• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

AO Smith Arıtma Cihazı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pacamara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu modellerin neden her ülkede neden olmadığı ile ilgili başka detaylar da paylaşayım biraz belli ki soru işaretleriniz var.

AO Smith, üretimini Çin'de yapan bir firma. Oldukça büyük bir fabrikası var orada. Filtrasyon sistemlerinde kullanılan tüm parçalar burada üretiliyor. Sonrasında lokal firmalar, AO Smith Türkiye, Hindistan gibi, ülkeleri için gerekli olan sistemleri buradan seçip, getirip, birleştiriyor. Burada hem maliyet hem de şebeke suyu ve çalışılacak ortamın önemi mevcut. Ne yazık ki bir tane sistem yapalım, dünyanın her yerine yollayalım gibi bir yöntem izlenemiyor. Velhasıl kelam, sitede yer alan ve başka yerde geçmeyen bu arıtma cihazlarının, ana arıtma parçaları Çin üzerinden geliyor ve burada montajlanıyor. Kullanıma hazır hale getiriliyor.

İçini görmek isteyen arkadaşlar neden görmek istiyor, merakımdan soruyorum. Benim evimdeki sistem açık bir sistem, isterseniz fotoğrafını çekip paylaşayım. Ancak ben mesela bakınca hiç bir şey anlamıyorum :D O filtre bu filtre diyor :D

Estağf, bir şey dememem bile gerek üstadlar arasında :) mineralleri yollayayım, saf suyu bulsanız yeter 😁
Olmaz sen demlemezsen olmazzz :)) şaka bir yana hakikaten merak ediyorum... çünkü benim için ölçü bu işe kafa yorup yatırım yapmış dükkanlarda içtiğim iyi kahveler, o tatlar benim için çıtayı oluşturuyor... mesela @SerifBasaran bey burada, Eminönündeki Coffetopia'da hep hakikaten iyi kahveler içtim... misafir kahvesi de içtim, Bob coffeeden, sizin Nensebonun eline su dökemezdi... ama en önemlisi kötü kahve içmedim, içtiğim kahve neyi vadettiyse o tatları aldım... bunu bir kac dükkanda yasadim/yaşıyorum ancak bazılarında aksine... neyse, konumuz doğru su, doğru suya yatırım yapmış dükkanlarda, kahveler bayat değilse, barista eliyle fahiş hatalar da yapılmıyorsa iyi kahve içiyorsunuz... benim için tatsal ölçü işte bu dükkanda ictiklerim...

Moderatörün son düzenlenenleri:
AO Smith ile çok güzel tecrübeler edinmedim açıkçası (ürün konusundan bahsetmiyorum, satıcı / marketing ekibin kahve bilgisi açısından bahsediyorum). Amway, Herbalife satıcısı gibi yaklaşıp, broşürden okuyup bilgileri kısıtlıydı.

Everpure'den Ronny Billamon ile de bunu bir çok kez konuştuk, Everpure Conserv (küp şeklinde) gibi bir aleti neden burada pazarlayamadılar. Magnezyum, Kalsiyum, ppm... hepsini ayarla istediğin gibi.... ben şu anki sistemim için 2 yıl önce 20 bin TL verdim. Bu küp olsaydı belki 10-12 bin ile halledebilecektim tüm sistemi. Benim cafelerimdeki sistem merak edenler için ekte resmini koyuyorum.

Düzenleme : Resimde sistemin sadece yarısı görünüyor

Ekli dosyalar

• IMG-20170807-WA0041.jpg
    IMG-20170807-WA0041.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 144
AO Smith ile çok güzel tecrübeler edinmedim açıkçası (ürün konusundan bahsetmiyorum, satıcı / marketing ekibin kahve bilgisi açısından bahsediyorum). Amway, Herbalife satıcısı gibi yaklaşıp, broşürden okuyup bilgileri kısıtlıydı.

