• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2023 Yılının En İyi Kahveleri & En Başarılı Firmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eluna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En İstikrarlı : Kafein Kültür
Kurulduğundan bu yana, getirdikleri tüm kahveleri içtim denebilir. Memnun kalmadığım bir kahveleri olduğunu hatırlamıyorum. Seçkilerinde belirli bir çizgilerinin olması da hoş bence. LPET'ları saymazsak, yıkanmış ve naturel ama temiz kahveleri seçiyorlar. Bir tık Wendelboe ekolü sanki :) LPET projesinin de çok değerli olduğunu belirtmeden geçemem.

Sektöre yeni ama sert bir giriş yapan : Milestones
Çok kısa bir zaman diliminde büyük işler yaptıklarını düşünüyorum. Yine tüm seçkilerini içtim diyebilirim. Özellikle light kavrumları tercih sebebim oluyor. Seçki genişliği de iyi, El jardin gibi f/p kahveleri yanında Sidra da bulabiliyorum gibi.

Gözbebeği :D : Baristatus
Haşim bey'in gerek youtube kanalı gerek kahveleriyle yarattığı projeye hayranlık duyuyorum.

Firma bazında aklımda kalanlar bunlar iken kahve özelinde:
William's Colombia - Alexis Jojoa (Fiyatı çok şaşırtmıştı, tertemiz)
Lot- Bernardina ( Deneyim kahvesiydi)

Şuanlık aklımdakiler bunlar, biriktirdiğim paketlere bakıp Aralık'ta son vuruşu yaparım diye düşündüm.

Espresso - Null - Demse wote
Filtre - Montag - Hobe

Sezy
Özellikle yeni seçkisi çok iyiydi. Favorim frinsa edun oldu. Aeropress, V60 ve picopressoda harika sonuçlar verdi.
Ultra
Origin klasik espressoda değişmeyecek tercihim.

Coffeenutz
El mirador 🍪🍓

Niji Coffee
Yıl boyu kavurdukları kahvelerin çoğunu denemişimdir ve kesinlikle benim için yıla damga vuran firmadır. Hem kavrumlarının güzel olmasından hem de fiyatlarının müşteri dostu olmasından ve forumda kurdukları samimi iletişimden dolayı kendilerinden devamlı alışveriş yaptım ve çevreme de önerdim. Anaerobik kahveleri arasından çok temiz ve damak yormayan örnekleriyle beni şaşırttıklarını da söylemeliyim, genel anaerobik fermentasyon önyargımı kırdılar. Aynı zamanda sınırlı üretim yapıp küçük miktarlarda sattıkları matruşka serisi gibi kahveler de yine muadillerine nazaran çok daha uygun bir fiyatla farklı bir deneyim yaşatan kahvelerdi.

Aynı şekilde,

Sezy Coffee
Güzel müşteri iletişimleri, dürüst fiyat politikası ve güvenilir kavrumları ile en fazla tercih ettiğim firmalardan oldu.

Benim için akılda kalıcı olan kahveler/firmalar fiyat performans oranları yüksek ve samimi olanlar olmuş. CleanCup, Coffee Department ve William's gibi kavurucular gözümde zaten klasikleşmiş kavurucular ancak ekonominin etkisiyle kahve tüketimimde önceliklerim ister istemez değişti. Aynı zamanda kahve dünyasının yöneldiği tat profilinin de değiştiğini düşünüyorum. Daha eskiden deneysel kahveler ve farklı tadım notaları yeni yeni çıkan ve nadir rastlanan şeylerdi, ancak şu an temiz bir yıkanmış Etiyopya veya acılıktan uzak fındık-çikolata ağırlıklı Güney Amerika kahveleri benim için daha nadir rastlanan ve daha sık aradığım tatlar/profiller arasında.

