Efe Aksoy
Yeni Üye
- İsim
- Efe
Daha fazla
- İsim
- Efe
- Değirmen
- Timemore C3
- Ekipmanlar
- Cyrstal Eye, V60, Aeropress, Kompresso
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Keçiören
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Çankaya
Cevap için teşekkürler. Ekleyebilirisiniz.Bu söylediğiniz elbette çok onur verici fakat eminim onlar da benim başka çekirdeklerde çıkaramadığım şeyler buluyorlardır bu süreç bende şöyle işliyor:
İlk tadım için çok standart genel geçer bir reçete uyguluyorum, çekirdeğin kapasitesini hayal ediyorum ve eğer gözümde bazı olasılıklar beliriyorsa ona yönelik denemeler yapıyorum yani o tarafa oynuyorum, tatlılık olabilir, asiditedeki canlılık tamamlayıcılık olabilir veya hiç aklımıza gelmeyecek bir şeyse (örneğin kurabiye resmini hatırlıyor musunuz içi krema dolgulu olan) öyle bir görsel beliriyorsa da ne yapıp edip oluşturduğum son reçetede onun altını iyice çiziyorum.
Özkütle şu ana kadar benim radarımda değildi çünkü yakın zamana kadar ya bir kavurma cihazı bedeline bir özkütle ölçer almalıydınız ya da kolları sıvayıp çekirdeği suya batırıp sudaki yükselmeyi gözlemlemeliydiniz. İkincisi benim süreçlerime uygun değildiBirincisi için ise biraz beklersem geliştireceklerini biliyordum ve ancak bunu artık yapabiliyoruz yani cevaplar için erken.
Kavurma profili için ise sanırım bu tarafı uzun olur neticede günler sürüyor kavurma eğitimleri ama görüştüğümüzde beni lafa tutun bu konuda (umuyorum ki sadece bu konudadır) ne kadar geveze olduğuma da şaşırırsınız.
Fakat renk-profil-tat arasında önemli bağlar var. Eh bu da artık paketlerinizde yazıyor dolayısıyla bu bağları beraberce analiz edip yorumlayabiliriz. Daha ne isteyelim bence
Ve sorunuzu da şu şekilde ekliyorum o halde: "Spesifik tadım notalarını almak için (kurabiye gibi) özkütle bize yol gösterici olabilir mi?"