• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

22c Roastery

goldfire

Barista
İsim
Serkan
Daha fazla  
İsim
Serkan
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Çankaya
Fiyat olarak çok uygun çekirdekler satan 22c (22derece) Roastery,İzmir merkezli bir kavurucu ve kahve dükkanı olarak geçiyor. (kendilerini tanımıyorum)

Başlığı açma sebebim aslında hem firma görürse hem de diğer alacaklar için feedback amaçlı.

Etiyopya Sidamo 250 gr sipariş ettim. Hızlı bir kargolama oldu. Zipsiz ve valifsiz bir poşet tercih edilmiş. Çekirdeğin kavrumu filtre istememe rağmen koyu kavrum diyebilirim. Her fincanda acı tatlar ve dengesiz bir tat profili çiziyor. Özellikle kavrum konusunda defact çekirdek çok çok fazla. Yani hem şekil hem boyut hem de kavrum açısından bu kadar sorunlu bir paket görmemiştim. Her çekirdek birbirinden farklı neredeyse. Umarım firma görüp bu yorumumu kendini geliştirmek için kullanır.

Web Siteleri

*Fotoğraflar 25 gr içerisinden ayıkladığım çekirdekler

Ekli dosyalar

• IMG_9439.jpg
    IMG_9439.jpg
    169.8 KB · Görüntüleme: 177
  • IMG_9438.jpg
    IMG_9438.jpg
    193 KB · Görüntüleme: 157
O değil de ürün gamı çok geniş, çok fazla çay çeşidi de gözüküyor. Ama çekirdeklerin hali bir miktar üzdü.

Emre Tolanın firması ama daha çok fason üretim yapıyorlar şurup, toz, çay vb ne varsa var izmirde bu gibi firmalar fazlasıyla mevcut o yüzden iyi kahveden ziyade işletmeler için f/p odaklı kahveler daha ön planda

Mekanı şirinyerde, overdose un hemen ilerisinde olan firma.

Ben de geçen sene alma gafletine düşmüştüm. 3 4 paket almıştım hatta. Paketinde bırakın valfi, alt kısmında delik bile vardı. Firmayla iletişime geçince de çok sallamamışlardı.

Kahvelerinden de bi şey beklememek lazım, sıradan ticari koyu kavrum kahveler. Aroma sıkılmış olanlarından da denemiştim onlarda da aroma dağılımı bir acayipti.
Ucuz ve bu ucuzluğu kadar tatmin edecek bir firma.

Bir ekleme yapayım. Ben iyi çekirdekler için iyi paralar ödeyen kahvesever birisiyim. Ama bu yükselen fiyatlar sebebiyle arada bu tarz f/p çekirdeklerine şans veriyor deneme yapıyorum. Aslında beklentim iyi kahve içmek değildi ama en azından ortalama bir şey gelir diye bekliyorum. Sidamo çekirdeği kötü bir çekirdek değil fakat kavrum sorunlu. Belki kavrumu biraz düzeltip 35 tl'ye çekseler daha iyi kupalar çıkar.

Bir ekleme yapayım. Ben iyi çekirdekler için iyi paralar ödeyen kahvesever birisiyim. Ama bu yükselen fiyatlar sebebiyle arada bu tarz f/p çekirdeklerine şans veriyor deneme yapıyorum. Aslında beklentim iyi kahve içmek değildi ama en azından ortalama bir şey gelir diye bekliyorum. Sidamo çekirdeği kötü bir çekirdek değil fakat kavrum sorunlu. Belki kavrumu biraz düzeltip 35 tl'ye çekseler daha iyi kupalar çıkar.
ben de bir ekleme yapayım, sözlerim ne direk size, ne de kavurucuya... sürekli şöyle bir algı var, herkes bizim futbol takımları gibi kimsenin keşfedemediği genç ve ucuz yıldız adayı ya da ahı gitmiş vahı kalmış eski yıldızların peşinde ancak bu işin piyasası belli... zaten size diğerlerinde arta kalanlar geliyor, o yüzden pek hayal kurmamak lazım... ben de zamanında böyle arkadaşlara çok şans verdim ancak ı ıh, kazın ayağı öyle değilmiş...

