• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3.Nesil Kahveciler ve Tatlı Sorunu

Nitelikli kahveyle tanışalı daha bir yıl olmadı diyebilirim. Önceleri neredeyse her gün Starbucks’a girip kahve+tatlı alırdım, zaten tatlıyı da çok fazla tüketirdim. Fakat bu işlerle çokça meşgul olan sizler sayesinde hem kahveyi yalnız tüketir oldum (tatlı alışkanlığım ciddi bir biçimde azaldı) hem de kahvelerimi evde demlendiğim için aylık 20-25 Starbucks ziyaretim neredeyse sıfıra indi (bunun da bütçeme faydası oldu). Herhalde farkında olmadan damak tadımız kalibre oluyor ve bu da günlük alışkanlıklarımıza direk yansıyor.

2 yıl önce diyabet olduğumu öğrendim ve sonrasında mecburen zayıflamak, beslenme biçimimi değiştirmek ve büyük ölçüde tatlıdan uzak durmak zorunda kaldım. Pandemi döneminde cafeler kapanınca evde nitelikli kahve demlemeye yoğunlaştım ve artık kahveme süt bile katmak bana kahve tadını perdelemek gibi geliyor.

Gerçi başlık 3. nesil kahvecilerde tatlı sorunu ama genel olarak cafe açma modası/salgını/hevesi üstüne, eminim çoğunuzun izlediği 140journos'un "yeni salgın: kafe açma" videosuna atıfta bulunmak istedim:)

yanında tatlı bir şey yersem kahve içmek çok keyif vermediği ve hemen bütün kahveler birbirine benzediği için tatlıdan özellikle uzak duruyorum. sadece şekersiz fıstık ezmesi tüketiyorum kahve ile birlikte o da çok az miktarda ve bazen. açıkçası 3rd wave bir kahveciyi değerlendirirken en son dikkate alacağım şeylerden birisi olur bu konu ve ''acaba tatlıları iyi mi'' diye de düşünmem.

bursa özlücede nordic coffeenin tatlıları baya iyi hatta kahvesinden daha çok seviyorum bir de noww croissants. kahve içmek istediğimde de harvel’s coffee tercih ediyorum.

nordic'in kendi kahvesi zaten yok diye biliyorum. Montag veya Coffee Department'dan hazır (kavrulmuş) olarak aldıkları kahveleri satıyorlar. bir dönem Avrupa'dan da kahve getirip misafir kahvesi olarak ortamda ikram ediyorlardı. pandemi dönemi sonrası temin edemiyorlarmış. firmaların tatlılarını ön plana çıkartmaları bence çok da iyi bir şey olmuyor çoğu zaman.

Geri