• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress mi? yoksa aeropress go mu? Yada delterpress mi?

Hangisi

• Aeropress

• Aeropress Go

• Delterpress

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Ne aradığınız ne istediğiniz tam olarak nedir?
Espresso tarzı çıktı alan taşınılanilir bir alet mi?
İlk mesajdaki seçeneklerden,
Delter : çıktı olarak V60 benzeri temiz bir fincan çıkarır. Demleme yöntemi: percolation.
Aeropress/go : (go ‘ yu tam bilmiyorum ama tahminim demleme mantığı aynı olup taşınılabilirliği daha kolay olduğu) aeropress’te 0,5-1 bar arasında bir basınç oluşuyor ve immersion demleme yöntemi ile kahve demlenir. Daha yoğun gövdeli bir çıktı elde edersiniz ki ilk çıktığında espressoya en yakın kahve diyenler çoktu. Bana sorarsan americanoya yakın.
Espresso gibi az ama yoğun bir kahve istiyorsanız nanopresso gibi mobil manuel aletlere bakmakta fayda var.

Mokapot en azından 2-3 bar basına çıkabiliyor 😀

@CoFFeePaTh teşekkürler uyarın için.

@ardatheterrible anladım Nanopress falan araştırayım.

@VuralUfuk Moka Pot olabilir hiç aklımda yoktu.

@ragedivision Nanopress araştıracağım.

V60 harici demleme için Aeropress veya Delterpress önerirmisiniz peki.

Güzel tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Ne aradığınız ne istediğiniz tam olarak nedir?
Espresso tarzı çıktı alan taşınılanilir bir alet mi?
İlk mesajdaki seçeneklerden,
Delter : çıktı olarak V60 benzeri temiz bir fincan çıkarır. Demleme yöntemi: percolation.
Aeropress/go : (go ‘ yu tam bilmiyorum ama tahminim demleme mantığı aynı olup taşınılabilirliği daha kolay olduğu) aeropress’te 0,5-1 bar arasında bir basınç oluşuyor ve immersion demleme yöntemi ile kahve demlenir. Daha yoğun gövdeli bir çıktı elde edersiniz ki ilk çıktığında espressoya en yakın kahve diyenler çoktu. Bana sorarsan americanoya yakın.
Espresso gibi az ama yoğun bir kahve istiyorsanız nanopresso gibi mobil manuel aletlere bakmakta fayda var.
Yani anlaşılan hem Nanopress hemde Delterpress/Aeropress alıcam
Nanopress ucuz espresso için
Delterpress/Aeropress V60 a göre daha tutarlı demlemeler için.

Aeropress'le Espresso (gibi) fincan çıkaran Video'yu buldum.

Özellikle Ters 2dk bekledikten sonrasında krema var gibi. dksi:3:05 de

Yani anlaşılan hem Nanopress hemde Delterpress/Aeropress alıcam
Nanopress ucuz espresso için
Delterpress/Aeropress V60 a göre daha tutarlı demlemeler için.
Aeropress ile Delter'ın demleme yöntemleri farklı yalnız. aynı kefeye koymayın.
Delter'ın vereceği tat profili V60a yakın olur, Aeropress daha farklı bir profil çıkarabilir.
Önce de sorduğum gibi asıl istediğiniz nedir? Taşınabilir demleme aparatı mı? ve bu aparattan beklentiniz nedir? Espresso mu filtre türü mü?
Eğer ki espresso gibi az ve yoğun kahve istiyorum diyorsanız Nanopresso tarzı bir alet yeterli olacaktır.
Filtre istiyorsanız V60 ınız varsa Delter almasanız da olur, çıktılar yakın olacaktır. farklı bir deneyim için Aeropress tercih edebilirsiniz.

Ben aeropress'i severek kullanıyorum. İstediğimde espressoya yakın bir fincan (80ml su ile) istediğimde iyi bir filtre kahve alabiliyorum(80-120 mL su ile demleme + 120-150 mL su ile açıyorum doza göre ) Kullanmasını bilen için çok yönlü bir alet. Benim için V60a göre daha öngörülebilir sonuçlar veriyor. ama yok kremalı espresso alayım , tepesine bilmemne aleti takayım basınç artsın falan derseniz bana göre abesle iştigal olur. Espresso'yu bazı espresso makinaları doğru dürüst yapamazken aeropressden kremalı bir espresso beklemeyin.

