• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Bu söylediğiniz elbette çok onur verici fakat eminim onlar da benim başka çekirdeklerde çıkaramadığım şeyler buluyorlardır bu süreç bende şöyle işliyor:

İlk tadım için çok standart genel geçer bir reçete uyguluyorum, çekirdeğin kapasitesini hayal ediyorum ve eğer gözümde bazı olasılıklar beliriyorsa ona yönelik denemeler yapıyorum yani o tarafa oynuyorum, tatlılık olabilir, asiditedeki canlılık tamamlayıcılık olabilir veya hiç aklımıza gelmeyecek bir şeyse (örneğin kurabiye resmini hatırlıyor musunuz içi krema dolgulu olan) öyle bir görsel beliriyorsa da ne yapıp edip oluşturduğum son reçetede onun altını iyice çiziyorum.

Özkütle şu ana kadar benim radarımda değildi çünkü yakın zamana kadar ya bir kavurma cihazı bedeline bir özkütle ölçer almalıydınız ya da kolları sıvayıp çekirdeği suya batırıp sudaki yükselmeyi gözlemlemeliydiniz. İkincisi benim süreçlerime uygun değildi :) Birincisi için ise biraz beklersem geliştireceklerini biliyordum ve ancak bunu artık yapabiliyoruz yani cevaplar için erken.

Kavurma profili için ise sanırım bu tarafı uzun olur neticede günler sürüyor kavurma eğitimleri ama görüştüğümüzde beni lafa tutun bu konuda (umuyorum ki sadece bu konudadır) ne kadar geveze olduğuma da şaşırırsınız.

Fakat renk-profil-tat arasında önemli bağlar var. Eh bu da artık paketlerinizde yazıyor dolayısıyla bu bağları beraberce analiz edip yorumlayabiliriz. Daha ne isteyelim bence:)

Ve sorunuzu da şu şekilde ekliyorum o halde: "Spesifik tadım notalarını almak için (kurabiye gibi) özkütle bize yol gösterici olabilir mi?"
Cevap için teşekkürler. Ekleyebilirisiniz.

Espresso için çekirdek bakıyorum ama bütün çekirdeklerin tadım notlarında çikolata mevcut. Meyve notalarının daha belirgin olduğu çekirdek önerileriniz var mı espresso için? @Ömer Aydın
Merhaba @enkoppkaffe Hambela Bontiana'yı denemenizi tavsiye ederim, yine Kolombiya Alto Cielo Geisha espressoya optimizeli olmasa da iyi bir ayar ve 10 gün degas ile meyvede mutlu eder tavsiye ederim ikisini de.

Edit: Hatta biraz önce bir alto cielo tecrübem oldu ve yönetmesi o kadar zor değil, kavrum optimizasyonuna ihtiyacı yok, espresso seçkisine eklemeye karar verdim, ekledim.

Son düzenleme:
Ömer hocam acaba bu ay eklenecek yeni çekirdekler var mıdır?

Merhaba @enkoppkaffe Hambela Bontiana'yı denemenizi tavsiye ederim, yine Kolombiya Alto Cielo Geisha espressoya optimizeli olmasa da iyi bir ayar ve 10 gün degas ile meyvede mutlu eder tavsiye ederim ikisini de.

Edit: Hatta biraz önce bir alto cielo tecrübem oldu ve yönetmesi o kadar zor değil, kavrum optimizasyonuna ihtiyacı yok, espresso seçkisine eklemeye karar verdim, ekledim.
Ben çok keyif aldım bu çekirdekten filitreye elim gitmiyor. Akşam son kahve olarak tüketiyorum ve uyuyana kadar tat kalıyor. Ben aslında filitre için almıştım , ay sonuna 500 gr alıp stoklamayi düşünüyorum alto Cielo aklımda daima kalacak
Beni en çok şaşırtan ise balonlu sakız kokusu oldu

1734328465493.png

Şöyle bir sepet yaptım bende :)

@Ömer Aydın merhabalar kolay gelsin. Benim siparişim sonraki kavurmada mı gelecek. 35083 sipariş numarası

Üye üye. Ben iyzico kuponları ile Coffeenutz’dan son kalan fellow carter mug aldım yarı fiyatına geldi. 😇😅
Firma ismini yazınca bir şey çıkmıyor 800tl kampanyasından bahsediyorsanizda orda da çıkmıyor hangi kampanya bu ben bulamadım

Guatemala Nueva Oriente demledim bu gün gelen 6.12 kavrum tarihli kahve ile. Öğütümdeki çekirdekleri inceledim kavrum gerçekten çok kaliteli neredeyse tüm çekirdekler aynı renkte. 1/17 demledim arıtma su ile hafif bitter çikolata tadı aldım gayet keyifliydi. Uzun zamandır içtiğim en lezzetli kahvelerden oldu. Kokusu demlerken çok güzeldi. Ama demlerken kabarma ve köpük oluşumu olmadı fazla kahvede acaba biraz soğukmu demledim 90 derece civarıydı su. 50 ml bloom 30 sny sonrasında 3 döküş te tamamladım.​

Son düzenleme:
Firma ismini yazınca bir şey çıkmıyor 800tl kampanyasından bahsediyorsanizda orda da çıkmıyor hangi kampanya bu ben bulamadım
Ürünün fiyatından iyzico bakiyemden kazandığım 800₺ düşmüş oldu ekstra indirim gibi bir durum söz konusu değil aslında. 😅

Ben toplamda 600 lira kazandım ve harcadım.
Coffenutz da kazandım vede orda harcadım.
Toplam siparişlerimde 2 paket ücretsiz oldu sayılır. Emeği geçen herkese çok teşekkür.
Telefonumda favori kavurucular arasına ekledim . Umarım uzun yıllar alış veriş yapariz

Ben toplamda 600 lira kazandım ve harcadım.
Coffenutz da kazandım vede orda harcadım.
Toplam siparişlerimde 2 paket ücretsiz oldu sayılır. Emeği geçen herkese çok teşekkür.
Telefonumda favori kavurucular arasına ekledim . Umarım uzun yıllar alış veriş yapariz
Muhtemelen biten kampanyalardan biri yada kendi bakiyenizden kullanmışsinizdir çünkü ben kampanyalarda göremedim gene de bi bakarım tekrardan

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241217_013007_iyzico.jpg
    Screenshot_20241217_013007_iyzico.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 73
Geri