• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Caedo Hoop Brewer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben bir süredir ceado ile demleme yapıyorum yüksek sıcaklık 18 gram kahve 270 ml su ile kendi stok filtre kağıdını kullanarak öğütüm de
cmd 23-24 klik gibi 4-5 dakika süren demlemeler elde ediyorum birçok yöntemi denedim en iyi sonucu bu veriyor diyebilirim
öğütüm biraz kalınlaşırsa veya incelirse ya da kahve gramajını artırıp yatak derinliğini artırırsan vesaire her şey çöküyor bu reçete çoğu kahvede çalıştı

Ben arada demleme yapıyorum ama ısı kaybı çok fazla ılık kahve içmeyi sevmiyorum normal filtre kahve makinesinden devam :)
Kapagini kullanip bardagi/serveri onden isitinca cok kayip olmuyor bende. Sanal baharat demligi diyorum ben buna, tarifle vs cok ugrasmadan her kahvesinden iyi sonuc aliyorum :) tek sikintim buyuklugu

ben bir süredir ceado ile demleme yapıyorum yüksek sıcaklık 18 gram kahve 270 ml su ile kendi stok filtre kağıdını kullanarak öğütüm de
cmd 23-24 klik gibi 4-5 dakika süren demlemeler elde ediyorum birçok yöntemi denedim en iyi sonucu bu veriyor diyebilirim
öğütüm biraz kalınlaşırsa veya incelirse ya da kahve gramajını artırıp yatak derinliğini artırırsan vesaire her şey çöküyor bu reçete çoğu kahvede çalıştı
Aeropress ya da farkli filtrelerden kesip deneme sansiniz oldu mu? Aeropress filtresi sureyi bariz uzatiyor bende, muhtemelen daha cabuk tikaniyor

Aeropress ya da farkli filtrelerden kesip deneme sansiniz oldu mu? Aeropress filtresi sureyi bariz uzatiyor bende, muhtemelen daha cabuk tikaniyor
Hario v60 02 filtre ve cafec abacadan kesip denedim. Stok filtre kağıdına göre daha iyi sonuçlar alınıyor.

Hocam tepede kalan demlemeye karışmayan kahve tabakasını kırıyor musunuz ya da karıştırıyor musunuz acaba ?

Hocam tepede kalan demlemeye karışmayan kahve tabakasını kırıyor musunuz ya da karıştırıyor musunuz acaba ?
Ben cevap vermiş olayım. Ben oluşan kabuğu cam bir çubuk ile çok fazla ajite etmeden - aşırı karıştırmadan sadece yüzeyde hafif hafif karıştıracak şekilde - kırıyorum. Çok fazla ajite ederseniz tıkanma olur.

delter filtresinde ben pek iyi sonuç alamadım süre yine uzun oluyor. En iyi sonucu 0.2mm puck ile aldım hatta diğer forumda bununla ilgili bir konu açmıştım yakın zamanda.

Geri