekenler olabilir bir kickstarter projesi şuan ön sipariş alıyor
Türkiye'ye gönderiyorlar ama kargoya vergileri de dahil edebilirler mi diye biraz zorladım ama olmadı :)

Ben inanmıyorum bu köpürtücülerin micro foam yapabileceğine

Tartı ve Ayna müthiş duruyor Robotçular belki bulurlar nerede alınır fln die :) adam kendi yapmış :(

Son düzenleme:
Cafelat Robotu son 2 haftadir yogun bir sekilde kullaniyorum ve gercekten begendigim bir ekipman oldu.

Basinc profilleme ile espresso nasil yapilir, bu kisa videoda gostermeye calistim. Goz atmanizi tavsiye ederim. Begenip, abone olmak opsiyonel :)

Ticari makinelerden farkli bir kullanimi oldugundan, size esneklik sagliyor.

Bu tarz aletlerin en buyun sorunu isitmak diyebilirim. Sorulariniz varsa cevaplamaya calisirim.

şu arkadaş basınç göstergesinin küçüklüğünü ve yönünü sevmeyip modlamış

bu da yeni göstergenin linki

iyi para tabii 100 dolar..

Specificte satılan model barista versiyonu mu ?

Selamlar arkadaşlar,

Cafelat Robot alımı için kulüpten ve başka platformlardan yazan arkadaşlar oldu. Ciddi bir talep varsa, firma ile görüşüp, bir alım planlayabiliriz. Firma ile bir ön görüşme yaptım ve yardımcı olabileceklerini ilettiler. Tabii burada en önemli olan şey talep ve net bir sayı iletebilmek.

Almayı düşünen arkadaşlar varsa, bu şekilde ilerleyebiliriz. Fikirlere de açığım.

Not: amacım cebinizde kalan son paraları harcatmak değil, almayı düşünenlere yardımcı olabilmek :)

İyi akşamlar,
Levent

Son düzenleme:
Rez atıp takipte kalalım 😄

Geri