• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

51 MM Dipsiz portafiltre

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anonim

Barista
İsim
Isaac Levitan
Daha fazla  
İsim
Isaac Levitan
Selamlar. 👋🏻
Tchibo “Lapressa” marka manuel espresso makinesi kullanıyorum. Forumdan iki kişinin Lapressa için, Neouza 51mm dipsiz aldığını gördüm. Bende şimdi aynı portafiltreyi, 1.7mm puck ve huni halkası ile beraber Amazon’dan sipariş verdim.
Sızdırma falan olur mu sizce?
Ayrıca Comandante C40 MK4 kullanıyorum. Makinenin standart portafiltresi ile 8 klikte 14 gram ile çok güzel köpüklü espresso alıyorum.7klik altına inince makine vermiyor sıkışma yapıyor. 8 de sabitledim.
Dipsiz portafiltre geldiğinde kaç klikte sabitlemeliyim sizce. İyi ekipman yok, eldeki imkanlarım şu an bunlar. Ama bugüne kadar çok memnunum makineden. Alıcıya mesaj attım lapressaya hakim değilim falan filan dedi. Bizden aynı makine için alanlar olduğunu görünce aldım bende inşallah sıkıntı olmaz.
Onun dışında sizde sürekli kireç çözücü ile temizlik yapıyor musunuz. Daha yeni yapmama rağmen makine kireç uyarısı veriyor. Anlamadım. Hala bu şekilde kullanıyorum. Sorun olur mu? Acaba kireç olmamasına rağmen zamanla uyarı mı vermeye programlı? Küçücük bir kireç çözücüde 600 tl olmuş şaka gibi.😄

Yardımcı olursanız çok sevinirim.🙏🏻🙏🏻

Dipsiz portafiltrenin öğütücü ayarlarınıza yada kahvenin kremasına hiçbir etkisi olmaz, basınçsız sepet bu ayarları değiştirir. Mevcut sepetleriniz basınçlı mı basınçsız mı (sepetin altında tek delik varsa basınçlıdır)?
Selamlar. 👋🏻
Tchibo “Lapressa” marka manuel espresso makinesi kullanıyorum. Forumdan iki kişinin Lapressa için, Neouza 51mm dipsiz aldığını gördüm. Bende şimdi aynı portafiltreyi, 1.7mm puck ve huni halkası ile beraber Amazon’dan sipariş verdim.
Sızdırma falan olur mu sizce?
Ayrıca Comandante C40 MK4 kullanıyorum. Makinenin standart portafiltresi ile 8 klikte 14 gram ile çok güzel köpüklü espresso alıyorum.7klik altına inince makine vermiyor sıkışma yapıyor. 8 de sabitledim.
Dipsiz portafiltre geldiğinde kaç klikte sabitlemeliyim sizce. İyi ekipman yok, eldeki imkanlarım şu an bunlar. Ama bugüne kadar çok memnunum makineden. Alıcıya mesaj attım lapressaya hakim değilim falan filan dedi. Bizden aynı makine için alanlar olduğunu görünce aldım bende inşallah sıkıntı olmaz.
Onun dışında sizde sürekli kireç çözücü ile temizlik yapıyor musunuz. Daha yeni yapmama rağmen makine kireç uyarısı veriyor. Anlamadım. Hala bu şekilde kullanıyorum. Sorun olur mu? Acaba kireç olmamasına rağmen zamanla uyarı mı vermeye programlı? Küçücük bir kireç çözücüde 600 tl olmuş şaka gibi.😄

Yardımcı olursanız çok sevinirim.🙏🏻🙏🏻

Bence öncelikli olarak portafiltre yerine sepeti değiştirirseniz kahvenize etkisi olan bir değişiklik yapmış olursunuz. Dipsiz portafiltrenin kahvenize etkisi olmaz sadece akışı kolaylıkla gözlemlersiniz akışta problem varsa onları düzeltirsiniz. Fakat mevcut sepetlerinizle dipsiz portafiltre kullanmanız hiçbirşeyi değiştirmeyecek.

