Ömer Aydın
Barista
Daha fazla
- İsim
- Ömer Aydın
- Espresso Makinesi
- La Marzocco Modbar AV
- Değirmen
- Mahlkönig Guatemala, Mahlkönig K30, Varia VS3, Comandante C40, Kinu M47 Classic
- Firma
- CoffeeNutz
- Ekipmanlar
- Ailio Bullet, Has Garanti HSR15, DiFluid OMNI, DiFluid OMIX, Difluid R2 Extract, DiFluid Micro Balance, DiFluid Micro Balance Ti, Origami, Soy Cezve, Everpure RO, Everpure Claris1500
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Konak
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Kadıköy
- www.coffeenutz.net
İyi yıllar, güzel yorumlarınız için teşekkürler, su sertliğini bir miktar artırabiliyorsanız belki daha zengin sonuçlar gelebilir bizim testler genellikle 90-100 ppm arasında yapılıyor.Herkese mutlu yıllar dilerim!
Benim için yeni yılın ilk kahveleri tabi ki CoffeeNutz'dan oldu. 22.12.2025 kavrumlu Kolombiya Coocentral Yıkanmış ve Etiyopya Asefa Dukamo Honey kahvelerini demledim.
Kavrumları her zamanki gibi çok beğendim, ellerinize sağlık. Zaten ikisi de temiz içimli kahveler olduklarından damak tadıma da uydular.
Reçetelerimi ve demleme notlarımı paylaşayım:
Kolombiya Coocentral Yıkanmış
Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
94°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch kapalıyken 60 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i açıp kalan suyu 30 sn içinde, önce dairesel sonra merkezi döküşle tamamlıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk 15 sn.
Giriş seviyesi bir kahvede çilek suyu notu heyecanlandırmıştı ama meyvemsi karakteri arka planda, daha çok kuru yemişler tarafında kalan bir kahve gibi geldi bana. Yine de oldukça tatlı ve temiz bir kahve. Böyle kahveleri espressocular tercih ediyor genelde ama ben filtrede de seviyorum.
Etiyopya Asefa Dukamo Honey
Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 8.0
92°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch kapalıyken 60 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i açıp kalan suyu 30 sn içinde, önce dairesel sonra merkezi döküşle tamamlıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk 45 sn.
Ağız sulandırıcı buruk bir tatlılığı var, ıhlamur ve bal olarak not aldım ben. Alttan kavun ve golden elma meyvemsiliği de geliyor ama kahvenin karakteri daha çok ıhlamur ve bal tarafında bana kalırsa.