• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç seviye espresso makine önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sinemalb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinemalb

Yeni Üye
İsim
Sinem
Daha fazla  
İsim
Sinem
Arkadaşlar merhaba,

Forumda yeniyim, manuel veya yarı otomatik başlangıç seviye bir espresso makinesi bakıyorum. Çok fazla bilgim olmadığı için buna başta aşırı bir bütçe ayırma düşüncem yok şuanlık. 3 makine arasında kaldım. Fiyat ve performans olarak bu aralıklarda önerebileceğiniz hangisidir? Kullananlar var mı? Bunlar haricinde öneriniz olursa çok mutlu olurum.

1- Konchero Serena 5023A PID
2- Idose Juno
3- Gtech ST-530ED PID

Espresso konusunda ben de bir süredir giriş yapsam mı diye bakıyorum, bugün aşağıdaki ürün dikkatimi çekti, başlığı görünce buraya bir soru ekleyeyim dedim. Kullanan varsa bilgi bekleriz :)

Arkadaşlar merhaba,

Forumda yeniyim, manuel veya yarı otomatik başlangıç seviye bir espresso makinesi bakıyorum. Çok fazla bilgim olmadığı için buna başta aşırı bir bütçe ayırma düşüncem yok şuanlık. 3 makine arasında kaldım. Fiyat ve performans olarak bu aralıklarda önerebileceğiniz hangisidir? Kullananlar var mı? Bunlar haricinde öneriniz olursa çok mutlu olurum.

2- Idose Juno
3- Gtech ST-530ED PID

hocam bende arıyorum da aldığınız ürün hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız alınca?

Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz.
Konchero ve Gtech fason ürünler, yani Alibaba'da arattığınızda karşınıza ilk çıkacak makineler. Ben fason üretim bir makine tercih edecek olsam servis ağı ve satış sonrası destek sebebiyle Öztiryakiler markasından alırdım. Üç makineden birini tercih edecek olsam idose alırdım. Öğütücünün ayrı olmasını avantaj olarak görüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla idose özellikle kısıtlı bütçesi olan kullanıcılar arasında tutulan bir marka. Makinelerin hiçbirini kullanmadım, yalnızca kağıt üzerindeki bilgilere ve tercihlerime göre yorum yaptım.

Arkadaşlar merhaba,

2- Idose Juno
3- Gtech ST-530ED PID

https://kahvemod.com/urun-kategori/kahve-makineleri/ bir göz atmanızı öneririm. Öztiryakiler de stoklarımızda mevcut.

Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz.
Konchero ve Gtech fason ürünler, yani Alibaba'da arattığınızda karşınıza ilk çıkacak makineler. Ben fason üretim bir makine tercih edecek olsam servis ağı ve satış sonrası destek sebebiyle Öztiryakiler markasından alırdım. Üç makineden birini tercih edecek olsam idose alırdım. Öğütücünün ayrı olmasını avantaj olarak görüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla idose özellikle kısıtlı bütçesi olan kullanıcılar arasında tutulan bir marka. Makinelerin hiçbirini kullanmadım, yalnızca kağıt üzerindeki bilgilere ve tercihlerime göre yorum yaptım.
Teşekkür ederim cevabınız için, öztiryakiler çok yeni bir makine olduğu için beni arada bırakıyor fazla yorum göremedim. Konchero satış sonrası destek konusunda nasıldır pek bilmiyorum. Genel olarak forumda hep sage marka ürün yorumları var. Sektörü biraz domine etmiş gibi fakat fiyat bandı öğütücülülere çıktığımda bütçemi aşıyor o markada. İdose için de Çin markası uzak durun gibi yorumlarda okudum. Çok kararsız kalıyorum bundan dolayı

Teşekkür ederim cevabınız için, öztiryakiler çok yeni bir makine olduğu için beni arada bırakıyor fazla yorum göremedim. Konchero satış sonrası destek konusunda nasıldır pek bilmiyorum. Genel olarak forumda hep sage marka ürün yorumları var. Sektörü biraz domine etmiş gibi fakat fiyat bandı öğütücülülere çıktığımda bütçemi aşıyor o markada. İdose için de Çin markası uzak durun gibi yorumlarda okudum. Çok kararsız kalıyorum bundan dolayı
ÖZtiryakilerin bu makinası yeni çıktı bu nedenle çok fazla yorum bulamazsınız ama servis ağı çok güçlü ve ürünün arkasında dururlar. Konchero ve İdose de güçlü firmalar ile geliyor. Bu ürünleri satıyoruz. Serena stoklarımız tükenmek üzere hatta :) . Konchero da İdose de ÖZtiryakiler de çin menşeili. Tercih sizin tabiki.:)

Gaggia New classic pro modellerine de bakabilirsiniz 2. eli aşağı yukarı 11 - 12 bin Tl civarlarında olması lazım. Modlamaya da çok uygun makinadır. Başlangıç için sizi mutlu eder. Tabii ki her zaman daha iyi çıktılar almak istiyoruz ve daha iyi bir makinaya atlamadan önce 6 7 bin TL vererek modlatabilirsiniz, bu sayede daha iyi espresso çıktıları almanızı sağlayacaktır. Hem de bir süre daha iyisi olsun isteğinizi yatıştıracaktır.

