• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bu yıl içtiğiniz en iyi Filtre Kahve nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ketea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ketea

Üye
İsim
Semih
Daha fazla  
İsim
Semih
Espresso Makinesi
La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada, Fiamma, Dalla Corte İcon
Değirmen
Myhtos 1, Eureka Atom 65-75, Mahlkonig EK43- E65S, Comandante C40, Mignon Filtro, Baratzza
Ekipmanlar
V60, Chemex, Origami, Aeropress, Delterpress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Karşıyaka
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bostanli
Evet her damak için spesifik bir soru olacaktır ama genel olarak bu yılın yarısından fazlasını tamamlamış durumdayız. Bu yıl içtiğiniz en iyi Filtre kahve hangisiydi ve neden bu kahveyi en iyi olarak nitelendiriyorsunuz? İlk ben başlayayım bu yıl içtiğim en iyi Filtre Kahve deneyimim KungPow Coffee'nin Panama - Catuai Dry Fermantation kahvesi oldu. Özellikle kahvenin tadım profilini çok yansıttığını düşünüyorum. Damakta ise tatlı bir bitişe sahip bir kahve oldu. Aynı gruptan Panama Geisha Dry Fermantationu deneyimlemeyide düşünüyorum. Ayrıca CoffeNutz'dan Ninety Plus Juliette'de yakın zamanda deneyimlemeyi düşünüyorum. Bunun dışında tabi ki daha farklı Filtre Kahvelere de rastlarsam kesinlikle şans vereceğim. Sizlerin bu yıl içindeki Favoriniz ne oldu? Nedenleri ile birlikte düşüncelerinizi yazmanızı ve aramızda çeşitli kahvelerde ki deneyimlerimizi paylaşmamızın güzel olacağını düşünüyorum. Belki böylece herkes birbirinin favorisini deneyimler ve bu başlık altında fikirlerimizi yazabiliriz.

Başlık güzel. Konu tutar...
Herhalde bu sene şimdiye kadar 30 farklı çekirdek denemişimdir.
CD'nin lugamapata ikilisi olabilir. Ha bir de yeni aldığım Zümrüt Karaca Dwancho ..
Biraz da Firma1 Yaye'den ümitliyim o da yorumlara göre iyi çıkması gerekecek. Servet döktüm çünkü.
Ömer Bey'in (coffenutz) Kenya ve Etiyopyasında da beklenti büyük.

Son Baristatus seçimini ve Coffenutz Juliette'i de içtiğimi ekleyerek :

Kawa paraiso 1 ve 3, decaf sürpriz kahve
Çeşitli kahvecilerden Damo ve @raistlin in getirdiği pacamara geçen sene de bu sene de yüzümüzü güldürdü 😄
Ama esas bombalar @Ömer Aydın dan geldi. Ninety Plus Juliette i cupping yaptım bugün demleyeceğim, beklentim çok büyük.
Etiyopya Uraga'yı da cupping yaptık ve bayıldım, çok büyük umutlarım var, keşke şebeke suyuna katsalar da kana kana içsek 😂
@PAPER ROASTING COFFEE el miradoru da çok güzel kahveydi.
Dunno'nun üst segment kahveleri de çok güzeldi. Finca El Diviso Sidra ve Finca Potosi Tres Dragones baya sağlamdı.

Bunlar hep üst segment kahvelerdi. Daha orta yollu olarak da nensebo refisa hep mutlu etti beni.

Çok daha fazla kahve vardı beğendiğim ama şu an ilk aklıma gelenler bunlar

Fam La Fany Pacamara
Fam Gigesa Yıkanmış
Kernel Bella Vista

KafeinKültür Bustos Mirador ile ZümrütKaraca LaDivisia degass bekliyor. Listeyi değiştirir diye umuyorum.

Bu yıl daha bitmedi, yeni hasatlar yeni yeni geliyor kavruluyor ve bize ulaşıyor. o yüzden yılın ilk yarısı için yazayım, yıl sonuna doğru tekrar ikinci yarı için editlerim.
yılın ilk yarısı için sonuçlar;
1.Kawa-Guatemala Monte oro natural gesha: Ben hiçbir kahveden bu kadar belirgin ahududu tadı aldığımı hatırlamıyorum. kahve değil, meyve suyuydu. Gesha çiçeksiliği de cabası.

2.Costa Rica-Cordillera del Fuego(çeşitli kavurucular):
Bu çiftliğin iki farklı lotunu toplam dört farklı kavurucudan denedim. hepsi birbirinden güzel, birbirinden keyifliydi. O yüzden kavurucu yerine direkt çiftlik adı vermek istedim.

3.Damo efsanesi (Preon&Nutz):
Bunu ben anlatmayayım. Kopardığı fırtınalar size kadar gelmiştir.

Kungpow- Panama Geisha Dry Ferm.
Kungpow- Panama Catuai Dry Ferm.
Kungpow- Gatta Naturel
Kungpow - Kosta Rika Thermal Process
Kungpow - Oscar Daza
Coffeenutz - Los Cab. Geisha Anaerobik
Null - Gera Gesha
Null - Beloyo Oro
CD - Acacia
CD - Kosta Rika Aquiares Estate
Williams - Hamasho / La Esperanza
Grizzly - Muhondo
Grizzly - El Salvador Divina Providencia

Bende böyle bir konuyu düşünüyordum bir süredir. Aşırı çekirdek denedim. :)
Rem projectler farklı bir seviyede olduğundan onları koymak ayıp olur herhalde? Onlara kahve demek zor hatta müthiş lezzetler
Onun dışında ben bu sene Preonun Kosta Rika termic fernentasyonunu çok beğendim, Niji coffee matruşka Endonezyası yeni içme rağmen 1. Olmak konusunda iddialı ve kungpow Panama catuai gerçekten iyi.

Fakat biri öbüründen iyi diyemiyorum çünkü elma ile armut karşılaştırması gibi geliyor.
Mesela Firma1 nin damosu gerçekten çok iyiydi fakat yine rem project gibi kahve dışı hissettirdi :)

Hmm ben yapamıyorum bu işi galiba :D vazgeçtim

Son düzenleme:
Kernel Coffee: San Cristobal ve Las Lajas (San Cristobal beni benden aldi. Hem sicak hem soguk demleme)
Spada Coffee: La Reforma ( kahve mi içtim yoksa Calpol cocuk surubu mu belli degil)
Tin Coffee: El Salvador Pacamara ( en az 4 demlemem de "bu ne la normal kahve bunun neyi şampiyon oldu" diye kendi kendime konusarak geçti. Beni en şaşırtan ozelligi ise cekirdekleri cetvelle olcerek mi koydunuz arkadaş! Hepsinin ebati ayniydi😂)
Kafein Kültür: La Tanairi (epey oldu ama son aldığım paket ile ilk aldigim paketteki tadi pek bagdastiramadim.)
Kungpow Coffee: Oscar Daza(mandalina mi yedim kahve mi içtim bilemedim hep yorgunluk sonrasina denk geldi)

Aklima geldikçe editleyeceğim, yilsonuna daha cok var. :)
En kötüsü: Nok Coffee 4 cesit kahvesi.

İnanılmaz fazla sayıda kahve tüketmedim fakat tükettiklerim arasında ;

Damo (preon)
Fuego (preon,spada)
Keramo (kernel)
Worka (ultra)
Yaye (ultra)

en çok keyif aldığım kahveler bunlardı.

Tincoffee Kolombiya El Diviso Sidra Anaerobik Natural 😋 resmen göbek attım içerken 😅

Geri