• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam niye bu kadar öfkelisin? İstediği kadar kavrum kötü olsun isterse yanık olsun kömür olsun, firmayla görüşmeden öfkelenmek neye fayda ediyor, sorununuzu anlattınız firma çözmedi mi? vurdumduymaz bir firma mı? sevenlere şifa olsun, sevmeyenlere haram olsun mu diyor bu firma? Bu öfke yaştan kaynaklı mı genel yapınız mı böyle bence gerek yok, 2 paket almışşınız çekirdek görseli attınız bende attım görseller farklı çekirdek yapısı da pek aynı gelmedi, alacak arkadaşlara bir rehber olmuyor ne sizinki ne benimki firma cevap görsel atmadı çünkü, bir yanlışlık olmuştur belki, firma yazmadan bu kadar öfkelenmek niye ki? Kimsenin parası kimsede kalmaz, Meetlab içinde kötü duyum almadım, en azından firma olarak bir yerde, inovasyon yapıyorlar sektöre katkı sunuyorlar, kahve posasından bardak, final touch vs. dünkü firma değil ki dediklerinize kayıtsız kalsınlar, sorununuzu çözmezler kayıtsız kalırlar sizin verdiğiniz paradan çok kendilerine zarar yaparlar emin ol
Bence doğru söylüyorsun. Öfkelenicek bir şey yok. Dışarıda yemek yiyip beğenmediğinizde de şefe gidip bunları yapıyor musunuz? Bence en büyük ceza alışveriş yapmamak beğenmediğiniz firma ile. Burada veya farklı bir yerde öfke içeren içerikler hem kendinizi hem de başkalarını germekten başka bir şey yapmıyor. Bir sorununuz var ise bunu çözmeye çalışın. Yapıcı olun.

Hocam niye bu kadar öfkelisin? İstediği kadar kavrum kötü olsun isterse yanık olsun kömür olsun, firmayla görüşmeden öfkelenmek neye fayda ediyor, sorununuzu anlattınız firma çözmedi mi? vurdumduymaz bir firma mı? sevenlere şifa olsun, sevmeyenlere haram olsun mu diyor bu firma? Bu öfke yaştan kaynaklı mı genel yapınız mı böyle bence gerek yok, 2 paket almışşınız çekirdek görseli attınız bende attım görseller farklı çekirdek yapısı da pek aynı gelmedi, alacak arkadaşlara bir rehber olmuyor ne sizinki ne benimki firma cevap görsel atmadı çünkü, bir yanlışlık olmuştur belki, firma yazmadan bu kadar öfkelenmek niye ki? Kimsenin parası kimsede kalmaz, Meetlab içinde kötü duyum almadım, en azından firma olarak bir yerde, inovasyon yapıyorlar sektöre katkı sunuyorlar, kahve posasından bardak, final touch vs. dünkü firma değil ki dediklerinize kayıtsız kalsınlar, sorununuzu çözmezler kayıtsız kalırlar sizin verdiğiniz paradan çok kendilerine zarar yaparlar emin ol
Adamın attığı görseli gördün mü kardeşim. Haddine mi insanların paylaştığı bir tutuma bu şekilde cevap vermek nedir bu laubalilik bu cıvıklık.Ayrıca firma benim umrumda değil, çok üst düzey olmadıklarını da kavrum seçeneği sunmamasından anlayabiliyoruz. Öfkelenmek de haksızmıyım aldığım hizmet tamamen çöp, kızarım tabi ki! İnsanlar fikir olsun diye paylaşmam neden sizleri rahatsız etti bunu hiç anlamış değilim.