@Kuzeydeniz85 Tekrar Selamlar,

Aslında işin özü ne aradığını belirlemekte yani damak tadın neye yatkın senden ne istiyor sonrası çok daha kolay 😊

Kesinlikle Aeropress. Delter press de güzel kahveler veriyor fakat tek bir tipte kahve çıkartıyor bu da bir yerden sonra sıkabilir. Aeropress ise hem delter gibi temiz fincanlar çıkartabilir, espressoya yakın kahveler yapabilir, cold brew, V60 benzeri kahveler yapabilirsiniz, yani bir sınırı yok ve yeniliğe tamamen açık bir alet. Taşıması ve kullanımı daha kolay ayrıca delter presse göre daha uzun ömürlü gibi duruyor.

Sadece V60'la demleme yaparak, kahve tükettiğim için ve V60'la çok fazla parametre var hassas detaylarla uğraşıyorum bu yüzden, farklı demleme yöntemi ve farklı ekipmanlar denemek istiyorum, şunu anladım ki kademe kademe, her ekipmanı deneyimlemek ve bu deneyimler sonucu belli bir tecrübeye ulaşınca kendi keyif alacağım en uygun profili bulmak, başkalarının yaşadığı tecrübeler sadece ufak bir fikir veriyor, kestirmeden gitmek biraz zor. Bizzat deneyimlemek lazım.
Teşekkürler herkese güzel fikirlerinizi paylaştığınız için.

Yakın zaman da Aeropress go almak istiyorum?Fiyat konusun yardımcı olacak tedarikçi ve kampanyası olan bir firma bilgisi olan var mı?Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden .

Ben de artık bir aeropress sahibi olmak istiyorum ama fiyatlar 450 civarı olmuş.. Kampanya olursa biri yazabilirse sevinirim 🙂☕

Yakın zaman da Aeropress go almak istiyorum?Fiyat konusun yardımcı olacak tedarikçi ve kampanyası olan bir firma bilgisi olan var mı?Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden .
Ben de artık bir aeropress sahibi olmak istiyorum ama fiyatlar 450 civarı olmuş.. Kampanya olursa biri yazabilirse sevinirim 🙂☕
ben buradan aeropress siparişi verdim, fiyat olarak türkiye fiyatlarına göre çok daha uygun, vergiler falan her şey dahil haliyle. Daha gelmedi 22sinde sipariş verdim bekliyorum. Eğer aceleniz yoksa düşünebilirsiniz.

Bu siteden forumda temin eden bir çok kişi var diye biliyorum. Ben de aeropress harici 2 ürün almıştım buradan ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aceleniz yoksa düşünebilirsiniz.

Ben floral kahvelerde aeropress go kullanıyorum. Daha gövdeli ve aromatik sonuçlar alıyorum. Tabi reçeteye göre değişir. Ayrıca aeropress go normalinden 1 tık daha küçük(3'e 4 gibi). Kendi bardağı olduğu için ev dışında taşıması ve doğrudan kendi bardağına demleme yapılabildiği için daha kullanışlı. Ters metod 200 gr maksimum kahve demlenebiliyor.

Delter, V60'a göre daha kolay ve tutarlı. Her ikisinden çıkan kahveler birbirine benziyor. Aeropress'ten alacağınız sonuçlar ise diğerlerinden daha farklı. Çok fazla reçete var. Bazıları acı tatlar verebiliyor. Ancak uygun reçetelerle harika sonuçlar alabilirsiniz.

Hiç şüphesiz Delter Press... Delter şuan için hak ettiği konuma sahip değil, pratikliği açısından V60 gölgesinde kalıyor..
Delter Press çok bariz farklı sonuçlar veriyor.. V60'a yakın bir içim veriyor deniyor ama pek öyle değil, yaptığım ölçüm ve tadımlarda Delter, V60 gibi tat veriyor gözüksede TDS ölçümlerinde bariz fark var.. Aynı tatları yakaladığım bir kahvede V60 1.30 sonuç verirken Delter 0.98 gibi bir rakam veriyor... Yani Delter düşük TDS değerine rağmen V60 gibi yüksek tat verebiliyor..

Geri