• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beko&Arçelik Espresso makinası ipuçları/temizlik/genel bilgiler

Merhabalar. Arçelik 3185 vardı bende. Aylardır duruyor kullanmıyorum. satmak için temizleyip kaldırmıştım. Gaggia aldım ve bu yüzden bir makineyi deneyeyim sonra temizleyip tekrar satışa koyayım diye düşünüyordum. Fakat bir sorunla karşılaştım. Sıcaklık artıyor espresso tuşuna basıyorum dimmerden basıncı azıcık artırdığım anda manometre fırlıyor 12-15 bar arasına. ve su akmıyor grup başlığından. Tamamen söktüm kireç temizliği de yaptım. Falat sorun hala aynı. Bu arada basınç çok artınca buhar vanasını azıcık açınca buhar çubuğundan buhar da su da geliyor ve basınç düşüyor. ama grup başlığından gelmiyor su. Sebebi ne olabilir? bilenler yardımcı olursa çok memnun olurum.

arkadaşlar bunla ilgili konu da açtım ben grunding espresso makinası aldım 3500 tl ye henüz açmadım ağırlığı 3.80 kg bana çok düşük geldi. modeli ksm 4330. bekonun diğer makinası ise 8 kg falan . bu kadar fark neden olabilir ki, satsam mı acaba hiç açmadan.

Merhabalar. Ben de espresso macerasına atıldım. Oldukça yeniyim. Elimde molent g50 var ve Arçelik 31835 aldım ikinci el. Aldığım kişi uzun süre kullanılmadığını ve sadece 3-5 kere kullanıldığını söyledi. Öyle gibi de görünüyor çünkü makine temiz . Fakat sorunum şu ki akış hızı fazla oluyor. 16 Gr kahve En fazla 15 saniye sürüyor. 3-4-5 klikte denedim fakat sonuç aynı .Çelik tamper ile deniyorum. Henüz iğne ve düzleştiricim yok. Genelde ekşimsi tatlar oluyor. Dün yine 15 saniye sürmesine rağmen tadı ekşi değildi ve başlangıç olarak idare edecek düzeydeydi. Fakat bugün üst üste 2 kere farklı kliklerde denedim maalesef ekşi ve 15 saniye süreyle çıktı aldım. Bu zamana kadar yazılan yorumları okudum. Dikkat etmem gereken hususlara dikkat ettiğimi düşünüyorum. Acaba sorun nerede olabilir? Değerli yorumlarınızı bekliyorum

Merhabalar. Ben de espresso macerasına atıldım. Oldukça yeniyim. Elimde molent g50 var ve Arçelik 31835 aldım ikinci el. Aldığım kişi uzun süre kullanılmadığını ve sadece 3-5 kere kullanıldığını söyledi. Öyle gibi de görünüyor çünkü makine temiz . Fakat sorunum şu ki akış hızı fazla oluyor. 16 Gr kahve En fazla 15 saniye sürüyor. 3-4-5 klikte denedim fakat sonuç aynı .Çelik tamper ile deniyorum. Henüz iğne ve düzleştiricim yok. Genelde ekşimsi tatlar oluyor. Dün yine 15 saniye sürmesine rağmen tadı ekşi değildi ve başlangıç olarak idare edecek düzeydeydi. Fakat bugün üst üste 2 kere farklı kliklerde denedim maalesef ekşi ve 15 saniye süreyle çıktı aldım. Bu zamana kadar yazılan yorumları okudum. Dikkat etmem gereken hususlara dikkat ettiğimi düşünüyorum. Acaba sorun nerede olabilir? Değerli yorumlarınızı bekliyorum
Molentin klik aralıkları espresso için biraz geniş kalıyor maalesef bu yüzden kahve gramını biraz daha arttırarak deneyebilirsiniz

Makinede sorun yok. Ya daha inceye gideceksiniz ya da kahve gramajı 1 2 Gr artiracaksiniz.
Tekrardan merhaba. Dediğiniz gibi kahve gramı 16dan 17.5 a çıkardım ve 22 saniyeyi gördüm. Akış hızı daha dengeliydi. 2 Gr artirirsam standart saniyeleri görebilirim sanırım. Ve aldığım tad ise oldukça güzeldi. Hatta aroma aldım fakat adlandıramadım. Tavsiye için teşekkür ederim ✋

Tekrardan merhabalar. Gaggia classic için uygun 9 bar yayı Arçeliklere uygun mudur acaba? Daha önce deneyen gören oldu mu?

Bu makineyi İstanbul’da tamire gönderebileceğimiz bir yer biliyor musunuz? Sanırım pompasıyla ilgili bir sorun yaşıyorum ya da başlıkla. Çünkü sesten anladığım kadarıyla su çekiyor ama başlıktan su vermiyor.

Bende arçelik var sürekli kireç uyarısı vermesinden yoruldum günde 2 3 kere espresso alıyorum değiştirmeyi düşünüyorum

Geri