• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Decaf(Kafeinsiz) Colombia Kavrulmuş Kahve Çekirdek 7 Nisan 2026 kavrum-------- daha doğrusu yakım demek lazım:) açık kavrum yoktu ben de standart kavrum denemek için almıştım. Bana göre espresso olarak denemek isteyen almalı. Çünkü filtre için denedim ve çok kötü market kahvesi tecrübesi yaşattı.

Santos Fine Cup Arabica Kahve Açık Kavrum (Light Roast) 7 Nisan 2026 kavrum-------bunu içebildim market kahvesinden tabiki daha iyi. Açık kavrum yazıyor ama bana omni görüntüsü verdi. Ofis kahvesi olarak bunu kullanabilirim. Floral tatlar yok, asidite düşük ama lezzeti olan kömür olmayan bir tecrübeydi.

Decaf kahvesini denedim, yukarıdaki yoruma katılıyorum ancak espresso için oldukça iyi, hem kavrum hem tatsal olarak, ben en kötü sütle karıştırırım demiştim (gece kahvesi krizi için) esp olarak da gayet iyi içiliyor

Sidamo kavrum güzel ama aromalar kayıp ne yaptıysam güzel sonuç alamadım düz kahve içilmez değil var mı önerisi olan?

Yirgacheffe gr2 gayet keyifli çıkıyor fiyatına göre. Geçenlerde daha deneysel kahveler getirmişlerdi umarım yine getirirler.

Tam otomatik makinede (delonghi 290.61) kullanabileceğimiz bir kahve öneriniz var mı?
Özellikle esp, amerikano için

Yirgacheffe Natural Gr 1 Açık Kavrumun kavrum tarihi üzerinden 1 ay geçti, sebebini bilenler anlatsın ben nedendir bilmiyorum manuel demlemelerde (v60 ve Kalita Wave) tamamen aromasını kaybetti tadsız tuzsuz birşey oldu ki normal bayatlamıştır light roast hızlı bayatlar ama Vestel Brew 50 makinemde demlediğimde hala gayet sağlam sonuç veriyor yoğun aromasıyla.

Yirgacheffe Natural Gr 1 Açık Kavrumun kavrum tarihi üzerinden 1 ay geçti, sebebini bilenler anlatsın ben nedendir bilmiyorum manuel demlemelerde (v60 ve Kalita Wave) tamamen aromasını kaybetti tadsız tuzsuz birşey oldu ki normal bayatlamıştır light roast hızlı bayatlar ama Vestel Brew 50 makinemde demlediğimde hala gayet sağlam sonuç veriyor yoğun aromasıyla.
Tabiatı kibar bir kahve değil demek ki 😂 samimi, bam güm iletişimden keyif alıyor ve veriyor..
Otomatik makine filtresinin biraz daha kalın olması sebebiyle kahvenin suyla geçirdiği süre tahminen uzuyor ve çözünme artıyor, manuel demleme için biraz daha ince öğütüm deneyebilirsiniz

Decaf(Kafeinsiz) Colombia Kavrulmuş Kahve Çekirdek 7 Nisan 2026 kavrum-------- daha doğrusu yakım demek lazım:) açık kavrum yoktu ben de standart kavrum denemek için almıştım. Bana göre espresso olarak denemek isteyen almalı. Çünkü filtre için denedim ve çok kötü market kahvesi tecrübesi yaşattı.

Santos Fine Cup Arabica Kahve Açık Kavrum (Light Roast) 7 Nisan 2026 kavrum-------bunu içebildim market kahvesinden tabiki daha iyi. Açık kavrum yazıyor ama bana omni görüntüsü verdi. Ofis kahvesi olarak bunu kullanabilirim. Floral tatlar yok, asidite düşük ama lezzeti olan kömür olmayan bir tecrübeydi.

Saçma bir soru olacak ama; decaf fincanında uhu yada elma, armut, muz benzeri kokular var mıydı?

Santosta zaten floral bir şeyler duyumsuyorsanız sorun vardır. Güzel TK yapılır. Tabi TK sevene.

Tabiatı kibar bir kahve değil demek ki 😂 samimi, bam güm iletişimden keyif alıyor ve veriyor..
Otomatik makine filtresinin biraz daha kalın olması sebebiyle kahvenin suyla geçirdiği süre tahminen uzuyor ve çözünme artıyor, manuel demleme için biraz daha ince öğütüm deneyebilirsiniz
hocam sorun şurdaki kahve v60 ve kalitayı tıkıyor, o yüzden kalınlaştırdım ki kalınlaştırdığım haliyle bile 4 dakikayı geçiyor(500 ml demliyorum)

hocam sorun şurdaki kahve v60 ve kalitayı tıkıyor, o yüzden kalınlaştırdım ki kalınlaştırdığım haliyle bile 4 dakikayı geçiyor(500 ml demliyorum)
O zaman yanlış hatırlamıyorsam Kasuya’nın bir tarifiydi, ince öğütüm ve tek seferde agresi döküş deneyebilirsin, ben bunu tıkanma olayından bağımsız olarak daha iyi verim alabileceğimi düşündüğüm kahvelerde (bazen de üşengeçlikttn) mutlaka deniyorum