Önce değirmen. İş yapacak bir değirmene sahip değilseniz, isterse slayer ya da la marzocco makinanız olsun, sonuçlar çöp olacaktır. İlk zamanlar öğütülmüş alırsınız kahveyi diyenlere kulak asmayın, öğütükmüş kahvenin ömrü 15 dakikadır.

Elle tutulur bir değirmen ve gaggia bakmanızı öneririm.

Önce değirmen. İş yapacak bir değirmene sahip değilseniz, isterse slayer ya da la marzocco makinanız olsun, sonuçlar çöp olacaktır. İlk zamanlar öğütülmüş alırsınız kahveyi diyenlere kulak asmayın, öğütükmüş kahvenin ömrü 15 dakikadır.

Elle tutulur bir değirmen ve gaggia bakmanızı öneririm.
Bu linkteki Lelit fred öğütücü sizce iyi mi? Öğütücü ile makine ayrı olması daha mı iyi olur?

Bu linkteki Lelit fred öğütücü sizce iyi mi? Öğütücü ile makine ayrı olması daha mı iyi olur?
İyi göreceli kavram. Tüketim profilinize bakar.
Örneğin ben günde 2-3 espresso, 2-3 de farklı ekipmanlarla hazırlanmış pour over kahve içiyor olsaydım, fred benim için tam bir çöptü. Onun yerine bir Comandante, K-ultra ya da eşdeğeri el değirmeni alır geçerdim. Ama sadece espresso ya da tek bir çeşit demleme ile yoluma devam ediyor olsaydım ve günlük tüketimim el değirmeni kullanımını dert haline getirecek kadar çok olsaydı fred iş görürdü (ama ben vermem o parayı 3-5 shot espresso için o değirmene, ayrı konu tabi)

Aslında K-ultra ve picopresso ile başlayıp, değirmen avantajı ile diğer demleme yöntemlerine de göz kırpma şansınız olur, yok ben pico ile uğraşamam derseniz gaggia diyorum. Son sahibi olacağınız bir makinadansa, her daim elden çıkarabileceğiniz 2. el bir gaggia doğru tercih olacaktır. Ve tekrar ediyorum; değirmen her şeydir.

Örneğin ben günde 2-3 espresso, 2-3 de farklı ekipmanlarla hazırlanmış pour over kahve içiyor olsaydım, fred benim için tam bir çöptü. Onun yerine bir Comandante, K-ultra ya da eşdeğeri el değirmeni alır geçerdim. Ama sadece espresso ya da tek bir çeşit demleme ile yoluma devam ediyor olsaydım ve günlük tüketimim el değirmeni kullanımını dert haline getirecek kadar çok olsaydı fred iş görürdü (ama ben vermem o parayı 3-5 shot espresso için o değirmene, ayrı konu tabi)

Aslında K-ultra ve picopresso ile başlayıp, değirmen avantajı ile diğer demleme yöntemlerine de göz kırpma şansınız olur, yok ben pico ile uğraşamam derseniz gaggia diyorum. Son sahibi olacağınız bir makinadansa, her daim elden çıkarabileceğiniz 2. el bir gaggia doğru tercih olacaktır. Ve tekrar ediyorum; değirmen her şeydir.
Bende katılıyorum bu yorumlara ama ben ömürlük düşüncesindeyim o yüzden lelit mara x2 ile rocket appsrtemento arasındayım seneye alım planlarımda var. Değirmen olarakta şuan comandante var elimde çok shot almayacağım için ilk zamanlar idare eder diye düşünüyorum 😅 Bu dipsiz kuyuda başarılar diliyorum @Sinemalb

Bende katılıyorum bu yorumlara ama ben ömürlük düşüncesindeyim o yüzden lelit mara x2 ile rocket appsrtemento arasındayım seneye alım planlarımda var. Değirmen olarakta şuan comandante var elimde çok shot almayacağım için ilk zamanlar idare eder diye düşünüyorum 😅 Bu dipsiz kuyuda başarılar diliyorum @Sinemalb
Ahahaha gerçekten şu dünyaya bir adım atayım dedim bir haftadır kafam çorba oldu. Belki daha profesyonel olsaydım her şey daha kolay olabilirdi ama başlangıç seviye de çok fazla etken var. Birde makineler çok pahalı olunca iyice kafam karışıyor. Teşekkür ederim bu arada herkese bu kulvarda başarılar diliyorum bende 😂

