maurice conchis
Barista
- İsim
- Mehmet
Daha fazla
- İsim
- Mehmet
Kesinlikle kapasite olarak çok potansiyeli olan bir alet, tek fark iş yükü kullanıcıda. Benzer işleri makineye yaptırmak istediğinizde fiyat skalası çokça yukarı çıkıyor. 90 saniye ön demleme için oluyor yanlış aktarmış olmayayım, akışı o kadar uzun almak mümkün değil zaten. Öğütümü inceltip kolu açık bıraktığınızda kazandaki 1 barlık basınçla uzunca bir ön demleme imkanı var. Bu şekilde garip bir filtre kahve demleme yöntemi bile çıkarılabilirPortafiltre değişiminin süreyi etkilememesi gerek. Sepet değiştirmek etkileyebilir.
Evet benim eski makineye de talip olmuştunuz, Pavoni'de öğrenme süreci biraz uzun sürebiliyor. Isı stabilizasyonu konusuna eğilmenizi ve bununla ilgili birçok video izlemenizi tavsiye ederim. Deneyim kazandıkça birçok makineye nal toplatacak bir makine olduğunu gözlemleyeceksiniz.
90 saniyelere çıkmazsınız, akış süresi 25-30 saniye sürüyor çünkü. Ön demleme uzadıkça kahve daha geçirgen oluyor zaten. Çok ince öğütülmüş kahveye direk baskı yaptığınızda tıkanır mesela, ama ön demlemeyi uzun tuttuğunuzda tıkanmaz aynı incelikte...
Bu arada YouTube'da Fellini Teknik videolarını da izlemenizi tavsiye ederim.
Dediğiniz gibi termal yönetim makinenin en dikkat edilmesi gereken konusu, onu da dijital termometre ile gözlemleyerek çözmek mümkün. Zaten belli bir süreden sonra makineyi kendi haline bıraktığınızda ortalama hangi sıcaklık aralığında çalıştığını gözlemleyebiliyorsunuz. Fellini biraz tartışılır bir konu gibi geliyor bana, arkasındaki mantığa göre çok gerekli görmediğim bir konu açıkçası ama blooming gibi yöntemlere ilgim var diyebilirim.
Sistemi tamamlayıp yeterli tecrübeden sonra bir inceleme yazmayı düşünüyorum, yurt dışında bu kadar kabul görmüş bir makineyi Türkçe kaynaklarda da tanıtmak faydalı olacaktır.
Son düzenleme: