Konu içerisinde tüm organizasyonun resmi bir şirket tarafından faturalı olarak yapıldığını bahsetmiştim. Ama sorunuz üzerine hem detaylı bir açıklama yapmak hemde başıma gelen talihsiz bir olay ve bu olay nedeni ile planladığım birkaç organizasyonun neden geciktiğini ve iptal olduğunu anlatıyım.
Kahve Kulübü toplu alımları bildiğiniz gibi firma ile kullanıcı arasında olan bir ticaret. Toplu alım ekibi sadece anketi düzenleyip kulüp adına firmalar ile konuşuyor. Sonrasında tüm organizasyon firma ile sizin aranızda.
3SC Projesinde fiziksel bir ticaret var. Siz bu organizasyonu yapan firmaya bir ücret ödüyorsunuz bu firma size aldığınız ürüne karşı bir fatura kesiyor. İlgili kahveler şirket merkezine gelecek kutulanacak projeye özel hazırlanan stickerlar ve kartlar koyulacak paketlenecek ve kargo şirketine teslim edilecek. Sorunuzun cevabı kısmen gönüllü, kısmen ticari bir oganizasyon. Maliyetin üzerine kar payı koyuluyor.
Bu organizasyon planladığım gibi giderse devamında çok güzel projeler gerçekleştirmeyi planlıyorum, planlıyoruz. Planlar arasında olan bir kaç projeden bahsetmek istiyorum;
- Porselen veya gıda ile uyumlu plastikten cupping(tadım) bardakları
- Kulübe özel tadım kaşığı.
- Kulübe özel baskılı tshirt projesi
- Daha öncede bahsettiğim Kulüp Deneyim Evleri: Almak istediğiniz ekipmanları inceleyebileceğiniz, gelip cihazları kurcalayabileceğiniz, hafta sonları çeşitli seminerlerin düzenlenebileceği aklınıza gelebilecek bir çok organizasyon bu merkezlerde olacak. Hayal etmeden bazı şeyler olmuyor maalesef

- Son olarak bu proje ile başarıya ulaşabilirsek. Sevgili Togay'ın
@raistlin söz verdiğ(mzungu gibi)i üzere yurtdışından iyi kahveler getirip bu organizasyon ile sizlere ulaştırmak istiyoruz. Bu organizasyon ile şunu öğreneceğiz gerçek anlamda farklı tadlar, deneyimler yaşamak isteyen bir grup kahve sever topluluğumuz var ve onlara bu kahveleri ulaştırabiliriz. Biraz daha açmak gerekirse bur organizasyonun kitlesi 500 kişiye ulaştı diyelim. İstediğimiz yeşil çekirdeği 60 kg getirip bunu burada kavurup bu 500 kişiye ulaştırabiliriz. Gümrük masrafı, kargo masrafı analiz masrafı 500 kişiye bölüneceği için maliyeti oldukça uygun fiyata gelmiş olacak. Almak istediğimiz ekipmanları direk getirme fırsatımız olacak veya distribütörü ile anlaşma yapabileceğiz. Sonuçta yine kazanan kahve severler olacak.
Bu projeyi desteklemeniz yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı önemli.
Yaşadığım talihsiz olaya gelecek olursak bunu forumda ilk defa burada yazıyorum.
30 Aralık 2020 tarihinde ismini bilmediğim bir kişi mesajlarımın ekran görüntüsünü, organizasyon yazılarını domain bilgileri alarak bir dosya hazırlamış ve bu dosya ile Cimer üzerinden isimsiz olarak beni Maliyeye şikayet etmiş. Bu şikayet üzerine Nisan 2021 tarihinden ben işyerinde çalışırken eve maliyeden iki Memur gelmiş eşim inanmamış doğal olarak dolandırıcı olduklarını felan düşünmüş. Sonrasında kimlikleri göstermişler vs telefonda şikayeti anlattılar. İlgili kişi yurtdışından kahve getirdiğim bunları sattığımı vs belirtmiş. Ticaret yaptığımı iddaa etmiş. Bu inceleme sonrası 2 ay tüm banka hesaplarım incelendi. İddanın asılsız olduğu ortaya çıktı. Şikayet eden ettiği ile kaldı. Benimde uzun süre canım sıkıldı. Gönüllü olarak yaptığınız bir işte başınıza bu şekilde bir tadsız olay gelmesi.