• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3S Coffee Project - Aylık Tadım Paketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu ay çok kahvem var diğer ayı dört gözle bekliyor olacağım. :) duyurusunu whatsapptan da yapar mısınız.

Birkaç arkadaş bunu yazdığı için eklemek istedim. Size gelen kahveler Nisan ayı ortasında sizlere ulaşmış olacak o yüzden elinizdeki kahveler bitmiş olabilir :)

Konu içerisinde tüm organizasyonun resmi bir şirket tarafından faturalı olarak yapıldığını bahsetmiştim. Ama sorunuz üzerine hem detaylı bir açıklama yapmak hemde başıma gelen talihsiz bir olay ve bu olay nedeni ile planladığım birkaç organizasyonun neden geciktiğini ve iptal olduğunu anlatıyım.

Kahve Kulübü toplu alımları bildiğiniz gibi firma ile kullanıcı arasında olan bir ticaret. Toplu alım ekibi sadece anketi düzenleyip kulüp adına firmalar ile konuşuyor. Sonrasında tüm organizasyon firma ile sizin aranızda.

3SC Projesinde fiziksel bir ticaret var. Siz bu organizasyonu yapan firmaya bir ücret ödüyorsunuz bu firma size aldığınız ürüne karşı bir fatura kesiyor. İlgili kahveler şirket merkezine gelecek kutulanacak projeye özel hazırlanan stickerlar ve kartlar koyulacak paketlenecek ve kargo şirketine teslim edilecek. Sorunuzun cevabı kısmen gönüllü, kısmen ticari bir oganizasyon. Maliyetin üzerine kar payı koyuluyor.

Bu organizasyon planladığım gibi giderse devamında çok güzel projeler gerçekleştirmeyi planlıyorum, planlıyoruz. Planlar arasında olan bir kaç projeden bahsetmek istiyorum;
- Porselen veya gıda ile uyumlu plastikten cupping(tadım) bardakları
- Kulübe özel tadım kaşığı.
- Kulübe özel baskılı tshirt projesi
- Daha öncede bahsettiğim Kulüp Deneyim Evleri: Almak istediğiniz ekipmanları inceleyebileceğiniz, gelip cihazları kurcalayabileceğiniz, hafta sonları çeşitli seminerlerin düzenlenebileceği aklınıza gelebilecek bir çok organizasyon bu merkezlerde olacak. Hayal etmeden bazı şeyler olmuyor maalesef :)
- Son olarak bu proje ile başarıya ulaşabilirsek. Sevgili Togay'ın @raistlin söz verdiğ(mzungu gibi)i üzere yurtdışından iyi kahveler getirip bu organizasyon ile sizlere ulaştırmak istiyoruz. Bu organizasyon ile şunu öğreneceğiz gerçek anlamda farklı tadlar, deneyimler yaşamak isteyen bir grup kahve sever topluluğumuz var ve onlara bu kahveleri ulaştırabiliriz. Biraz daha açmak gerekirse bur organizasyonun kitlesi 500 kişiye ulaştı diyelim. İstediğimiz yeşil çekirdeği 60 kg getirip bunu burada kavurup bu 500 kişiye ulaştırabiliriz. Gümrük masrafı, kargo masrafı analiz masrafı 500 kişiye bölüneceği için maliyeti oldukça uygun fiyata gelmiş olacak. Almak istediğimiz ekipmanları direk getirme fırsatımız olacak veya distribütörü ile anlaşma yapabileceğiz. Sonuçta yine kazanan kahve severler olacak.

Bu projeyi desteklemeniz yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı önemli.

