• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bialetti Venüs Harbi Çelik mi?

Bu arada oksitlenme olmadı da diyemiyorum, maviye çalmadı ama ateşle teması nedeniyle fena halde karardı.
Doğrudan ateşe maruz kalması durumunda paslanmaz çeliklerde renk değişimi olabilir, ancak bunun sağlık açısından hiçbir zararı yok.

Benim yukarıda ifade ettiğim hususlar alt haznenin su ile temas eden iç kısmına ilişkin şeylerdi aslında.

Ticari ürünlere özellikle Türkiye gibi bir ülkede güvenmek tabii ki zor günümüz şartlarında ancak bialetti markasının bugüne kadar 300 milyondan fazla mokapot sattığını unutmamak lazım

Opare, renk değişimi konusuna değindiğiniz için teşekkürler. Bu arada araştırınca dikkatimi çeken ürünün özelliği içinde 18/10 ibaresi oldu. Sanırım bu çelik oranı. Ürün malzemesinin paslanmaz çelik olarak belirtilmiş olması ise bu çelik oranının paslanmaya olanak vermemesinden... Fakat malzemenin hafifliği ve görünümü bu ürün malzemesinde alümünyumun da olduğuna işaret.

Bu moka potun Türkiye'de 300 milyondan fazla satma nedeni ise ben dahil herkesin bu ürünün çelik olduğuna güvenmesi ya da öyle olduğunu sanmasından... Aksi takdirde bialetti el kitapçığında ürünün üzerindeki 18/10 ibaresinin açıklaması net olarak yapılırdı.
Bu bilgi örtük verilmiş.

Son düzenleme:
Opare, renk değişimi konusuna değindiğiniz için teşekkürler. Bu arada araştırınca dikkatimi çeken ürünün özelliği içinde 18/10 ibaresi oldu. Sanırım bu çelik oranı. Ürün malzemesinin paslanmaz çelik olarak belirtilmiş olması ise bu çelik oranının paslanmaya olanak vermemesinden... Fakat malzemenin hafifliği ve görünümü bu ürün malzemesinde alümünyumun da olduğuna işaret.

Bu moka potun Türkiye'de 300 milyondan fazla satma nedeni ise ben dahil herkesin bu ürünün çelik olduğuna güvenmesi ya da öyle olduğunu sanmasından... Aksi takdirde bialetti el kitapçığında ürünün üzerindeki 18/10 ibaresinin açıklaması net olarak yapılırdı.
Bu bilgi örtük verilmiş.
bence siz sorunun cevabı ne olursa olsun ikna olmayacaksınız ama yine de başka insanlar için bilgisini verelim:

çelik dediğimiz madde bir alaşım. 18/10 ibaresi ise %18 oranında krom, %10 oranında nikel, geri kalan %72'nin ise demir olduğunu gösterir ve tekrar edeyim en kaliteli mutfak çeliği olarak kabul edilir.

inanıp inanmamak size kalmış, yeaa bu çok hafif içinde kesin alüminyum var da diyebilirsiniz, o da bir bakış açısı.

bence siz sorunun cevabı ne olursa olsun ikna olmayacaksınız ama yine de başka insanlar için bilgisini verelim:

çelik dediğimiz madde bir alaşım. 18/10 ibaresi ise %18 oranında krom, %10 oranında nikel, geri kalan %72'nin ise demir olduğunu gösterir ve tekrar edeyim en kaliteli mutfak çeliği olarak kabul edilir.

inanıp inanmamak size kalmış, yeaa bu çok hafif içinde kesin alüminyum var da diyebilirsiniz, o da bir bakış açısı.
Yeni edindiğim bilgiye göre bütün çelik bildiğimiz tencerelerin çelik karışımı da 10/18 oranlı imiş. Yani moka pot bialettinin onlardan farkı yok. Çelik bildiğim tencerelerimden bir korkum olmadığı üzere içim rahatladı benim. Bu bilgi eminim şüphe duyan herkese de iyi gelir. Kahveyle kalın

Yeni edindiğim bilgiye göre bütün çelik bildiğimiz tencerelerin çelik karışımı da 10/18 oranlı imiş. Yani moka pot bialettinin onlardan farkı yok. Çelik bildiğim tencerelerimden bir korkum olmadığı üzere içim rahatladı benim. Bu bilgi eminim şüphe duyan herkese de iyi gelir. Kahveyle kalın
Amerika'yı yeniden keşfettiniz. Tebrikler.

