• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ocak ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Kafein Kültür olarak seçildi. Bu konudan Ocak ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

.

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak ATA
Daha fazla  
İsim
Burak ATA
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)

UserName

Aktif Üye
Yine harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Benim de son günlerde kahveye olan ilgim, özellikle de öğleden sonra içtiğim kahveye ilgim azaldı. Bunun ortak bir durum olması da ilginç gerçekten. Dediğiniz kapalı ortamda olmaktan olabilir.

Dilin haritası konusuna bir ekleme yapmak istiyorum. Her ne kadar uzun yıllar bizlere öğretilse de, bu harita benim okuduğum kadarıyla hatalı. Karen MacNeil'in "The Wine Bible" adlı harika kitabında buna yönelik bir bölümden İngilizce alıntıyı paylaşmak isterim.

In the 1980s and 1990s, however, research at Yale University, Monell Chemical Senses Center, in Philadelphia, and the University of Connecticut, and elsewhere demonstrated that the “tongue map” explanation of how we taste was, in fact, totally wrong. As it turns out, the map was a misinterpretation and mistranslation of research conducted in Germany at the turn of the twentieth century.

Today, leading taste researchers, such as Dr. Linda Bartoshuk of Yale University School of Medicine, believe that taste buds are not grouped according to specialty. According to Bartoshuk’s research, sweetness, saltiness, bitterness, and sourness can be tasted everywhere in the mouth, although they may be perceived at slightly different intensities at different sites. Moreover, the mechanism at work is not place, but time. It’s not that you taste sweetness at the tip of your tongue, but rather that you register that perception first. Similarly, bitterness is not perceived at the back of your mouth, rather, you taste it a few milliseconds after sweetness.
 

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak ATA
Daha fazla  
İsim
Burak ATA
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Yine harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Benim de son günlerde kahveye olan ilgim, özellikle de öğleden sonra içtiğim kahveye ilgim azaldı. Bunun ortak bir durum olması da ilginç gerçekten. Dediğiniz kapalı ortamda olmaktan olabilir.

Dilin haritası konusuna bir ekleme yapmak istiyorum. Her ne kadar uzun yıllar bizlere öğretilse de, bu harita benim okuduğum kadarıyla hatalı. Karen MacNeil'in "The Wine Bible" adlı harika kitabında buna yönelik bir bölümden İngilizce alıntıyı paylaşmak isterim.
Evet hocam aslında dilin her bölgesi her tadı alabiliyor. Sadece bazı bölgeler belirli tat konusunda biraz daha yetenekli. Sebebiyse reseptör içinde algılayıcıların oranları. Nazik yorumunuz için teşekkür ederim. :giggle:
 

ibrahimershad

Yeni Üye
Konum
Muğla Fethiye
İsim
Ershad
Daha fazla  
İsim
Ershad
Değirmen
Commandante
Ekipmanlar
Filtre kahve demleme ekipmanları
Twitter
ibrahimersad
Emeğinize sağlık gayet verimli bir yazı olmuş . Koku & Bellek hafızası konusunda benim de ufak bir yazım olmuştu sayfamda , burada sizin de belirttiğiniz gibi koku aslında Aristo dan beri gelen 5 duyumuzdan birisi ve diğer 4 duyumuza rehberlik etme görevini üstlenmiş. Beynimizin içerisinde bulunan limbik sistemin bir parçası, ve diğer 4 duyumuzun takıldığı hiç bir mekanizmaya ( rasyonel , bilinçsel ve kalıtsal) takılmadan direk limbik sisteme ( hipokampüs ile birlikte işlev görmek üzere) gidiyor . Dolayısı ile koku aslında bir rehber .
Kokunun , bizi onu duyduğumuzda, mutlu, huzurlu, tedirgin , mutsuz vb. Hissettirebilmesi de büyük bir etki aslında. Kahve kokusunu her aldığımızda hissettiğimiz ve icinde bulunduğumuz hâl de , kokunun bize geçmişte yaşadığımız olumlu olumsuz bir ani ( psikolojisi dahil ) hissettirebilme yeteneğidir.
Tekrar teşekkürler kokunun üzerinde durduğun için ayrıca minnettarım, saygılar .
 

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak ATA
Daha fazla  
İsim
Burak ATA
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Emeğinize sağlık gayet verimli bir yazı olmuş . Koku & Bellek hafızası konusunda benim de ufak bir yazım olmuştu sayfamda , burada sizin de belirttiğiniz gibi koku aslında Aristo dan beri gelen 5 duyumuzdan birisi ve diğer 4 duyumuza rehberlik etme görevini üstlenmiş. Beynimizin içerisinde bulunan limbik sistemin bir parçası, ve diğer 4 duyumuzun takıldığı hiç bir mekanizmaya ( rasyonel , bilinçsel ve kalıtsal) takılmadan direk limbik sisteme ( hipokampüs ile birlikte işlev görmek üzere) gidiyor . Dolayısı ile koku aslında bir rehber .
Kokunun , bizi onu duyduğumuzda, mutlu, huzurlu, tedirgin , mutsuz vb. Hissettirebilmesi de büyük bir etki aslında. Kahve kokusunu her aldığımızda hissettiğimiz ve icinde bulunduğumuz hâl de , kokunun bize geçmişte yaşadığımız olumlu olumsuz bir ani ( psikolojisi dahil ) hissettirebilme yeteneğidir.
Tekrar teşekkürler kokunun üzerinde durduğun için ayrıca minnettarım, saygılar .
Bu güzel yazı için asıl ben teşekkür ederim. Saygılar benden :giggle: 👋
 

coffeeworker

Yeni Üye
İsim
veysi can
Daha fazla  
İsim
veysi can
"Çiğnediğimiz yiyeceğin ya da içtiğimiz içeceğin içinde bulunan uçucu karakterde olan bazı moleküller gırtlağımızın arkasından burnumuza ulaşır. Burada bulunan sinirler vasıtasıyla alınan bilgi dildeki bilgiyle birleşerek beyindeki tat almakla görevli olan kortekse gönderilir. " yazı için teşekkürler koku moleküllerinin gırtlağımızın arka tarafından burnumuza ulaştığını ilk defa duyuyorum. Bazı şeyleri anlamamda bana kolaylık sağlayacak bir bilgi oldu (y)
 
Üst