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

Bence başlangıç için hızlı ısınması ve tutarlı sonuçlar vermesi açısından sage bambino mantıklı. Espressoda basınç çok önemli sage bambino 9 bar basınca sahip. Bazı malum makineler 20 bar gücünde pompa diye reklam yapıyor sizi yanıltmasın😂. Fazla basınç iyi bir şey değil. 54 mm portafiltre de hem hataları daha iyi tolere eder hem de yaygın olduğu için aksesuarlarını kolay bulabilirsiniz. 2. El temiz bir makine bulabilirsiniz internetten. Öğütücüsü ayrı bir makine alın mutlaka. Dahili öğütücüsünün iyi olduğu bir makine görmedim ben açıkçası. Espressoda en önemli şey öğütücü bence. Df64 düşünebilirsiniz. 2 eli düşüyor foruma ara ara.

Bence başlangıç için hızlı ısınması ve tutarlı sonuçlar vermesi açısından sage bambino mantıklı. Espressoda basınç çok önemli sage bambino 9 bar basınca sahip. Bazı malum makineler 20 bar gücünde pompa diye reklam yapıyor sizi yanıltmasın😂. Fazla basınç iyi bir şey değil. 54 mm portafiltre de hem hataları daha iyi tolere eder hem de yaygın olduğu için aksesuarlarını kolay bulabilirsiniz. 2. El temiz bir makine bulabilirsiniz internetten. Öğütücüsü ayrı bir makine alın mutlaka. Dahili öğütücüsünün iyi olduğu bir makine görmedim ben açıkçası. Espressoda en önemli şey öğütücü bence. Df64 düşünebilirsiniz. 2 eli düşüyor foruma ara ara.
Söyledikleriniz çok daha mantıklı geldi. Bilmeyen için makinenin daha kullanışlı olması önemli. Ayar konusunda kullanış olarak çok daha rahat olabilir. Teşekkür ederim bilgi için

Selamlar, ben de konchero serana vardı. Yaklaşık 8 ay kullanıp geçen hafta sattım. Dün de Öztiryakiler mini barista modelini satın aldım. Henuz test aşamasındayım ancak bahsettiğiniz modellerin hepsini ezer geçer. Öztiryakilerin makinesinde çift pompa ve çift istima bloku mevcut. Bu da espresso alırken süt köpürtmesine imkan sağlıyor. Buhar gücü vs cok iyi.Malzeme kalitesi seranadan kesinlikle daha iyi. Mesela serena da alüminyum portafiltre varken Öztiryakiler de çelik portafiltre var. İlk denemede şunu yaptım mesela

Ekli dosyalar

• 20241001_074455.jpg
    20241001_074455.jpg
    99.4 KB · Görüntüleme: 87
Söyledikleriniz çok daha mantıklı geldi. Bilmeyen için makinenin daha kullanışlı olması önemli. Ayar konusunda kullanış olarak çok daha rahat olabilir. Teşekkür ederim bilgi için
Değirmenli cihaz tercih etmenizi önermem bunun nedeni şu kullanmış olduğunuz cihazlara alıştığınızda bir süre sonra cihazları güncellemek isteyeceksiniz. Değirmeni güncellemek hem daha uygun olacak hemde lezzete daha fazla katkıda bulunacaktır. Yukarıda bir yorumda 54mm portafiltre önerilmiş kesinlikle uzak durmanızı öneririm. Endüstri standartı 58mm ve çoğu firma kahve kavurmalarını reçetelerini vs buna göre ayarlıyor. Ayrıca 58 için aksesuar bulmanız daha kolay ve ucuz olacaktır.

Başlangıç seviyesi cihazlarda basınç olayı tamamen ticari bir oyundur. Bu cihazların neredeyse hepsinde ulka marka vibrasyonlu pompa bulunur. Bu pompada zaten max 14 bar basınç verir. OPV isimli parça ile bu basınç ayarlanabilir. OPV basınç regülatörü gibi bir parça.

Idose Juno ile espresso dünyasına giriş yaptım. İstanbuldaki kahve festivalinde Yiğit Bey ile tanışıp sohbet etme imkanım oldu. Sağolsun Juno konusunda aklımdaki soruları sorulara cevap aldım ve ilk adımı attım. Değirmen olarak Comandante Red Clix ile yola devam.

Geri