Baristatus - Don Cayito (COE Winner #1A)
Coffee Department - El Gobiado Anae.
Kawa - El Paraiso [Rosa Te]
Null - Shantawene
Montag - Caballero Francisca (şaka şaka pü pü pü aman aman)
TetraN Coffee - Norbey Quimbayo Washed
Tin - El Mirador Anae. Honey

Tabloma baktım bunları yazmak istedim, içtiğim güzel olan, çoğu kişiye övdüğüm, uçan kaçanlar, infüzeler de var ama onlar güzel bir anı olarak kaldı daha da ileriye gitmez, bu yazdıklarım sakin güzel, bazısı iyi temiz bir yıkanmış, bazısı güzel temiz yormayan bir anaerobik, biri kendini kanıtlamış ödül almış komple dengeli senede 1 kere gelecek seviyede, biri hediye gelmiş mesela çok sevmişim sonra tekrar almışım gibi gibi
Bunlar iyi oldu yazdım kenara

Tek tek kahve ismi vermeyecegim ama 2023 yilinda yaptigim alimlarda beni en cok memnun eden firma Null firmasi oldu 3 ay boyunca Null ictim desem yeridir , fakat bir kahve var ki bu kahve 2023 enleri arasina girdi , ben mi cok sevdim bu kadar yoksa forum icinde benim kadar seven oldu mu bilmiyorum Grizzly nin Costa Rica kahvesi , kahve cok iyiydi yahu :)
Gerçekten öyle Grizlly coffee’den aylık alım yapmıştım kahveleri süperdi. Belirtilen tadım notlarına uyuyordu

Birçoğunda genel bir tutarlılık problemi olmasada , aynı kahvelerde dahi farklı tarihlerde yapılan kavrumlarda bile ufak farklar olabildiği için kavurucu bazında yazmak daha doğru geldi ;
yıl boyunca içtiğim kahvelerde genel olarak memnun olduğum ve kötü sürprizle karşılaşmadığım firmalar (karışık şekilde ) ;

Null,

Niji

Sezy

Kafein kültür,

Coffee Factory

Niji Coffee
Yıl boyu kavurdukları kahvelerin çoğunu denemişimdir ve kesinlikle benim için yıla damga vuran firmadır. Hem kavrumlarının güzel olmasından hem de fiyatlarının müşteri dostu olmasından ve forumda kurdukları samimi iletişimden dolayı kendilerinden devamlı alışveriş yaptım ve çevreme de önerdim. Anaerobik kahveleri arasından çok temiz ve damak yormayan örnekleriyle beni şaşırttıklarını da söylemeliyim, genel anaerobik fermentasyon önyargımı kırdılar. Aynı zamanda sınırlı üretim yapıp küçük miktarlarda sattıkları matruşka serisi gibi kahveler de yine muadillerine nazaran çok daha uygun bir fiyatla farklı bir deneyim yaşatan kahvelerdi.

Aynı şekilde,

Sezy Coffee
Güzel müşteri iletişimleri, dürüst fiyat politikası ve güvenilir kavrumları ile en fazla tercih ettiğim firmalardan oldu.

Benim için akılda kalıcı olan kahveler/firmalar fiyat performans oranları yüksek ve samimi olanlar olmuş. CleanCup, Coffee Department ve William's gibi kavurucular gözümde zaten klasikleşmiş kavurucular ancak ekonominin etkisiyle kahve tüketimimde önceliklerim ister istemez değişti. Aynı zamanda kahve dünyasının yöneldiği tat profilinin de değiştiğini düşünüyorum. Daha eskiden deneysel kahveler ve farklı tadım notaları yeni yeni çıkan ve nadir rastlanan şeylerdi, ancak şu an temiz bir yıkanmış Etiyopya veya acılıktan uzak fındık-çikolata ağırlıklı Güney Amerika kahveleri benim için daha nadir rastlanan ve daha sık aradığım tatlar/profiller arasında.

Btc'de battığımdan bu yana çok pahalı kahveler içemedim. Sezy'de iyi kahveleri daha ucuza buldum. Müşteri ilişkileri, hızlı gönderileri çok iyi. E daha ne olsun..

