• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurtdisindan high-tech espresso makinesi almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ümit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ümit

Barista
İsim
Umit
Daha fazla  
İsim
Umit
Espresso Makinesi
LELIT MARA X V2
Değirmen
IDOSE DF64
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Merhabalar,
Halihazırda Mara X v2 kullanıcısıyım. Maksadım, basınç profilleme yapabileceğim, daha tutarlı ve demleme sürecine maksimum müdahalede bulunabilecegim bir kahve makinesi edinmek.
Bütçeme uygun olarak; WPM Primus ya da Wendougee Lita BA serisi var.
Ancak, kafamı kurcalayan birincil problem; bu iki makinenin de dijital özelliklerinin bir hayli fazla olması ve herhangi bir problem ile karsilastigimda teknik servis, tamir konularının Turkiye'de mümkün olmayacak olması (Garantilerinin Turkiye'de bir anlam ifade etmemesi)
Bu konu da kiymetli forumdaslarin tecrübelerini ya da fikirlerini merak ediyorum. Cep telefonu mantığında, aldığında çalışıyorsa ve düzgün kullanırsan bir problem yaşamazsın ya da elektronik şans işi mi?

Merhaba, ben 'aldığında çalışıyorsa ve düzgün kullanırsan bir problem yaşamazsın' gorusundeyim. Ben de kendi ekipmanlarımı-makinelerimi yurtdısından aldım. Hic birinde henuz bir sorun yasamadım

Bende uzun yıllar E61 Single Boiler PID'li Vibrasyon Pompalı bi makine kullandım, sonuçlarından da baya memnundum.

Profilleme işinin sonuçlarını deneyimleyince düzgünce profilleme yapan bi makine arayışına girdim. Bu işin zirvesi Gear Pump ile oluyor, Vibrasyon Pompa ile pek yaklasamiyorsunuz Gear Pump sonuclarina ve tutarliligina, Rotary ile zaten olmuyor ancak musluk gibi kollu makine oluyor, onla da tekrarli yapmak profil tutturmak felan yıldırır:)

Profilleme Espresso'yu başka seviyeye çıkartıyor, Hele Açık Kavrum Nordic tarzı kavrulmuş cekirdeklerde çok iyi sonuçlar çıkıyor.

Gear Pump'li makineler az sayıda ben VBM Domobar Super Digital aldım. Bahsettiginiz makineler kadar yazılım atraksiyonlu değil, 7 Segment 1-14 Bar arasi 10 farklı program yapabiliyorsunuz, ya da manuel shot sirasinda ekrandan basinc degistirerek profil yapabiliyorsunuz. Konusunu baska bi platformda açmıştım bi bakin isterseniz, Gear Pump olarak halen makul fiyatta kalan ve TR'de edinebileceginiz tek makine olabilir. Rocket R NineOne ile calisma ve iç yapı mantığı tamamen ayni sayılır. R NineOne da Grup Başlığı ısıtmalı bunda E61, ısı stabilitesi oldukca yüksek ve ben sonuclarindan çok memnunum. Decent gibi enik cucuk oynuycam profilin tüm detaylariyla hedefiniz yoksa işini çok iyi yapan bi alet inceleyin derim.

Sizin secenekler arasinda da Wpm bence Gear Pump kullanmasi ile oldukca one çıkıyor. Denk gelmissinizdir mutlaka ama gelmediyseniz bu yaziya da bi bakin derim.

Bende uzun yıllar E61 Single Boiler PID'li Vibrasyon Pompalı bi makine kullandım, sonuçlarından da baya memnundum.

Profilleme işinin sonuçlarını deneyimleyince düzgünce profilleme yapan bi makine arayışına girdim. Bu işin zirvesi Gear Pump ile oluyor, Vibrasyon Pompa ile pek yaklasamiyorsunuz Gear Pump sonuclarina ve tutarliligina, Rotary ile zaten olmuyor ancak musluk gibi kollu makine oluyor, onla da tekrarli yapmak profil tutturmak felan yıldırır:)

Profilleme Espresso'yu başka seviyeye çıkartıyor, Hele Açık Kavrum Nordic tarzı kavrulmuş cekirdeklerde çok iyi sonuçlar çıkıyor.