Bakınız Buğra Bey,Furkan Bey ya da Mustafa Bey.Oncelikle burada kimse düşmanınız değil.Size parametrelerinizi sordum çünkü "demleme parametrelerinizi manipüle ederek bir çözüme ulasabilir miyiz?" düşüncesi beni buna itti.Elbette tecrübelerinize dayanarak bir şeyler paylaşıyorsunuz,şüphesiz,kimsenin bundan bir şüphesi de yok.Hatta lütfen bu tecrübelerinizi daha çok paylaşın,eminim forum ortamına ve birikerek ilerleyen bu bilgiseline katacak çok şeyiniz vardır.Belli ki parametrelerinize hakimsiniz,birçok reçete,birçok ogutum ayarı,birçok ekipman,birçok su denediniz ve kahveden acı tat dışında verim alamadiniz,yani kahveler yanık,sizi doğru anladıysam ifade ettikleriniz bunlar.O halde naçizane önerim sitelerinde "Messenger" eklentisi,forum veya mail adresleri aracılığı ile kavuruya ulaşmanız.Size yardımcı olmak adına yapabileceğim başka bir şey yok sanırım ,umuyorum kavurucu ya da sizin tarafınızda herhangi bir mağduriyet yasanmadan bu uzucu deneyiminiz iki taraf için de olumlu neticelenir,kusura bakmayın,iyi akşamlar dilerim.
İyi akşamlar size karşı kelimeleri doğru seçemedim galiba, aslında sadece koyu kavrumla demleme parametrelerini özdeşleştiremediğim için anlamsız bir diyalog oluştu. İlginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Espri mi yaptığını zannediyorsun. Kardeşim bak para veriyoruz ve aldığımız hizmeti beğenmiyoruz 50 yaşında adamım bu görselle ne demek istiyorsun.Dalga geçtiğini mi zannediyorsun alacak arkadaşlar fikir vermesi açısından bilgi paylaşıyorum ama nerde nato kafa nato mermer.
Etiyopya Ajere berbat yanık bir çekirdek. 2 paket 250 gr sipariş etmiştim, kendilerine de ilteceğim o kadar fazla kavrulmuş ki çekirdeğin yüzeyi parlamaya başlamış resmen yağı çıkmış, facia, asla tavsiye etmiyorum. Özellikle benim gibi koyu kavrum sevmeyenler asla sipariş etmesin.
Espri yaptığım bence bariz beyefendi. Söyleminizi komik buldum ve ancak böyle tepki verebildim. Sorununuzu öncelikli olarak firmaya iletmeyi deneyiniz. Ha haklısınız ve firma size bir çözüm sunmadı mı, gelin burada paylaşın ve hepimiz bilelim ki bir aksiyon alalım. Siz bunların hiçbirini yapmıyorsunuz ancak buraya gelip bağırıp çağırıyorsunuz ve kullandığınız dil hiç makul değil. Yaşınız beni alakadar etmiyor. Belli ki yenisiniz, lütfen forumu inceleyin ve ortalama bir konuşma şeklini benimseyin.

Adamın attığı görseli gördün mü kardeşim. Haddine mi insanların paylaştığı bir tutuma bu şekilde cevap vermek nedir bu laubalilik bu cıvıklık.Ayrıca firma benim umrumda değil, çok üst düzey olmadıklarını da kavrum seçeneği sunmamasından anlayabiliyoruz. Öfkelenmek de haksızmıyım aldığım hizmet tamamen çöp, kızarım tabi ki! İnsanlar fikir olsun diye paylaşmam neden sizleri rahatsız etti bunu hiç anlamış değilim.
Gülüp geçmek de bir seçenek sonucu ölüm kalım olan bir dert yaşamıyorsunuz sonuçta, fikir olsun diye paylaşmanız rahatsız etmedi, ona görsel atarak cevap verdim zaten bende sizin tam tersinizi desem rehber mi olacağım benim görsel de ortada üstelik denedim de, o zaman firma bir böyle bir böyle kavuruyor, firma cevap verse daha iyi değil mi, suyu bulandırmaya ne gerek var, şuan ne siz ne de benim görseller rehber olmadı onu dedim. Ayrıca üst düzey kavurucu da denedim, kavurucusu dünya şampiyonu, çekirdek çok iyi, ben genelde sitede üst düzey çekirdeklerde kavrum seçeneği göremedim, sadece tavsiye gördüm o da kavurucu ben kavurdum şunda sevdim size de öneririm tarzında ya da direk filtre için. Üst düzeylik sitedeki iki tıkla seçilen seçenekle olmaz zaten. Hizmet çöp demişsiniz yine dediklerime dönüyoruz firmaya ulaşmadınız, firma yazmadı, neye göre çöp kime göre çöp, firma varsa bir yanlışlık kusura bakmayın asla böyle bir profilde kavurmuyoruz size yanlış gelmiş diyip yeni çekirdek yollasa ya da ücret iadesi yapsa yine mi öfkeleneceksiniz. Firma umrumda değil demeniz apayrı bir şey zaten ona hiçbir şey demiyorum, insaf diyorum, umarım size de bir gün birileri umrumda değilsin diyip aynı muameleyi göstermez, derse de anlarsınız demek istediğimi.