O zaman yanlış hatırlamıyorsam Kasuya’nın bir tarifiydi, ince öğütüm ve tek seferde agresi döküş deneyebilirsin, ben bunu tıkanma olayından bağımsız olarak daha iyi verim alabileceğimi düşündüğüm kahvelerde (bazen de üşengeçlikttn) mutlaka deniyorum
hocam yöntemi yaptım 1:30 yerine 2 dakikada tamamlandı ama bu sefer gerçekten çok düzgün çözündü, hiçbir underekstre durumu yok gayet de lezzetli.

Bundan 2-3 ay önce Yellow Bourbon aldım SB'dan, çok beğendim, dün yeniden sipariş ettim, hakkında neler yazılmış diye hem SBdeki hem buradaki yorumları okuyayım dedim fakat herkes bizim şu ünlü las flores gibi şarap/likör tadında olduğunu yazmış hatta o tadın çok ağır olup geri verdiğini yazanlar var. Benim içtiğimde hiçbir fermente tad yoktu, yoğun gövdeli ve tatlıydı, asidite bile yoktu. Kendilerine anaerobik mi diye sordum anaerobik dediler, çözemedim cidden.

Saçma bir soru olacak ama; decaf fincanında uhu yada elma, armut, muz benzeri kokular var mıydı?

Santosta zaten floral bir şeyler duyumsuyorsanız sorun vardır. Güzel TK yapılır. Tabi TK sevene.
decafı arkadaşa sormuşsunuz ama yine de ben de yazayım dedim. bildiğiniz yanık kavruk kahve, muz elma armut vs bir koku alamadım ben. baya nescafe filan gibi bişey çıkyor, yoğun yanık. Sadece geç saatte kafein almamak için içilebilir gibi geliyor bana ya da sütle vs.

decafı arkadaşa sormuşsunuz ama yine de ben de yazayım dedim. bildiğiniz yanık kavruk kahve, muz elma armut vs bir koku alamadım ben. baya nescafe filan gibi bişey çıkyor, yoğun yanık. Sadece geç saatte kafein almamak için içilebilir gibi geliyor bana ya da sütle vs.
Teşekkürler. Muz elma armut derken, etil asetatı kastetmiştim aslında, yüksek konsantrasyonda uhu, düşük konsantrasyonda elma, armut ya da muza benzer kokusu olur. Ama saçmalamışım, zira 75 derece civarında buharlaşan bir sıvı. Cehennem gibi tambura girince kahve, esamesi kalmaz etil asetatın. Tadı ve kalitesi önemli değil benim için, decaf olması önemli idi.(y)

Elimdeki Sanalbaharat Sumatra Mandhelingi filtre kahve olarak içemiyordum baharat/karabiber tadı aşırı sert geliyordu, zorlanmama rağmen içemiyordum o derece. Dün Gemini'ye sordum Mandhelingte bu klasik light roast 96 dark roast 92 kuralının olmadığını tütün/baharat tadı çok sert olduğu için o kahvenin 88-91 arası demlenmesi gerektiğini söyledi. Önce baya kuşkulandım zira bu derecelerde denediğim başka kahveler underekstre olmuşlardı sonra ya herro ya merro deyip 90 derecede 32 gram 500 ml 5 pulse olarak demledim, hayatımda içtiğim en güzel kahvelerden biri oldu, o tütün/karabiber tadını gidip yerini sert bitter çikolata tadı aldı, çok lezzetliydi.

Kolombiya Supremo orta kavrumda ne yaparsam yapayım ekşi biramsı bir tat aldım, bu yüzden eşeği sağlam kazığa bağlıyayım diye Guatemala Arabica kahvesinde standart kavrum(Sanalbaharatın standartı medium dark gibi birşey tam dark değil kapkara değil çekirdekler) istedim, sonra farkettim ki Guatemala Arabica diye yazıp geçtikleri bu kahve Huehuetanango kahvesi, Guatemalanın en yüksek rakımda yetişen kahvesi, tabi standart kavrumla yüksek rakımın bütün özellikleri yani asidite meyvemsilik falan gider. Neyse kahve geldi, 7. gün demledim 500ml 5 pulse ile, yoğun sütlü çikolata tadı aldım, bir gün sonra o tat yerini bitter çikolataya bıraktı, birkaç gün sonra bütün tatlılık yok oldu yerine saf, şekersiz, bitter kakao tozu tadı gelmeye başladı, bölünmüş tek döküşe geçtim tatlılık yine yok ama acılık bariz azaldı. Bu tatlılık nereye gitti arkadaşlar? Olan durumu açıklayamıyorum.

Geri