Bu dediğinizi googleda aradım ama bulamadım.. daha spesifik bilgi verir misiniz?

Sanırım @icecoldwater430 arkadaşımız Moka Pot'un demlediği kahvenin abartıldığını, yerine V60 ile kahve demlemenizi tavsiye ediyor.

Kahve hobisinde yenisiniz sanırım. Forumda da pek gezmemiş olabilirsiniz çünkü forum sabah akşam V60 la yatıp kalkıyor neredeyse.

Özetle V60, Hario tarafından bu isimle üretilen, (daha önce benzer demleme ekipmanları da var) 60 derecelik açıya sahip huni benzeri konik bir şekli olan "pour over" (üstten döküş) filtre kahve demleme aparatı. Basitçe içine uygun filtre kağıdını, üstüne öğüttüğünüz kahveyi koyup, üzerine sıcak suyu dökerek filtre kahve elde ediyorsunuz.

Basitçe dedim ama moka pottan daha karmaşık bir dünya, çok farklı bileşeni var. Başlarsanız anlarsınız.

Ama V60'ın Moka Potun alternatifi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum, Moka Potum yok ama bildiğim kadarıyla her ikisinden alınan kahveler zaten oldukça farklı, çünkü demleme metodları oldukça farklı.

Son düzenleme:
Sanırım @icecoldwater430 arkadaşımız Moka Pot'un demlediği kahvenin abartıldığını, yerine V60 ile kahve demlemenizi tavsiye ediyor.

Kahve hobisinde yenisiniz sanırım. Forumda da pek gezmemiş olabilirsiniz çünkü forum sabah akşam V60 la yatıp kalkıyor neredeyse.

Özetle V60, Hario tarafından bu isimle üretilen, (daha önce benzer demleme ekipmanları da var) 60 derecelik açıya sahip huni benzeri konik bir şekli olan "pour over" (üstten döküş) filtre kahve demleme aparatı. Basitçe içine uygun filtre kağıdını, üstüne öğüttüğünüz kahveyi koyup, üzerine sıcak suyu dökerek filtre kahve elde ediyorsunuz.

Basitçe dedim ama moka pottan daha karmaşık bir dünya, çok farklı bileşeni var. Başlarsanız anlarsınız.

Ama V60'ın Moka Potun alternatifi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum, Moka Potum yok ama bildiğim kadarıyla her ikisinden alınan kahveler zaten oldukça farklı, çünkü demleme metodları oldukça farklı.
Yanıtınız için teşekkürler. Kahve benim için hobi değil, ilaç ve ihtiyaç.. tam sevdiğim kıvamı ise 2 yıl önce moka potla buldum. Dolayısıyla sağlıklı formda elde etmekten başka derdim ya da arayışım yok kahveyle ilgili.

Ben 3 tane mokapot sahibi olarak en yoğun kıvam için espresso makinesine geçmiştim. 1-2 sene kullandım. Sonra tekrar mokapot ile belki 1 sene devam ettim. Espresso makinesini satacaktım. Tekrar denediğimde espresso makinesinin de çok iyi olduğunu anladım. 3 mokapotu hala kullanıyorum.

Fark ettiğiğm konu, kavurma derecesine göre bu aparatlar farklı işleve sahip. Fazla kavrulmuş olan kahveyi mokapot ile demlersem içilemeyecek berbat bir şey oluyor. Fakat aynı çekirdeği uygun öğütme ile espresso makinesinde 80 derece su sıcaklığıyla kullanırsam bol köpüklü ve lezzetli hem de acı olmayan bir kahve içiyorum.

Fazla kavrulmuş kahve düşük sıcaklık istiyor, Mokapot sorunları belki hep bu yüzden. Aldığınız kahvenin öğütme derecesi ve kavrulma şekli mokapota tam uyum sağlayacak mı? Binlerce ihtimal var. Derdimiz bu. Standardı kuvvetli ve stabil bir kahve tespit ederek uzun yıllar mokapot ile mutlu olabilirsiniz. Espresso makinesi veya diğer ekipmanlara gerek kalmaz.

3 mokapot: Evde, arabada, işte.

Geri