• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress mi? yoksa aeropress go mu? Yada delterpress mi?

Hangisi

• Aeropress

• Aeropress Go

• Delterpress

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Kuzeydeniz85

Barista
İsim
Kuzey Deniz
Daha fazla  
İsim
Kuzey Deniz
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Hero S01
Ekipmanlar
V60 - AeroPress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Merhabalar herkese,
V60 Porselen ve plastik var kahve demleme ekipmanı olarak,
el değirmeni aliexpress ten aldığım Hero s01 var,
Terazim yine eliexpress ten aldığım zaman ayarlı memnunum
Bu ekipmanlarıma eklemek istediğim press li daha yoğun pratik bir demleme yapmak için ne alabilirim bu konu da tecrübeli arkadaşların fikrini merak ediyorum özellikle kullanan arkadaşlar eksi ve artı yönleriyle bilgi verirseniz çok sevinirim

Aeropress ve Aeropress Go ayrımına gerek olduğunu pek düşünmüyorum. Uzun ömürlü olması, farklı ve esnek demleme reçetelerine imkan sağlaması ve temzlik kolaylığı açısından Aeropress'i öneririm. İlk başlarda Delter Press ile çok temiz fincanlar aldıysam da artık pek tercih etmemeye başladım. V60 ve Aeropress ikilisi demleme ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Aeropress ve Aeropress Go ayrımına gerek olduğunu pek düşünmüyorum. Uzun ömürlü olması, farklı ve esnek demleme reçetelerine imkan sağlaması ve temzlik kolaylığı açısından Aeropress'i öneririm. İlk başlarda Delter Press ile çok temiz fincanlar aldıysam da artık pek tercih etmemeye başladım. V60 ve Aeropress ikilisi demleme ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.
Teşekkürler, peki aeropress ile espresso tarzı hafifte olsa kremalı kahve çıkarabilirmiyim
Bir video görmüştüm yabancı orda yapıyordu bulamadım videoyu.
Deneyen varmı Türkçe içerik pek bulamadım

Daha yoğun, gövdeli kahve istiyorsanız delter müsade istiyormuş. Aeropress Go ile Aeropress arasında ne farklılık var tam bilmiyorum ama ben de bu ikileme düşüp klasik Aeropress'i tercih ettim. Çoğu kişi de klasik modeli kullanıyor sanırım.

Teşekkürler, peki aeropress ile espresso tarzı hafifte olsa kremalı kahve çıkarabilirmiyim
Bir video görmüştüm yabancı orda yapıyordu bulamadım videoyu.
Deneyen varmı Türkçe içerik pek bulamadım
Krema konusunda pek beklentiniz olmasın. Yoğunluk olarak americano kıvamına yaklaşabilirsiniz.

Krema konusunda pek beklentiniz olmasın. Yoğunluk olarak americano kıvamına yaklaşabilirsiniz.
Peki teşekkürler, tabiri caizse aeropress üzerine bayağı bir güç uygulasam sızma yada patlama, çatlama olur mu. :) bu çok merak ediyorum piston kısmı ne kadar basınca dayanıklı ve metal filtre satılıyor ayrı onu almak gereklimi?

Peki teşekkürler, tabiri caizse aeropress üzerine bayağı bir güç uygulasam sızma yada patlama, çatlama olur mu. :) bu çok merak ediyorum piston kısmı ne kadar basınca dayanıklı ve metal filtre satılıyor ayrı onu almak gereklimi?
Basıncı artırmak istiyorsanız Fellow Prismo tarzı bir aparat ile bunu sağlayabilirsiniz. Kişisel kullanımımda aşırı basınç uygulamayı denemediğim için cevap vermem doğru olmaz .

Basıncı artırmak istiyorsanız Fellow Prismo tarzı bir aparat ile bunu sağlayabilirsiniz. Kişisel kullanımımda aşırı basınç uygulamayı denemediğim için cevap vermem doğru olmaz .
Anladım espresso tarzı fincan için aparat gerekli, ozaman Aeropress daha mantıklı geniş kullanım alanı ve demleme reçeteleri daha zengin.

Aeropressten krema beklentiniz olmasın, çok fantastik bir durum ve bence üretim ruhuna aykırı... Aeropress filtreli ama pour overa göre daha doygun ve daha kafeinli bir deneyim sunuyor. Kamp vs için uygun... evde pek kullanmıyorum ben ama kullanan da vardır mutlaka...
Krema diyorsanız Bialetti Brikkalara bakabilirsiniz. Kremalı Mokapot kahvesi vermek için üretildiğinden onun üzerinden gitmeniz bence daha doğru olur. Tabi bu öneriyi espresso makinesine mesafeli durduğunuzu varsayarak iletiyorum. Yoksa espresso makinesi tavsiye ederdim direk :)
Ben de aeropressten kremalı kahve çıkaracağım diye ne kahveler harcadım, oradan biliyorum. Bir kez bile başaramadım. Aparat gerekiyor.

Aeropressten krema beklentiniz olmasın, çok fantastik bir durum ve bence üretim ruhuna aykırı... Aeropress filtreli ama pour overa göre daha doygun ve daha kafeinli bir deneyim sunuyor. Kamp vs için uygun... evde pek kullanmıyorum ben ama kullanan da vardır mutlaka...
Krema diyorsanız Bialetti Brikkalara bakabilirsiniz. Kremalı Mokapot kahvesi vermek için üretildiğinden onun üzerinden gitmeniz bence daha doğru olur. Tabi bu öneriyi espresso makinesine mesafeli durduğunuzu varsayarak iletiyorum. Yoksa espresso makinesi tavsiye ederdim direk :)
Ben de aeropressten kremalı kahve çıkaracağım diye ne kahveler harcadım, oradan biliyorum. Bir kez bile başaramadım. Aparat gerekiyor.
Teşekkürler, makineler pahalı şuan için, yeniyim zaten kahve konusunda sanırım Aeropress +aparat şimdilik ucuz yollu sahte espresso tarzı fincan için 🙂

Aeropress tamam da, "keşke şu aparata para vermeseydim." diyeceğinizi duyar gibiyim :) Sadece dostça bir uyarı... Yine sizin kararınız tabi.

Buradan gaza gelip ameuus o2 kullanarak 20 gr kahve ile 80 ml suyu el salvador cuzcachapa ile buluşturup 30 saniyede bütün gücümle pressledim ama krema falan yok. Sadece oldukça yoğun bir kahve çıktı ortaya. Biraz acı :)

@Kuzeydeniz85 Selamlar,

Bir bialetti moka express kullanıcısı ve espresso/americano sever olarak @CoFFeePaTh ile aynı fikirdeyim.

Her ne kadar endüstriyel amaçlı kullanılsada lavazza expert gusto ile sahiden yoğun gövdeli ve aroması bir puor over yöntemleri kadar buram buram olmasa da alabildiğim bir kahve.

Farklı kavurucuların farklı kahvelerini hala denemeye devam ediyorum.

Ez cümle espressoya yakın gövde için bende bialetti moka express yada bailetti barikka öneririm.

Kremalı ve espresso benzeri bir fincan çıkarmak için Nanopress bakabilirsiniz belki. Forumda başlığı ve incelemesi de mevcut. Şuradan bakabilirsiniz.

Moka pot demlerken oluşan kremayı bardağa aktaramıyorsunuz maalesef. Ya da ben beceremedim kullandığım zamanlarda.

@ragedivision Selamlar,

Krema konusunda yalnız değilsin,kahve demlenirken üzerinde bir parmak kremada olsa bardağa aktarılması imkansız neredeyse...

Geri