Bence öncelikli olarak portafiltre yerine sepeti değiştirirseniz kahvenize etkisi olan bir değişiklik yapmış olursunuz. Dipsiz portafiltrenin kahvenize etkisi olmaz sadece akışı kolaylıkla gözlemlersiniz akışta problem varsa onları düzeltirsiniz. Fakat mevcut sepetlerinizle dipsiz portafiltre kullanmanız hiçbirşeyi değiştirmeyecek.
Siparişi iptal etmek zorunda kaldım az önce. Yeni sisteme göre 30euro üzerindeki alımlarda ek vergi isteniyor ve ürünler gümrükte takılıyormuş. Öyle ki, gümrük müşaviri tutmak zorunda kaldığı için ürünü gümrüğe bırakan var. Para iadesi aldım bende. 😂😂
Nasip diyelim. Şu yazınızı görünce iyiki almadım dedim. 😂

Yani nasıl bir sepet almalıyım ki?

Bora bey atmıştı foruma bu ölçüleri. Aynı portafiltre aynı sepet.

Ekli dosyalar

• IMG_6037.jpeg
    IMG_6037.jpeg
    146.7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_6038.jpeg
    IMG_6038.jpeg
    142.5 KB · Görüntüleme: 18
Tam tersi, aromayı kremayı vs daha iyi yapıyor diyenler de var. Bu sepetten farklı nasıl bir sepet takabiliriz ki? Bir de bu portafiltreye uydurmak sıkıntı.

Tam tersi, aromayı kremayı vs daha iyi yapıyor diyenler de var. Bu sepetten farklı nasıl bir sepet takabiliriz ki? Bir de bu portafiltreye uydurmak sıkıntı.
Daha iyi yaptığı şey köpük, krema değil bende yeniyim bu işte dipsiz portafilterım henüz gelmedi ama basınçsız sepet aldım. İçte delikler nasılsa dıştada öyle olur ona göre bakabilirsin. 51mm basınçsız sepetler derinliği çok fazla olmazsa kendi portafilterında da içi dolu değil plastik vs yoksa uyar muhtemelen.

Anladığım kadarıyla öyle aham şaham fark yokmuş ya aynıymış zaten. Diğer arkadaşta sağolsun aydınlattı beni.

Anladığım kadarıyla öyle aham şaham fark yokmuş ya aynıymış zaten. Diğer arkadaşta sağolsun aydınlattı beni.
Bende de alt seviye 51 mm portafiltre kullanılan bir cihaz var. Basınçlı sepet ile espresso içmiyorsunuz, sadece sahte köpüklü bir kahve içiyorsunuz ve çoğu kahve de öğütüm kalın olduğu için ekşi olacaktır. Basınçsız sepete geçtikten ve farkı gördükten sonra basınçlı sepetlerin hepsini attım. Çünkü iki sepet arasında dağlar kadar fark var. Deneyimlemeden bilemezsiniz.

Bende de alt seviye 51 mm portafiltre kullanılan bir cihaz var. Basınçlı sepet ile espresso içmiyorsunuz, sadece sahte köpüklü bir kahve içiyorsunuz ve çoğu kahve de öğütüm kalın olduğu için ekşi olacaktır. Basınçsız sepete geçtikten ve farkı gördükten sonra basınçlı sepetlerin hepsini attım. Çünkü iki sepet arasında dağlar kadar fark var. Deneyimlemeden bilemezsiniz.

Arkadaşta aksini söylüyor, arada kaldım bende. Ama deneyimlemek için bir dipsiz satın almak istoyorum puck ile beraber. Ancak yurt içinde sanırım yok uyan.

Arkadaşta aksini söylüyor, arada kaldım bende. Ama deneyimlemek için bir dipsiz satın almak istoyorum puck ile beraber. Ancak yurt içinde sanırım yok uyan.
Portafiltre; sepeti grup başlığına bağlamanızı sağlayan bir aparat ne suya ne kahveye temas etmiyor, sadece akışı görüp bir sorun varsa gözlemlemenizi sağlayarak dolaylı yoldan kahvenize etki edebilir, mevcut sepetlerinizle portafiltreyi değiştirince kahvenizde en ufak bir değişiklik olmayacak, siz 51 mm basınçsız sepet de almalısınız portafiltreyi almışsınız nasıl olsa ama basınçsız sepet olmadan bir işe yaramaz.

kullandığım portafiltre zaten standart (makine ile gelen). Alacağım dipsizde zaten kendi sepeti ile gelecek.

Geri