• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bir merhaba da benden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JohnA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JohnA

Yeni Üye
İsim
John Aquar
Daha fazla  
İsim
John Aquar
Merhabalar ben Can, 40 yaşın üzerinde, Ankara'da oturuyorum. Şimdi baktım bir yılı biraz geçmiş foruma üyeliğim.
İlk olarak aklımda işe giderken termosa koyayım kahvemi içeyim planları ile foruma üye oldum.
Şu hazır termoslu filtre kahve makinelerinden alayım (ucuz olanlardan); yaparım kahve diye başladım ama forumu takip ettikçe hiç öyle marketten hazır çekilmiş filtre kahve alıp makineye koyup sabahta içe içe işime gidemeyecegimi gördüm.
Bu iş için bütçem de aşırı kısıtlı olduğu için en basit başlangıç kiti olarak kendime melitta filtre kahve makinesi ve hario mini slim plus öğütücü aldım.
Eksikliklerimin farkındayım ama öncelikle hedefim bir şekilde içeceğim kahvedeki farkı görmekti. Sonrasında forumdaki önerilerle çekirdek kahve (aylık yapılan kahve alimlarindan yararlanarak) alarak başladım forumda yazılanları yapmaya çalışmaya.
Kesinlikle tam olarak bir başarı elde etmiş değilim ama artık yaptığım kahvelerde sadece acılık yok. Kahvenin sadece acı bir içecek olmadığını görmüş oldum.
Uzun bir merhaba oldu ama bu forumda soru soranlara, cevap verenlere, paylaşım yapanlara teşekkür ederim. Umarım bundan sonra ekipmanlarımı daha da iyileştirerek sizlerin de yardimlariyla çok daha güzel kahveler yapabilirim.

Merhaba hoş geldiniz. Yolculuğunuz güzel geçsin. :coffee:

Merhabalar ben Can, 40 yaşın üzerinde, Ankara'da oturuyorum. Şimdi baktım bir yılı biraz geçmiş foruma üyeliğim.
İlk olarak aklımda işe giderken termosa koyayım kahvemi içeyim planları ile foruma üye oldum.
Şu hazır termoslu filtre kahve makinelerinden alayım (ucuz olanlardan); yaparım kahve diye başladım ama forumu takip ettikçe hiç öyle marketten hazır çekilmiş filtre kahve alıp makineye koyup sabahta içe içe işime gidemeyecegimi gördüm.
Bu iş için bütçem de aşırı kısıtlı olduğu için en basit başlangıç kiti olarak kendime melitta filtre kahve makinesi ve hario mini slim plus öğütücü aldım.
Eksikliklerimin farkındayım ama öncelikle hedefim bir şekilde içeceğim kahvedeki farkı görmekti. Sonrasında forumdaki önerilerle çekirdek kahve (aylık yapılan kahve alimlarindan yararlanarak) alarak başladım forumda yazılanları yapmaya çalışmaya.
Kesinlikle tam olarak bir başarı elde etmiş değilim ama artık yaptığım kahvelerde sadece acılık yok. Kahvenin sadece acı bir içecek olmadığını görmüş oldum.
Uzun bir merhaba oldu ama bu forumda soru soranlara, cevap verenlere, paylaşım yapanlara teşekkür ederim. Umarım bundan sonra ekipmanlarımı daha da iyileştirerek sizlerin de yardimlariyla çok daha güzel kahveler yapabilirim.
Merhabalar Can Bey,iyi ki aramizdasiniz.Daha sık girdiler paylasmanizi,hobiye dair deneyim,duygu,düşünce ve fikirlerinizi okumayı merakla bekliyorum.İlginizi çekerse ben de naçizane bir fikrimi sizinle paylaşmak isterim.Bütçe olusturabildiginizde en azından https://amzn.eu/d/9dbCajS ya da https://a.aliexpress.com/_oodwgKI gibi paslanmaz çelik konik kesicili bir değirmene geçiş yapmanız,fincanlarinizda en düşük maliyetle yapabileceğiniz en iyi iyileştirme olacaktır.Keyifli fincanlar ☕

Aslında şu anda elektrikli bir öğütücü almak istiyorum ama tabi ki olabilecek en düşük bütçe ile.
Bu işlerde düşük bütçe demek sıkıntı ama yine de elektrikli bir öğütücü daha iyi olacak gibi benim için

Aslında şu anda elektrikli bir öğütücü almak istiyorum ama tabi ki olabilecek en düşük bütçe ile.
Bu işlerde düşük bütçe demek sıkıntı ama yine de elektrikli bir öğütücü daha iyi olacak gibi benim için
Elle tutulur en uygun ürün 5k civarı(konchero mostro) ne yazık ki...Geri kalan alması da kullanması da satması da problem baharat öğütücüler malesef.

Merhabalar Can bey, ben de sizin ile benzer hikaye ile başlamış biri olarak aynı hedef ile sizden bir farklı değişken ile iyileştirme yapmış biri olarak düşünce mi paylaşmak isterim;
Seramik öğütücüler yorucu ve şevk kırıcı oluyor zamanla bunu
İlginizi çekerse ben de naçizane bir fikrimi sizinle paylaşmak isterim.Bütçe olusturabildiginizde en azından https://amzn.eu/d/9dbCajS ya da https://a.aliexpress.com/_oodwgKI gibi paslanmaz çelik konik kesicili bir değirmene geçiş yapmanız,fincanlarinizda en düşük maliyetle yapabileceğiniz en iyi iyileştirme olacaktır.Keyifli fincanlar ☕
Okan beyin dediğine katılıyorum, bu gerçekten hap bir öneri ben de bu tavsiye ile paslanmaz çelik konik kesicili değirmene geçince kahve öğütme iş çok daha kolaylamıştı, el değirmeninin portatifliği en büyük albenisi olması ve ritüel olarak haz verici olmasını göz ardı ederseniz,
eğer ki kahvenizi sabit olarak aynı yerde hazırlıyorsanız elektrikli öğütücü çok daha mantıklı olur kesinlikle.

Elle tutulur en uygun ürün 5k civarı(konchero mostro) ne yazık ki...Geri kalan alması da kullanması da satması da problem baharat öğütücüler malesef.
Annem için elektrikli öğütücü araştırmasına ilişkin yaptığımız araştırmada, Okan beyin de belirttiği gibi konchero mostroya karar vermiştik.

Geri