Bence doğru söylüyorsun. Öfkelenicek bir şey yok. Dışarıda yemek yiyip beğenmediğinizde de şefe gidip bunları yapıyor musunuz? Bence en büyük ceza alışveriş yapmamak beğenmediğiniz firma ile. Burada veya farklı bir yerde öfke içeren içerikler hem kendinizi hem de başkalarını germekten başka bir şey yapmıyor. Bir sorununuz var ise bunu çözmeye çalışın.

Selamlar , öncelikle afiyetler olsun :coffee: ama la loma 'dark' yorumunuz ne yazık ki yanlış olmuş :) rengi her koyu olan kahve dark roast demek değildir belki de uzun süreli natural fermantasyondur değil mi :) o kahveden acı tatlar alıyor olmanızda tat ve koku duyumuzun en kolay manipüle edilen duyularımız olmasından kaynaklanıyor aslında , bir kahvenin kavrulma derecesi de size tam olarak light mı dark mı göstermez her kahvenin gelişme tepkimeleri bambaşkadır zaten o nedenle internet sitemizde la lomanın açıklamasında agtron paylaştık oradan bakabilirsiniz :) Afiyet olsun
Rıza bey selamlar, öncelikle afiyetler olsun ama ne yazık ki sizinde 'kahve kavrumu standart değil' yorumunuz yanlış olmuş bu yine fermantasyondan kaynaklı olabilir değil mi :) La Loma'nın çiğ çekirdek görselini sizinle paylaşıyorum, belki yorumunuzu 'kahve kavrumu standart değil' demek yerine bu elde ettiğiniz bilgileri kullanıp 'fermantasyon biraz dengesiz olmuş sanırım' ile düzeltebilirsiniz :) Ayrıca rengi ve açıklama kısmındaki agtron sayısını karşılaştırıp bu kahvenin uzun süreli natural işleme tabi tutulduğunu anlayıp su derecenizi 94 gibi yüksek bir ısıya ayarlamak yerine 88-90 C aralığında tutup bitiş sürenizi ortalama 2:10-2:20 gibi ayarlarsanız kahveyi muhtemelen seveceksinizdir.

Sevgiler.
@Bugrafurkan Selamlar DM üzerinden olayı açıklığa kavuşturup buraya geldik :) Beyefendinin siparişinde 1 La Loma ve 1 Ajere mevcut , her siparişi tek tek hazırladığımız için ve iç paketler etiketsiz olduğu için iç paketler karışmış yani aslında Ajere dediğiniz La Loma , La Loma olan da Ajere imiş, bu bizim hatamız olmuş kusura bakmayın lakin o halde de yine 'Dark' söylemleriniz La Loma için geçerli olmuş oluyor. 'Dark' olmadığını sizden başka bir kaç arkadaşa da anlattığımız nadide metinleri sizler için iletiyorum buradan bakabilirsiniz.

@Bugrafurkan Selamlar DM üzerinden olayı açıklığa kavuşturup buraya geldik :) Beyefendinin siparişinde 1 La Loma ve 1 Ajere mevcut , her siparişi tek tek hazırladığımız için ve iç paketler etiketsiz olduğu için iç paketler karışmış yani aslında Ajere dediğiniz La Loma , La Loma olan da Ajere imiş, bu bizim hatamız olmuş kusura bakmayın lakin o halde de yine 'Dark' söylemleriniz La Loma için geçerli olmuş oluyor. 'Dark' olmadığını sizden başka bir kaç arkadaşa da anlattığımız nadide metinleri sizler için iletiyorum buradan bakabilirsiniz.
Öfkesine yenik düşüp iki pakete de baksaydı, belki tatsaydı anlayabilirdi zaten karıştığını ama o foruma gelip çöp çöp çöp demeyi tercih etti, umarım mutludur sonucundan, döndük dolaştık en başta dediğime geldik, İLETİŞİMİN ÖNEMİ. Belki bidaha forumda da uğramaz ama umarım öfkesi yerine ileride daha faydalı katkılar sunar.