Yaşadığım talihsiz olaya gelecek olursak bunu forumda ilk defa burada yazıyorum.
30 Aralık 2020 tarihinde ismini bilmediğim bir kişi mesajlarımın ekran görüntüsünü, organizasyon yazılarını domain bilgileri alarak bir dosya hazırlamış ve bu dosya ile Cimer üzerinden isimsiz olarak beni Maliyeye şikayet etmiş. Bu şikayet üzerine Nisan 2021 tarihinden ben işyerinde çalışırken eve maliyeden iki Memur gelmiş eşim inanmamış doğal olarak dolandırıcı olduklarını felan düşünmüş. Sonrasında kimlikleri göstermişler vs telefonda şikayeti anlattılar. İlgili kişi yurtdışından kahve getirdiğim bunları sattığımı vs belirtmiş. Ticaret yaptığımı iddaa etmiş. Bu inceleme sonrası 2 ay tüm banka hesaplarım incelendi. İddanın asılsız olduğu ortaya çıktı. Şikayet eden ettiği ile kaldı. Benimde uzun süre canım sıkıldı. Gönüllü olarak yaptığınız bir işte başınıza bu şekilde bir tadsız olay gelmesi.
Ne insanlar var.Çok şaşırdım. Geçmiş olsun.

Ellerine sağlık suatcım

Yaşadığım talihsiz olaya gelecek olursak bunu forumda ilk defa burada yazıyorum.
30 Aralık 2020 tarihinde ismini bilmediğim bir kişi mesajlarımın ekran görüntüsünü, organizasyon yazılarını domain bilgileri alarak bir dosya hazırlamış ve bu dosya ile Cimer üzerinden isimsiz olarak beni Maliyeye şikayet etmiş. Bu şikayet üzerine Nisan 2021 tarihinden ben işyerinde çalışırken eve maliyeden iki Memur gelmiş eşim inanmamış doğal olarak dolandırıcı olduklarını felan düşünmüş. Sonrasında kimlikleri göstermişler vs telefonda şikayeti anlattılar. İlgili kişi yurtdışından kahve getirdiğim bunları sattığımı vs belirtmiş. Ticaret yaptığımı iddaa etmiş. Bu inceleme sonrası 2 ay tüm banka hesaplarım incelendi. İddanın asılsız olduğu ortaya çıktı. Şikayet eden ettiği ile kaldı. Benimde uzun süre canım sıkıldı. Gönüllü olarak yaptığınız bir işte başınıza bu şekilde bir tadsız olay gelmesi.
Ohaa saf kötülük resmen, insanın inanası gelmiyor.

Konu içerisinde tüm organizasyonun resmi bir şirket tarafından faturalı olarak yapıldığını bahsetmiştim. Ama sorunuz üzerine hem detaylı bir açıklama yapmak hemde başıma gelen talihsiz bir olay ve bu olay nedeni ile planladığım birkaç organizasyonun neden geciktiğini ve iptal olduğunu anlatıyım.

Kahve Kulübü toplu alımları bildiğiniz gibi firma ile kullanıcı arasında olan bir ticaret. Toplu alım ekibi sadece anketi düzenleyip kulüp adına firmalar ile konuşuyor. Sonrasında tüm organizasyon firma ile sizin aranızda.

3SC Projesinde fiziksel bir ticaret var. Siz bu organizasyonu yapan firmaya bir ücret ödüyorsunuz bu firma size aldığınız ürüne karşı bir fatura kesiyor. İlgili kahveler şirket merkezine gelecek kutulanacak projeye özel hazırlanan stickerlar ve kartlar koyulacak paketlenecek ve kargo şirketine teslim edilecek. Sorunuzun cevabı kısmen gönüllü, kısmen ticari bir oganizasyon. Maliyetin üzerine kar payı koyuluyor.

Bu organizasyon planladığım gibi giderse devamında çok güzel projeler gerçekleştirmeyi planlıyorum, planlıyoruz. Planlar arasında olan bir kaç projeden bahsetmek istiyorum;
- Porselen veya gıda ile uyumlu plastikten cupping(tadım) bardakları
- Kulübe özel tadım kaşığı.
- Kulübe özel baskılı tshirt projesi
- Daha öncede bahsettiğim Kulüp Deneyim Evleri: Almak istediğiniz ekipmanları inceleyebileceğiniz, gelip cihazları kurcalayabileceğiniz, hafta sonları çeşitli seminerlerin

Şaşırmadım. Hiç şaşırmadım. Sadece midem bulandı. Kendi iyiliği için değil de başkalarının kötülüğü için harcayacak enerjiyi insanlar nereden buluyor hep merak ediyorum.

