- Konum
- Ankara
Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Rocket Cinquantotto
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
Starbucks'ın kahvelerine gömelim dalga geçelim ama şöyle bir gerçek var ki cidden sıcak ve soğuk tatlılarda kesinlikle çok başarılı ürünleri var. Gel gelelim 3.Nesil kahvecilerin çoğu bu konuda çok çok gerideler. Dondurulurmuş tatlılar cidden gerek tat gerek de ısıtılarak yenildiğinde bariz yapay bir tadı oluyor. Bazı 3.Nesil kahveciler bu konuda kendi yaptıkları tatlılarla bu işi çözseler dahi ben genelde 3.nesil kahvecilerin tatlı konusunda eksik kaldıklarını düşünüyorum.
Kahvenin yanında iyi bir tatlısı olmayan 3.Nesil Kahveciler bence kesinlikle bu konuda hatalı bir girişim yapıyorlar. Buna örnek Ankara Bahçelievler'de ilk Prod açıldığında hiç tatlı veya şeker barındırmıyorlardı. Bunu da havalı bir şekilde biz "klass kahvecileriz" modunda anlatıyorlardı ancak siz insanların damak tadını değiştirmeye çalışırsanız kimse size uğramaz ya da tercih etmez. Ancak marjinal grupların ilgisini çekersiniz. Bunun gibi hatalar bence bazen bu tip girişimlere pahalya mal oluyor. Sonra zaten bu kararlarından dönüp tatlı satmaya başlamışlardı. Benim kendi görüşüm iyi bir 3.nesil kahvecinin kahve çeşidinin yanında birçok çeşit tatlıda sunması önemli. Mayhoş tatlılar bazen güzel bir cortado ile çok güzel giderken, bazen de basit ve güzel bir havuçlu kek filtre kahve sonrası benim çok hoşuma gidiyor. Ama bunları genelde 3.nesil kahvecilerde çok zor buluyorum. Bu yüzden kendimi bazen tatlı ve kahve istediğimde Starbucks'ta bulabiliyordum.
Kahvenin yanında benim en çok sevdiğim tatlı bir adet San Sebastian oluyor. Bu noktada kahvelerine pek ısınamasam da Ankara Bilkent Fameo tercihim oluyor. Sanırım onu da Chef Ali adı altında bir yerden temin ediyor onlarda. Ama onun dışında kendi tarifleriyle bir çok kahveci bu konuda aynı kıvamı tutturduğuna şahit olduğum yerlerde oldu.
Kahvenin yanında iyi bir tatlısı olmayan 3.Nesil Kahveciler bence kesinlikle bu konuda hatalı bir girişim yapıyorlar. Buna örnek Ankara Bahçelievler'de ilk Prod açıldığında hiç tatlı veya şeker barındırmıyorlardı. Bunu da havalı bir şekilde biz "klass kahvecileriz" modunda anlatıyorlardı ancak siz insanların damak tadını değiştirmeye çalışırsanız kimse size uğramaz ya da tercih etmez. Ancak marjinal grupların ilgisini çekersiniz. Bunun gibi hatalar bence bazen bu tip girişimlere pahalya mal oluyor. Sonra zaten bu kararlarından dönüp tatlı satmaya başlamışlardı. Benim kendi görüşüm iyi bir 3.nesil kahvecinin kahve çeşidinin yanında birçok çeşit tatlıda sunması önemli. Mayhoş tatlılar bazen güzel bir cortado ile çok güzel giderken, bazen de basit ve güzel bir havuçlu kek filtre kahve sonrası benim çok hoşuma gidiyor. Ama bunları genelde 3.nesil kahvecilerde çok zor buluyorum. Bu yüzden kendimi bazen tatlı ve kahve istediğimde Starbucks'ta bulabiliyordum.
Kahvenin yanında benim en çok sevdiğim tatlı bir adet San Sebastian oluyor. Bu noktada kahvelerine pek ısınamasam da Ankara Bilkent Fameo tercihim oluyor. Sanırım onu da Chef Ali adı altında bir yerden temin ediyor onlarda. Ama onun dışında kendi tarifleriyle bir çok kahveci bu konuda aynı kıvamı tutturduğuna şahit olduğum yerlerde oldu.
Son düzenleme: