• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

22c Roastery

Yeşil halide böyle, çok ayrım yapmadım.
Bende geçenlerde bir youtube kanalında yeni başlamış bir kavurucu videosunda iyi olduğu kanaati getirerek sipariş vermek istedim. Hatta sadece Shopier üzerinden satışı mevcuttu komisyonu kesilmesin diye direk havale yapıyım dedim. Ama gelen kavrumlar posttaki kadar olmasa da dengesizdi. Büyük ihtimalle 6 çeşitten ikisini kendi kavuruo dördünü bir yerden satın almış gibiydi çünkü kavrum profilleri çok farklıydı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210215-183901.jpg
    Screenshot_20210215-183901.jpg
    107 KB · Görüntüleme: 49

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210215-190712.jpg
    Screenshot_20210215-190712.jpg
    88.4 KB · Görüntüleme: 47
22c'nin şurup, çay gibi birçok alana yayılan ve düşük segmente hitap eden bir ürün bandı ve anlayışı var. Yani ancak Kahve Diyarı-vari mekanlarda görebileceğiniz fason bir kavurucu. Aslında firmanın stratejik hedefi de nitelikli kahve yönünde kendilerini geliştirmeden çok sabit bir iş modeli oluşturup ucuz fiyata kitlesel üretim yaparak alt segment kafelere satmak gibi geldi bana(bu noktada "coffeehouse" ve "kafe" ayrımını yapmak önemli).
Hedef kitlelerini de buna göre belirlemişler ve gerçekten de belli bir kitleyi fiyat-performans olarak memnun edebiliyorlar.
Damağı nitelikli kahveye alışmış ve hatta tanışmış insanlar için ise epey uygun gramaj fiyatı dışında muhtemelen bahsi geçmeyecek bir kavurucu.

Birkaç hafta önce evimin yakınında olduğu için yeni dükkanlarını ziyaret etmiştim. Normalde girmeye biraz çekindim. Keza eski mekanlarındayken satın aldığım çekirdeği gevrek kağıdına koymuş(şaka değil) ve bu iş böyle mi olur dediğim de bu kağıt da gayet iyi tutuyor demişlerdi(kağıt eve varamadan çantamda parçalandı:( ). Ama bu olayı kendilerine ilettiğimde aynı gün içerisinde özür dileyerek aldığım gramajı telafi etme jestini göstermişlerdi, bu olumlu tavırları ve esnaflıkları sebebiyle yeni mekana da şans vermek istedim. Gerçekten de mekana epey özenmişler, hatta ileride atölyeler vs.de düzenlemeyi düşünüyorlarmış.

Dediğim gibi, çoğu çekirdekleri(single origin dedikleri bile) bu forumdaki çoğu insanın damağını tatmin etmez. Zaten iyi çekirdeğin 250 gramını 50₺'den aşağı bulamadığımız şu günlerde aynı gramajın 20₺ olması da beklentiyi yükseltmemek gerektiğinin kanıtı. Yine de yeni mekan girişimlerini olumlu buluyorum. Umuyorum ki yeni mekanın getirdiği dinamiklerle birlikte toptan satış payını biraz düşürüp kaliteli parekendeye de yönelirler:)

Geri