Böyle güzel bi organizasyon teşekkürler. Bende katıldım, sabırsızlıkla bekliyorum kahve ile kalın...

evde şu an Fam, Grizzly ve Tin Pacamara var.
Nisanda seçilecek kavurucuyu bekliyorum zira Ramazan ayı da girmiş olacak, ne kadar kahve tüketebilirim bilmiyorum.
sonraki seçimlerde katılmayı isterim.

İddanın asılsız olduğu ortaya çıktı.
Suat Bey bu noktadan sonra aksiyon almanız gerekir. Cimer başvurularında ihbarın asılsız olması durumunda kişinin yasal olarak bazı yükümlülükleri olduğu yazar. Eğer bir şikayet oluşturursanız kişiye ulaşmanız ve biraz da canını sıkmanız mümkün olur. Manevi tazminata bile mahkum edilebilir.

Pacamaranın 100 gr 270 tl sadece, fiyat çok avantajlı bu projede, katılacağım. Tin pacamarayı da merak ediyordum ama pahalı bulmuştum açıkçası. Sca skoru neden 86 civarı anlamadım o kısmı. 1. Olan bi kahvenin skoru daha yüksek olmalı, değil mi. Bakalım Fam dan iyi mi bence fam çok iyi, spada dan nikaragua var skoru yüksek o da sůper ama fam pacamara uzak ara en iyi çekirdekti bu ay içtiğim. Bakalım tin nasıl olacak geisha si var bir de minus ve kernel plasiye denemiş olurum. Iyi paket bu üçleme, iyi fırsat bence.

Pacamaranın 100 gr 270 tl sadece, fiyat çok avantajlı bu projede, katılacağım. Tin pacamarayı da merak ediyordum ama pahalı bulmuştum açıkçası. Sca skoru neden 86 civarı anlamadım o kısmı. 1. Olan bi kahvenin skoru daha yüksek olmalı, değil mi. Bakalım Fam dan iyi mi bence fam çok iyi, spada dan nikaragua var skoru yüksek o da sůper ama fam pacamara uzak ara en iyi çekirdekti bu ay içtiğim. Bakalım tin nasıl olacak geisha si var bir de minus ve kernel plasiye denemiş olurum. Iyi paket bu üçleme, iyi fırsat bence.
ben bir de coffeerem den sipariş ettim. bir de onu deneyeceğim

Sca skoru neden 86 civarı anlamadım o kısmı. 1. Olan bi kahvenin skoru daha yüksek olmalı, değil mi.

Pacamara için verilen puan SCA değil COE puanı. iki standart birbirinden tamamen farklı. Neyi ne kadar puanladıkları kimin paunladığı vs. farklılıklar var. Örnek olarak SCA puanları Q grader tarafından verilir, COE da puanlar 20 kişilik juri vardır.

Bu işin gurusu değilim ama fikir verme açısından yazayım, COE biraz daha kıt puanlama yapıyor kabul edebiliriz. SCA muadili +2 +3 olacaktır sanırım.

Pacamara için verilen puan SCA değil COE puanı. iki standart birbirinden tamamen farklı. Neyi ne kadar puanladıkları kimin paunladığı vs. farklılıklar var. Örnek olarak SCA puanları Q grader tarafından verilir, COE da puanlar 20 kişilik juri vardır.

Bu işin gurusu değilim ama fikir verme açısından yazayım, COE biraz daha kıt puanlama yapıyor kabul edebiliriz. SCA muadili +2 +3 olacaktır sanırım.
Ben skorlamanın benzer olduğunu görünce Cup of Excellence'ın da SCA kriterlerine göre yapılan bir yarışma olduğunu düşünmüştüm. Sİz uyarınca tekrar okudum, tamamen farklı bir organizasyonmuş, Teşekkür ederim. Kahveler elimize ulaşınca farkı anlayacağız, heyecanla bekliyoruz.

Çok güzel bir proje olmuş. Şimdi gördüm ve katıldım. Emeğinize sağlık Suat Bey.

Merhaba, ben 28 Mart da formu doldurdum para yı da yatırmıştım. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Kahveler ne zaman gelir :)

Merhaba, ben 28 Mart da formu doldurdum para yı da yatırmıştım. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Kahveler ne zaman gelir :)
Merhaba kahveler kavruldu hazırlandı. Yarın bir aksilik olmazsa kargolanacak :)

Geri