Gear Pump'li makineler az sayıda ben VBM Domobar Super Digital aldım. Bahsettiginiz makineler kadar yazılım atraksiyonlu değil, 7 Segment 1-14 Bar arasi 10 farklı program yapabiliyorsunuz, ya da manuel shot sirasinda ekrandan basinc degistirerek profil yapabiliyorsunuz. Konusunu baska bi platformda açmıştım bi bakin isterseniz, Gear Pump olarak halen makul fiyatta kalan ve TR'de edinebileceginiz tek makine olabilir. Rocket R NineOne ile calisma ve iç yapı mantığı tamamen ayni sayılır. R NineOne da Grup Başlığı ısıtmalı bunda E61, ısı stabilitesi oldukca yüksek ve ben sonuclarindan çok memnunum. Decent gibi enik cucuk oynuycam profilin tüm detaylariyla hedefiniz yoksa işini çok iyi yapan bi alet inceleyin derim.

Sizin secenekler arasinda da Wpm bence Gear Pump kullanmasi ile oldukca one çıkıyor. Denk gelmissinizdir mutlaka ama gelmediyseniz bu yaziya da bi bakin derim.
Ilgi ve alakanız için teşekkürler. Bende aynı şekilde gear pump özelliğinden dolayı wpm'e daha yakınım. Sizin tecrübe ettiğiniz hususları bende problem olarak tecrübe ettiğim ve bir ileri seviye geçmek için bu arayışa giriştim. Bahsettiğiniz makineyi de inceleyeceğim. Malum, memleketteki alternatif olabilecek makineler fiyat anlaminda cok yuksek kaliyor. Yurtdisindan cok daha uyguna satin alinabilir duruyor. Butcemi zorlamayacak bu iki makineyi radarima almistim. Cunku değirmen konusunda da iyilestirme yaptim, hal boyle olunca makineyi degistirme butcem biraz kisitli kaldi. Kafamı kurcalayan husus da makineyi aldıktan sonra bir problem yaşarsam ne yapacağım konusu. Dediğiniz gibi TR alternatifleri yeniden gözden geçireyim.

hocam süper bilgiler için teşekkürler. biz ölümlüler için 1000 euro altında gagimate (her nekadar vibration pump da olsa) profilleme ile benzer keyfi verir mi ?

hocam süper bilgiler için teşekkürler. biz ölümlüler için 1000 euro altında gagimate (her nekadar vibration pump da olsa) profilleme ile benzer keyfi verir mi ?
Bizzat yeterli fikrim olacak kadar denemedim bende biraz merak ediyorum nasil oluyor acaba diye, kullananlarin yorumlarina bakarsan profilleme farkliliklarini ve zekini yaşatıyor bi yere kadar ve güzel fincanlar veriyor ama oyle ust seviye makineler seviyesine yakin değil pek.

Decent'da vibrasyon pompa kullanıyor ve onla çok ust duzey deneyim yakaladı ama makine tamamen onun üzerine tasarlanmış ısı stabilitesi icin yapilanlar, akis basinc isi olcum noktalari vs baska bi makine o. Onlar bile yeni verisyonda ozel tasarim bi Gear Pump kullaniyorlar.

Eğer araç ile gidilmiyorsa yurtdışından espresso makinesi getirmek sıkıntı olmuyor mu? Kutu fiziksel olarak büyük ve dikkat çekiyordur diye tahmin ediyorum. Bavula da sığması mümkün değil gibi. Getirenler nasıl getiriyor tam olarak? Gümrük kısmında vs. sıkıntı yaşanmıyor mu bir de?

Eğer araç ile gidilmiyorsa yurtdışından espresso makinesi getirmek sıkıntı olmuyor mu? Kutu fiziksel olarak büyük ve dikkat çekiyordur diye tahmin ediyorum. Bavula da sığması mümkün değil gibi. Getirenler nasıl getiriyor tam olarak? Gümrük kısmında vs. sıkıntı yaşanmıyor mu bir de?

Merhaba,
Farklı bir forumda yazdığım mesajı olduğu gibi aşağı kopyalıyorum. Umarım faydası olur.

---
Merhaba.
Ben Nisan ayında Hollanda'dan Lelit Victoria getirdim. Havalimanında o kocaman 20 kiloluk koliyi valizlerle birlikte arabada taşırken hiçbir problem yaşamadım. Ancak getireceğiniz ürün 430 Euro sınırını aşacağı için, prosedür gereği gümrüğe tabi eşyaların bildirildiği kırmızı hattan geçerek ürünü ibraz etmeniz gerekiyor. Tabii bu durumda %20 ithalat vergisi ödemek durumunda kalıyorsunuz.
Ben risk alıp gümrüğe tabi olmayan alandan (yeşil hat) çıkış yaptım ve şansıma bir sorun yaşamadım. Fakat 430 Euro üzeri bir ürünle bu hattan geçerken gümrük memurları tarafından çevrilirseniz, hakkınızda kaçakçılık işlemi yapılma riski bulunduğunu unutmayın.
---

Geri