Btc'de battığımdan bu yana çok pahalı kahveler içemedim. Sezy'de iyi kahveleri daha ucuza buldum. Müşteri ilişkileri, hızlı gönderileri çok iyi. E daha ne olsun..
Kaç tane kavurucu indirim için açık açık hanımdan izin aldığını söyleyebiliyor değil mi 😂 Şaka bir yana "dürüst fiyat politikası" konusu kafaları karıştırmış sanırım.Sanalbaharat'ın sattığı Monteblanco setin fiyatına göz gezdiriniz,ardından o çekirdeklerin başka kavuruculardaki fiyatlarına baktığınızda kendinizi dolandirilmis gibi hissetmiyorsaniz,çok şanslısınız 😂

Kaç tane kavurucu indirim için açık açık hanımdan izin aldığını söyleyebiliyor değil mi 😂 Şaka bir yana "dürüst fiyat politikası" konusu kafaları karıştırmış sanırım.Sanalbaharat'ın sattığı Monteblanco setin fiyatına göz gezdiriniz,ardından o çekirdeklerin başka kavuruculardaki fiyatlarına baktığınızda kendinizi dolandirilmis gibi hissetmiyorsaniz,çok şanslısınız 😂

Adları aynı fakat gerçekten aynı hahveler mi diye merak ediyorum. Sanalbaharattan geçen senelerde bir kez alışveriş yaptım ve çok pişman olmuştum.

Adları aynı fakat gerçekten aynı hahveler mi diye merak ediyorum. Sanalbaharattan geçen senelerde bir kez alışveriş yaptım ve çok pişman olmuştum.

12.10 kavrumu elimde mevcut,kavrumlar neredeyse hata tolere edebilecek kadar yerinde,diğer ürünleri gibi kavurmamislar.Baska bir kavurucudan hizmet almış dahi olabilirler 😂 Çekirdeklerin ortalama V60 demleme parametrelerinde kötü çıktı vermesi bana çok zor geliyor açıkçası.Benim parametrelerin
92 Tekir Su
15/240
4*60
K-Max 78 klik
Abaca+
Kahvelerin Abaca ya kıyasla Abaca+ da daha temiz ve dengeli bir bitiş sunduğunu söyleyebilirim.Govdeden bir miktar kayıp oluyor ama aromalar daha belirgin hale geliyor.Benim deneyimlerim bu şekildeydi en azından 😊

espressolab - ethiopia yirgacheffe tadese wuke (forumda adı çok geçmiyor ama espressolab türkiye’nin en büyük kavurucusu konumunda. profil ve tazelik olarak aşırı stabil.)
coffee department - finca el gobiado

çekirdek değil ama, bu yılın en iyi kahvesini de federal galata - flat white olarak seçtim.
22 gramdan yapıyorlar espressoyu. flat white sevenlere öneririm.

espressolab - ethiopia yirgacheffe tadese wuke (forumda adı çok geçmiyor ama espressolab türkiye’nin en büyük kavurucusu konumunda. profil ve tazelik olarak aşırı stabil.)
coffee department - finca el gobiado

çekirdek değil ama, bu yılın en iyi kahvesini de federal galata - flat white olarak seçtim.
22 gramdan yapıyorlar espressoyu. flat white sevenlere öneririm.
en büyük kavurucusu iddialı olmuş.

Sanalbaharat dünyanın en iyi hasadını getirse bile muhtemelen berbat bir deneyim sunar. Kahve kavurabildiklerini düşünmüyorum şahsen. Ben yıllardır senede bir kere şans veriyorum , yok yine olmadı diyerek devam ediyorum :D

Sanalbaharat dünyanın en iyi hasadını getirse bile muhtemelen berbat bir deneyim sunar. Kahve kavurabildiklerini düşünmüyorum şahsen. Ben yıllardır senede bir kere şans veriyorum , yok yine olmadı diyerek devam ediyorum :D
Kavurmayı çözseler cok iyi firma, sahibi her kahve fuarina gidiyor, güncel neler var bakıyor, tedarikçiler zaten yesil cekirdek bile getirseler güzel illaki kötü kavurucu diye bakmamak lazım firmanin katkısı büyük

Şu yorumunuza binaen sırf meraktan soruyorum; sezy hariç diğer firmalardan sizi dolandırmaya kalkan mı oldu? ya da dürüst fiyat politikası derken neyi kastettiniz?
Hayır dolandırılmayla hiç karşılaşmadım. Ancak Sezy'nin uzun zamandır kahve fiyatlandırmasındaki değişimler (bunun içine yaptıkları zamlar da indirimler de dahil) ve bunlara ilişkin yaptıkları açıklamalarla olabildiğince şeffaf tutumlarından dolayı "dürüst" sıfatını yakıştırdım. Başka firmaları eleştirmek değildi amacım, yanlış anlaşılmasın.

Geri