Everpure'den Ronny Billamon ile de bunu bir çok kez konuştuk, Everpure Conserv (küp şeklinde) gibi bir aleti neden burada pazarlayamadılar. Magnezyum, Kalsiyum, ppm... hepsini ayarla istediğin gibi.... ben şu anki sistemim için 2 yıl önce 20 bin TL verdim. Bu küp olsaydı belki 10-12 bin ile halledebilecektim tüm sistemi. Benim cafelerimdeki sistem merak edenler için ekte resmini koyuyorum.

Düzenleme : Resimde sistemin sadece yarısı görünüyor

Virtual Coffee Festival'da seminerini izledim Ronny Bilemon'un, çok şey kaptım :)

Magnezyum tatlılığı arttırıyor; o yüzden bu ion exhanger'larda genellikle Mg eklentisi olmaya başladı

Ben karıştırmışım kusura bakmayın :)
Sizinde su konusuna epey kafa yorduğunuzu biliyorum bu senepten sizce sadece RO yeter mi ev kullanıcısı için ion ex mutlaka olmalı mı? @Altug

arkadaşlar ilgili dosya geldi. detaylar geldikçe ileteceğim. bu sayfalarda 3 model için bir anlatım var.

Ekli dosyalar

Daisy PlusDaphne PlusDaphne
Kuruluma ve kullanıma hazır tezgahaltı kompakt sistem+++
Yüksek verimli Patentli Side Stream Membran Teknolojisi+--
75 GPD - 280 Litre günlük su arıtma kapasitesi+++
Beş aşamalı filtrasyon sistemi:+++
5 μm Sediment Filtre, GAC Filtre, Kompozit Filtre,Side Stream Membran, PAC FiltreR.O. Membran, Inline Karbon FiltreR.O. Membran, Inline Karbon Filtre
2.5G (9.5 Litre) su tankı kapasitesi+++
Fonksiyonel Mavi ve Yeşil LED ekran ile sürekli performans takibi++-
Sistem Göstergeleri(Çalışma, Su Girişi, Dolu Tank, RO Membran ve Filtre Değişimi)(Çalışma, Su Girişi, Stand-by, Yıkama ve Filtre Değişimi)-
Akıllı Elektronik musluk teknolojisi ile filtre değişim uyarısı+--
Kaçak sensörü ve alarmı++-
Yetersiz su girişi uyarı sistemi ve alarmı++-
PCB Kontrollü Membran Yıkama++-
Kompozit Flush valf+--
Düşük Elektrik Tüketimi (25W)+--
Giriş suyu basıncı: 1 – 3.5 bar+++
Çalışma sıcaklığı: 5 - 38 °C+++
Valtaj Frekans: 230 V AC – 50 Hz+++
Ürün Ölçüsü: 270x 410x420 mm+++
Net Ağırlık: 11 kg11kg11kg10.5kg

Son düzenleme:
Arkadaşlar evde uzun yıllardır tezgahaltı RO arıtma sistemi kullanıyoruz. Aslında kahve için bu sisteme geçmemiştik ama tabii kahveyi de bu suyla demliyorum. Antalya’da sular oldukça sert, arıtıcı 400 ppm civarı suyu 17 ppm civarına düşürüyor. Bunun önerilen ideal kahve demleme suyuna göre çok düşük olduğunu biliyorum. Sorum şu ki, acaba RO sistemden aldığım suyu magnezyum ilavesi için BWT gibi sürahi tipi bir arıtıcıyla tekrar arıtsam sizce tds bir nebze olsun ideale yaklaşır mı? Böyle bir çözüm işe yarar mı yoksa saçma mı olur? Teşekkürler.

Arkadaşlar evde uzun yıllardır tezgahaltı RO arıtma sistemi kullanıyoruz. Aslında kahve için bu sisteme geçmemiştik ama tabii kahveyi de bu suyla demliyorum. Antalya’da sular oldukça sert, arıtıcı 400 ppm civarı suyu 17 ppm civarına düşürüyor. Bunun önerilen ideal kahve demleme suyuna göre çok düşük olduğunu biliyorum. Sorum şu ki, acaba RO sistemden aldığım suyu magnezyum ilavesi için BWT gibi sürahi tipi bir arıtıcıyla tekrar arıtsam sizce tds bir nebze olsun ideale yaklaşır mı? Böyle bir çözüm işe yarar mı yoksa saçma mı olur? Teşekkürler.