Öfkesine yenik düşüp iki pakete de baksaydı, belki tatsaydı anlayabilirdi zaten karıştığını ama o foruma gelip çöp çöp çöp demeyi tercih etti, umarım mutludur sonucundan, döndük dolaştık en başta dediğime geldik, İLETİŞİMİN ÖNEMİ. Belki bidaha forumda da uğramaz ama umarım öfkesi yerine ileride daha faydalı katkılar sunar.
“Öfkesine yenik düşüp iki pakete de baksaydı” demişsiniz. Beğenmediğim koyu kavrulmuş olan çekirdeğin Ajere değilde La loma olduğunu öğrenmem neyi değiştirdi! O zaman La loma çekirdeği, bana göre sana göre bir durum değil, yanık tadını alıyorsam eğer kavrum sorunludur, bunun benim hatam olduğunu düşündüren şey nedir sizde. Firmanın paketin üzerine etiket yapıştırmaması da mı benim hatam!
Aldığım yada alamadığım hizmetin zaman kaybı ve hayal kırıklığı olması çöp değilmi! Bak hizmetin diyorum! Döndüm yazdıklarıma tekrar baktım çöp çöp çöp dememişim. Sadece bir defa aldığım hizmet çöp ifadesini kullanmışım ve hala sözlerimin arkasındayım. Amacım herkese laf yetiştirmek değil, kimseye de cevap vermiyorum bundan sonra konu hakkında, benim düşüncelerim beni bağlar. Firmaların basit gibi görünen ama hiç de basit olmayan konularda daha duyarlı olmalarını beklerim. Ayrıca bu firma için söylemiyorum bunu genel olarak kavrum profillerine espresso ve pour our yada diğer adıyla filitre seçeneği sunmaları gerekir.
Ben bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Herkese şimdiden iyi seneler mutlu yıllar dilerim 🎄

Herkese iyi haftalar :coffee: New Year Box'ın reçeteleri hazır! Afiyetler olsun şimdiden ☺️
Ben de bugün siparışımı verdim. Reçete olmasına çok sevindim. Özelikle reçeteler her kahve için baya faklı olduğu görünce.

1Zpresso k-max için klik tavsiyesi olan var mı? Mesela reçetelerde comandante 14 klik'e kadar iniyor.

