• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress mi, Delter mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangisi?

• Aeropress

Oy: 69 63.9%
  • Delter

Oy: 39 36.1%

• Kullanılan toplam oy
    108
Her iki cephenin de kullanıcılarının ve kullanıcı deneyimlerinin artması sebebiyle, hazır forum ahalisinin enerjisi de yüksekken konuyu canlandırmak isterim. Ekipmanda çeşitlilik günden güne artıyorken, örneğin v60'ın yanına bir ürün alınması gerektiğinde hangi sebeplerle hangisine yönelmek daha mantıklı sizce?
Clever öneririm. Hata şansı yok sorunsuz immersion demleme.

İksi birbirinden cok farkli tat profilleri cikariyor bunla alakali bir cok bilgi paylasimi yapan olmustur ama bende yine kendi fikrimi belirteyim iki ekipman sahibi olarak
Aeropress outdoor aktivitelerinde daha kullanisli ve envai cesit recetelere sahip
Delter press stabil fincanlar sunuyor ve v60 profiline yakin tatlar sunuyor İki ekipmanda kendine gore basarili ama suan ki fiyatlar goz onune alinirsa oncelik Aeropresse verilmeli
Ben ilk Delter press alip daha sonra Aeropress aldim Kahveye yeni baslayan arkadaslarima kahveyi sevme acisindan ve basitigi acisindan delter oneriyorum Benim gibi cok ilgili olan arkadaslarada oncelik olarak Aeropress oneriyorum :)

v60'ın yanına bir ürün alınması gerektiğinde hangi sebeplerle hangisine yönelmek daha mantıklı sizce?

V60 yanına bir alternatif olarak soruyorsanız kanaatimce aeropress ile daha farklı tecrübeler yaşayabileceğiniz için mantıklı bir seçim olur. Yapabileceklerinize örnek vermek gerekirse; coldbrew, colddrip (puckpuck yada çeşitli DIY yöntemler ile), az gramajlı demlemeler (10/11gr), yüksek gövdeli amerikanovari fincanlar ve seviyorsanız metal filtre ile daha yağlı/aromalı demlemeler diyebilirim. Ben bu söylediğim demlemelerin hepsini çeşitli zamanlarda denemeyi seviyorum. Ayrıca mutlu etmez ise piyasası da bir nebze daha yüksek Delter'a nazaran, elden çıkarmanız kolay olabilir.

Aeropress vazgeçilmez/vazgeçilmemesi gereken bir ekipman.
Aeropress outdoor aktivitelerinde daha kullanışlı ve envai çeşit reçetelere sahip
Delter press stabil fincanlar sunuyor ve v60 profiline yakın tatlar sunuyor.
Aeropress ile daha farklı tecrübeler yaşayabileceğiniz için mantıklı bir seçim olur.
Ayrıca mutlu etmez ise Delter'a nazaran, elden çıkarmanız kolay olabilir.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim tek tek. V60 gibi komplike bir ekipmana zaten sahipken, ona yakın tatları görece daha basit manuel bir yöntemle almaktansa daha farklı sulara yelken açmak çok daha mantıklı geliyor kulağa. Toparlanıp netleşti kafamdaki her şey sayenizde.

Her iki ürünü de edinip kullandım. Aeropress kullanmaya devam ediyorum. Delter gideli çok oldu. Çıktı konusunda, özellikle kompleks ve çiçeksi notalarda Aeropress çok önde. Yüzlerce reçete, iki farklı demleme metodu, her yıl yerel ve uluslararası şampiyonalardan çıkan şampiyon reçeteleri. İkilemde kalmaya bile pek lüzum yok.

Geri