Bidona doldurup biraz kabartma tozu biraz ingiliz tuzu, beğenirseniz tam gramaj hesaplayarak yaparsınız 👍🏻

Bende antalyadayım evet su 400ppm ölçtüm bende. Sürahiyle tekrar arıtmanız işinize yaramayacaktır sizin su içerisinde minerale ihtiyacınız var.

Bende antalyadayım evet su 400ppm ölçtüm bende. Sürahiyle tekrar arıtmanız işinize yaramayacaktır sizin su içerisinde minerale ihtiyacınız var.
Teşekkürler ve selamlar 🙂 BWT’nin bahsettiğim sürahisi suya magnezyum katkısı yaptığını özellikle vurguladığı için böyle bir şey aklıma gelmişti ama emin değilim işe yarayıp yaramayacağından.

Teşekkürler ve selamlar 🙂 BWT’nin bahsettiğim sürahisi suya magnezyum katkısı yaptığını özellikle vurguladığı için böyle bir şey aklıma gelmişti ama emin değilim işe yarayıp yaramayacağından.
yada size şöyle bir öneride bulunabilirim su arıtma cihazınızın sonuna gerekli mineralleri verebilecek bir filtre daha bağlayabilirsiniz bence. BWT ile bir görüşmenizi öneririm. illaki BWT olmak zorunda da değil tabiki bu filtreyi firmalarla görüşüp başka bir markada edinebilirsiniz.

Not: sadece 2-3 haftadır yaptığım araştırmalara istinaden bunları yazıyorum.

yada size şöyle bir öneride bulunabilirim su arıtma cihazınızın sonuna gerekli mineralleri verebilecek bir filtre daha bağlayabilirsiniz bence. BWT ile bir görüşmenizi öneririm. illaki BWT olmak zorunda da değil tabiki bu filtreyi firmalarla görüşüp başka bir markada edinebilirsiniz.

Not: sadece 2-3 haftadır yaptığım araştırmalara istinaden bunları yazıyorum.
Teşekkür ederim, ben de biraz daha araştırmaya devam edeyim.

Merhaba,

bir kaç soru geldi, buraya da yazayım.

öncelikle verilen ölçülerin içinde tank da var. Yani gördüğünüz ölçüler tüm ölçüler, ekstra bir yer ayırmanız gerekmiyor.

Vanayı tamamen kıstığınızda, yani distile suya yakın bir su elde ettiğinizde 1e1,5 oranında bir kayıp olur. Yani bu ayarda 10 ltre su arıttığıbızda 15 litre kayıp olur. Siz vanayı açıp diyelim ki 120 ppm bir su yaptığınızda bu oran 10 litreye 4 litre oranına kadar düşer. Bölgenize ve şebeke suyunuza bağlı olarak. Her yerde distile su yapabilecek kapasiteye sahip bir cihaz.

TDS vanası ile hem filtre hem espresso için anlık su değiştirebilirsiniz. Tepkisi çok hızlı. Yani 60 ppm su yaptığınızda,vanayı biraz açarak hemen 120 ppm su yapabilirsiniz. Bu da sizin deneyleriniz ya da farklı kahveler için farklı su ihtiyacınızı çözer. Atölyemde de bu sistemi kullanıyoruz. Özellikle demleme eğitimlerinde distile, soft ve sert su ihtiyacımızı hızlıca anlık şekilde bu sistemle karşılıyoruz.

Yine memnun kalmazsanız 1 ay içinde iade şansınız bulunuyor.

23 nisan sabahı buzdolabı bozuldu, dışarı çıkış yasağı vs derken saçma sapan bi gün sonunda yeni buzdolabı almak zorunda kaldım.
Su arıtma cihazı planı da ötelendi, ilerleyen zamanlarda da benzer kampanyalar olur umarım.

Geri