Teşekkür ederim

Beğenmediğim koyu kavrulmuş olan çekirdeğin Ajere değilde La loma olduğunu öğrenmem neyi değiştirdi!
Ajere olmadığını La Loma olduğunu değiştirdi mesela amacınız herkesi fikir sahibi yapmak ya, özellikle "Ajere berbat yanık bir çekirdek" diye başlamışsınız çünkü cümleye bir de "2 paket 250 gr sipariş etmiştim" cümlenizle sanki 2 paket Ajere almışsınız da ikisi de aynıymış izlenimi veriyor. "Asla sipariş vermesin" diye cümlenizi bitiriyorsunuz, suan sizin yüzünüzden belki 3 kişi Ajere almaktan vazgeçti, farazi konuşuyorum.
Beğenmediğim koyu kavrulmuş olan çekirdeğin
Bu lafınızla tüm spektrofotometre cihazlarını ve bilimi yok sayıyorsunuz, üstte konuşuldu bende yazdım, çekirdek uzun süre natural işlem görmüş yeşili de var, koyu olması normal, kavrum da 100 agtron çıkmış, kavurucu açık kavurup ölçüyor sonra koyu kavurup piyasaya mı sürüyor o zaman, niye riske girsin, özellikle o kahveye koymuş ki piyasadan böyle tepki geleceğini o da biliyormuş diye tahmin ediyorum.
yanık tadını alıyorsam eğer kavrum sorunludur, bunun benim hatam olduğunu düşündüren şey nedir sizde.
Bende de var aynı çekirdek ben yanık tadı almadım, size demleme parametresi soran birine ilk başta öfkelenip sonradan iş tatlıya bağlansa da hala demleme parametrelerinizi bilmiyoruz mesela. Kavrum kadar demlemede de iddialıysanız duymak isteriz nasıl demlediniz.
Aldığım yada alamadığım hizmetin zaman kaybı ve hayal kırıklığı olması çöp değilmi! Bak hizmetin diyorum!
Ücret ödediniz, kahve size geldi, Ajereye baktınız mı, demlediniz mi, yoksa o öfkeyle camdan aşağıya mı salladınız ondan mı hizmet alamadım diyorsunuz, çekirdekler şuan sizde, demleyebilirsiniz.
Firmanın paketin üzerine etiket yapıştırmaması da mı benim hatam!
Haklısınız firma da kabul etti napsın kepenk mi kapatsın, üstelik başka çekirdek de değil, dış paketler karışmış elinizle ordan oraya değiştirmenin neyi külfet geldi size. İnsandır yahu olabilir. Siz bu yaşınıza kadar 0 hatayla mı ilerlediniz.
Ayrıca bu firma için söylemiyorum bunu genel olarak kavrum profillerine espresso ve pour our yada diğer adıyla filitre seçeneği sunmaları gerekir.
Sizin tercihiniz. bu seçenekleri sunan kavuruculardan alabilirsiniz, mutlak doğru gibi herkese dayatmak yanlış çünkü değil.

Umarım 2024 sizin için daha sabırlı, daha sakin, daha sorunsuz geçer, kendinize yok yere sorun çıkarmayın, gülün geçin, sadece ölüme yok çare.

Son düzenleme:
“Öfkesine yenik düşüp iki pakete de baksaydı” demişsiniz. Beğenmediğim koyu kavrulmuş olan çekirdeğin Ajere değilde La loma olduğunu öğrenmem neyi değiştirdi! O zaman La loma çekirdeği, bana göre sana göre bir durum değil, yanık tadını alıyorsam eğer kavrum sorunludur, bunun benim hatam olduğunu düşündüren şey nedir sizde. Firmanın paketin üzerine etiket yapıştırmaması da mı benim hatam!
Aldığım yada alamadığım hizmetin zaman kaybı ve hayal kırıklığı olması çöp değilmi! Bak hizmetin diyorum! Döndüm yazdıklarıma tekrar baktım çöp çöp çöp dememişim. Sadece bir defa aldığım hizmet çöp ifadesini kullanmışım ve hala sözlerimin arkasındayım. Amacım herkese laf yetiştirmek değil, kimseye de cevap vermiyorum bundan sonra konu hakkında, benim düşüncelerim beni bağlar. Firmaların basit gibi görünen ama hiç de basit olmayan konularda daha duyarlı olmalarını beklerim. Ayrıca bu firma için söylemiyorum bunu genel olarak kavrum profillerine espresso ve pour our yada diğer adıyla filitre seçeneği sunmaları gerekir.
Ben bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Herkese şimdiden iyi seneler mutlu yıllar dilerim
Selamlar, kötü hizmet aldığınızı düşündüğünüzden ötürü bundan rahatsızlık duyduk ve paranızı iade etmeye karar verdik :) DM üzerinden iban bilgilerinizi paylaşırsanız ekip arkadaşlarım iade işlemini gerçekleştirecektir. Kahveleri geri göndermenize gerek yoktur, keyifle tüketiniz.

Sevgiler :coffee:

Selamlar, kötü hizmet aldığınızı düşündüğünüzden ötürü bundan rahatsızlık duyduk ve paranızı iade etmeye karar verdik :) DM üzerinden iban bilgilerinizi paylaşırsanız ekip arkadaşlarım iade işlemini gerçekleştirecektir. Kahveleri geri göndermenize gerek yoktur, keyifle tüketiniz.

Sevgiler :coffee:
Teşekkürler hiç gerek yok …

Son düzenleme:
Geri