İlkokuldayken kendimi çok güçlü ve haklı sanıp ara sıra rahatsız olduğum liselilere sataştığım olurdu. Beni takmazlar, canlarını çok sıkarsam da ittirip geçerlerdi.
Bu tanıtım videosu onu anımsattı bana.
Uzun süredir bu videoyu (daha doğrusu ürünün tanıtılmasını) bekliyordum. Bugün çıkınca izledim ve açıkçası (sadece tanıtım videosu özelinde konuşuyorum) hayal kırıklığına uğradım. Baştaki yüz ekşitme ve "markaları anlaşılmayan değirmenler" ile kıyaslamalar (kıyaslama dediğim yine yüz ekşitme ve ortadaki milin oynaması) bana fazlasıyla amatörce geldi. Değirmenin kendi özelliklerini öne çıkarmak yerine bu yola girilmesi bence çok yanlış.
Tabloyu gördüğüm gibi James Hoffmann'ın, Ikea termosunu denediği zamanki gibi güldüm. Tamamen hiçbir net bilgi vermeyen, sadece "biz en iyiyiz işte" demek için yapılmış bir tablo. Yukarıda da çok güzel bahsetmiş
@Lathariel , Sözen fiyatında Mahlkönig kalitesinde değirmen bekliyorum şahsen ben. E ama 200 dolar bu değirmen? Hani traditional değirmenler kadar ekonomik olacaktı? Evet belki ANLATMAK İSTENEN bu değildir ama bunlar felaket "tasarım" hataları (ki bu benim ilgime ve mesleğime de girdiği için ekstra dikkat ettim bu "tasarım hatalarına"), çünkü mana bu. Ben Kinu'yu, Comandante'yi şuan almıyorsam, aynı fiyata daha iyi öğütücü çıkmasını beklediğim için değil o kadar parayı veremeyeceğim için almıyorum. Knob bunlarla aynı fiyatta ama 10 kat iyi bir değirmen diyelim, e benim hala param ona yetmiyor? E ama bana traditional değirmenler ile aynı düzeyde "affordable" olduğunu söylediler? Neyse derdimi anlattım sanırım.
Forumu bilgilendirip bilgilendirmemek tamamen onların kararı ama size düzenli bilgi vericez diyip yok olmaları direkt güvenimi "0"a indirdi.
Yukarıda da ufak değindim ama bize gerçekten HİÇBİR ŞEY göstermiyor bu tanıtım. Nedir nasıldır bu değirmenin parçaları, en önemli parça olan burr nasıl bir yapıya sahip vs. "Bizim değirmenimiz harika öğütüyor! Görmek mi istersin? Bak senin için önceden öğüttüğümüz (ama senin görmediğin) ve tozlardan arındırılmış, rengi kahverengi olmayan kahvelerimize bakabilirsin! (

)
Bir de hareketsiz mill olayının üstünde çok fazla durulmuş ama bunun mekanizmasına ironik bir biçimde çok az değinilmiş. Sadece alt kısımlarından değirmene sabit gibi duruyor ortadaki burr, e tamam da o gene sallanabilir? Ya da çevresinde dönen burr'un bağlı olduğu mekanizma, sanki o da sallanabilir gibi?
Bir de keşke anlatıcının metnini yazarken eş anlamlılar sözlüğü kullanılsaydı.
Kahvesever ve tasarımla iç içe biri olarak belki gereğinden fazla bir heyecan ile beklediğim bir ürünün iletişimi ve tanıtımı böyle olunca fazla hayal kırıklığına uğradım, umarım yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir şey yazmamışımdır. Umuyorum ürün çıktığında gerçekten bu sözlerin arkasında durabilecek bir değirmen olur, bunu cidden de istiyorum.