Hocam izmirde kafa değiştirmicek firma listesi vermek isterdim ama maalesef bazıları bana ek gelir sağlıyor o yüzden diyemiyorum görürler falan :D işin içinde çay toz şurup varsa kapa sekmeyi başka siteye geç

Sitelerinde kahve ile ilgili detaylı bilgi yok. Bilen varsa beni düzeltsin lütfen ama çekirdekler Grade 4-5 olabilir. Fiyatı da bu yüzden nispeten daha uygun.

Bu tarz çekirdekler daha çok harmanlarda vs kullanılıyor. neden?

• Hata oranı yüksek
  • Çekirdek boyutları vs çok farklı

Kısacası, kavurması da zordur.

Günün sonunda içince bir çok kişiyi memnun eder mi? Edebilir, ama nitelikli kahve ile az şok haşır neşir olan bir kitleyi etmesi zor.

Bu ara farklı firmalardan çok kahve deniyorum, tecrübelerimizi yakın zamanda paylaşırız.

Sitelerinde kahve ile ilgili detaylı bilgi yok. Bilen varsa beni düzeltsin lütfen ama çekirdekler Grade 4-5 olabilir. Fiyatı da bu yüzden nispeten daha uygun.

Bu tarz çekirdekler daha çok harmanlarda vs kullanılıyor. neden?

• Hata oranı yüksek
  • Çekirdek boyutları vs çok farklı

Kısacası, kavurması da zordur.

Günün sonunda içince bir çok kişiyi memnun eder mi? Edebilir, ama nitelikli kahve ile az şok haşır neşir olan bir kitleyi etmesi zor.

Bu ara farklı firmalardan çok kahve deniyorum, tecrübelerimizi yakın zamanda paylaşırız.
Harmanlarda kullanılma nedeni hemen hemen her birinin tatlarının aynı yada yakın olması bkz. ethiopia sidamo gr2 - colombia medellin - hindistan cherry (piyasa espresso harmanı)

4-5 ay önce çekilişten 1 paket 250gr kahvesini kazandığım büyük merakla açıp hayal kırıklığını bırakın hakaret edilmiş gibi hissettiren firma. Pakette rutubet kokusu vardı ve çekirdekler yukarıdaki fotoğraflardan 1000 kat daha kötü ve delik deşikti..

edit: Fotoğrafı buldum

Ekli dosyalar

• E9EF14DC-A61F-449D-825E-C4D290487D0E.jpeg
    E9EF14DC-A61F-449D-825E-C4D290487D0E.jpeg
    98 KB · Görüntüleme: 107
yavaş yavaş hemen hepimizde oluşan ''pahallı kahve iyidir veya iyi kahve mutlaka diğerlerinden pahallıdır'' algısı her zaman doğru değil diye düşünüyorum. örneğin Null'un kg ücreti 198 TL olan Mam'ı inanılmaz güzel bir kahve ve diğer birçok çekirdekten çok daha ucuz. Mam'a ödediğimin 2-3 katı kadar ödeyip onun kadar beğenmediğim kahveler oldu.

yalnız piyasanın son durumu göz önüne alındığında bir eşik fiyat değeri olduğunu düşünüyorum. özel bir kampanya vs olmaksızın kg'ı 72 TL'ye satılan bir kahveye güvenmek pek doğru olmaz diye düşünüyorum. birçok kavurucu 250 gr kahveyi o fiyata satamıyor.

4-5 ay önce çekilişten 1 paket 250gr kahvesini kazandığım büyük merakla açıp hayal kırıklığını bırakın hakaret edilmiş gibi hissettiren firma. Pakette rutubet kokusu vardı ve çekirdekler yukarıdaki fotoğraflardan 1000 kat daha kötü ve delik deşikti..

edit: Fotoğrafı buldum
Pozitif yönünden bakmak gerekirse, kahve organik, ilaç kullanılmamış böcükler felan yemiş hep. 😄

Duruuun bende kahveci açıyorum 😁😁(ciddi değilim) 😁 9 kg yeşil çekirdek aldım hatta 🤣 benim tencere kavrumlarımın fotoğrafını ekliyorum. Birlik Baharattan toplu alımda almıştık :)

Ekli dosyalar

• IMG-20210213-WA0019.jpeg
    IMG-20210213-WA0019.jpeg
    89.4 KB · Görüntüleme: 77
Geri