• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç için kuğu boynu kettle tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iskender
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iskender

Yeni Üye
İsim
iskender
Daha fazla  
İsim
iskender
Merhaba,

Yaz ile beraber ara verdiğim demlemelere tekrar başladım.
Ancak V60 ile yaptığım demlemelerde istediğim aromayı hâlâ yakalayamıyorum.
Bunun kullandığım kettle ile alakalı olduğunu düşünüyorum, kuğu boyunlu değil ve çok hızlı dökülüyor, süreleri bir türlü tutturamıyorum.

Hazır indirimler de varken bir kettle almak istiyorum ancak tavsiyeye ihtiyacım var, forumdaki konulara da baktım ancak tam olarak istediğimi bulamadım.
Herhangi bir kuğu boyunlu kettle iş görür mü, nelere dikkat etmeliyim?
Bir çok reçete su derecesi ile beraber veriliyor, termostatlı olması önemli mi, harici bir termometre ile kullanabilir miyim?
Elektrikli olmasını önerir misiniz, tabii burada bütçe de devreye giriyor.
Normalde 500, maksimum 750 ₺ gibi bir şey düşünüyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Benim bulabildiğim kettlelar:

Hario V60 Buono Drip Kettle 1.0 L - 500₺
Elektrikli Kuğu Boynu Kettle, 1,2 l - 700₺
Soulhand Kuğu Boynu Su Isıtıcısı, Termometreli - 700₺
Raguso 850 ml Paslanmaz - 620₺

İkinci el elektrikli konchero öneririm forumun ikinci el kısmı veya diğer ikinci el platformlara bakın bence

selamlar

benim tavsiyem Timemore Fish Pour Over Isı Ayarlı Kettle özellikle akış dengesi çok iyi siz ne kadar elinizin ayarını tutturamazsanız da oradaki akış hızı değişmiyor. biraz pahalı onu kabul ediyorum. onun dışında Escobarista yada konchero var bunlar uygun fiyatlı iş görür ama iyi bir şey için time more derim.

Bu arada akış hızını azaltmak için ben konchero kettle da kirpi süzek kullanıyorum kettle ın iç kısmından takıyorum akış gayet güzel.

Geri