• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bildiğim kadarıyla rakip marka Amerikada kullanılabiliyor ancak şartları var, performans olarak daha iyi olduğu iddia ediliyorsa mutlaka hangi şartlarda olduğunu (metod nedir, ölçümü nedir, akredite bir firma mı yapmıştır gibi) bilgi olarak yazması ve itiraz gelirse kanıtlaması gerekiyor. Bana riskli bir çalışma gibi geldi.

Aşağıdaki tablo da komple yalan bu arada.

Traditional grindler'lar ile fiyat açısından aynı performansta imiş, yine öğütüm tutarlılığı açısından piyasada karşılığı yok tabloya göre vs. vs.

Ekli dosyayı görüntüle 14518

Bu tablo başlı başına felaket. Dün dediğim şey de buydu, bu kadar mutlak ifadeler kullanılmaması lazım diye.

En önemlisi de affordability maddesi burada. Normalde kıyasladığımız ürünleri benzer fiyat aralığındaki rakiplerine göre değerlendiririz.
Mesela C2 ile Kinu'nun espresso performansını karşılaştırmazsınız durduk yerde, biri diğerinin 7-8 katına satılıyor çünkü.
Ama fiyatı da bu tabloya ekleyip, premium rakiplere göre biz daha ekonomik bir seçeneğiz diyince bu karşılaştırmanın önünü açmış oluyorlar.

Şu anki tabloda "traditional grinders" ile aynı "affordability" seviyesinde görünüyor, yine kendinden daha pahalı "premium" öğütücülerin de her konuda ilerisinde.

O halde Sözen (videoda görünen en "traditional" değirmen bu) veya seramik kesicili Hario fiyatına, Comandante'den daha tutarlı, Chestnut X'ten daha kolay ayarlanabilen, Kinu'dan daha sağlam gövdeli ve daha hızlı bir değirmen bekliyorum ben şu an.

Electric grinders kısmına da girersem bu yazı bitmeyecek.

tanıtım videosu yüklenmiş. Firma temsilcisi arkadaş zahmet edip yazmamış, hayrına ben yazayım dedim görmeyenler için.

"So. What's new?", "Constantancy" gibi hataları gördüğüm gibi dayanamadım, kapattım. Kişisel olarak çok takılıyorum bu konulara ve bu tarz küçük detaylar bazen "make or break" denilebilecek şekilde ya kelle götürüyor, ya kese dolduruyor misali. Bu kadar süre ertelenen içerik ve kickstarter sayfası olsun, forumun çok katkısı olduğunun ve öneminin belirtilip neredeyse yüzüne bakılmaması olsun, bütün bunlar tüketici güvenini ciddi ölçüde sarsan unsurlar. Hadi ürün bir, iki aya satışa sunulacak veya ön satışa sunulacak olur, tamam önden ilgi ve "hype" oluşturulur, ama AYLAR geçmiş, hala daha kickstarter sayfası bile ÖN HAZIRLIKTA iken, AYLAR önce böyle bir konu açmak, hele de o kadar ilgi duyulmasına ve soru sorulmasına, bu soruların yanıtsız kalmasına hak verip "dikkat edeceğiz" denildiği halde yine aylarca güncelleme, bilgilendirme yapılmaması kabul edilebilir değil benim nezdimde. Otorite değilim tabi ki, ama belki inanılmaz bir ürün olacak almak isteyeceğim? E şimdi durumlar böyleyken ben alsam bile bir sorunda cevap alıp alamayacağım hakkında ne kadar rahat hissedebilirim?

Bu kadar zaman verilip bu kadar kalitesiz ve hayal kırıklığına uğratacak derecede pazarlama sürecini yönetmek gerçekten beceri ve dirayet isterdi. Ne diyelim, alacaklara hayırlı olsun, umarım bu dediklerimde yanlış ve haksız çıkarım.

Son düzenleme:
Çok emek verilmiş belli. Umarım burayı da okurlar. Yapıcı bir sürü yorum yapılmış konu altında.

"Air Craft Aluminium" yerine "Aircraft aluminum" yazabilirler. Firmayı Amerika merkezli açmışlar, orada genelde aluminum derler. Aluminium da doğrudur ama "Aircraft" ayrı yazılmaz.

"Affordablity" umarım bunu da görür değiştirirler. "Affordability" olması lazım. Ufak şeyler ama bir reklam firması ile çalışıldığı belli. Gözden kaçmamalı.

Teknik açıdan söylenecek bir sürü şey var ama sayfayı güncellemelerini bekleyeceğim. FAQ kısmını da aktif hale gelince görmek lazım.

Zaten aircraft dedikleri de alüminyum için birçok alaşımdan birini ifade ediyor olabilir. Tek başına alüminyum alaşımının ifade edilmesinin bize faydası ne bunu anlamadım.

Ayrıca Knob grinder üreticisi arkadaşlar diğer değirmenlerdeki alüminyumun alaşımını nereden biliyorlar ki diğerlerine göre alaşımlarının üstün olduklarını belirtiyorlar. Timemore'un alüminyumcusundan data sheet mi istediniz?

Zaten aircraft dedikleri de alüminyum için birçok alaşımdan birini ifade ediyor olabilir. Tek başına alüminyum alaşımının ifade edilmesinin bize faydası ne bunu anlamadım.

Ayrıca Knob grinder üreticisi arkadaşlar diğer değirmenlerdeki alüminyumun alaşımını nereden biliyorlar ki diğerlerine göre alaşımlarının üstün olduklarını belirtiyorlar. Timemore'un alüminyumcusundan data sheet mi istediniz?
Genelde "aircraft grade aluminum" diyorlar. Bu malzeme söylendiğinde akla gelen 3 şey olmalı... hafif, dayanımı yüksek ve korozyana dayanıklı.

Bu malzemenin teknik detaylarını veren değirmen firması görmedim. Çok da gerek yok ama burada diğerlerinden üstün olduğunu söyledikleri için, sizin de belirttiğiniz gibi detayını bilmek istiyoruz.

Dediğiniz gibi komple alüminyum değirmenler de var. Detaylar açıklanmadan göremeyeceğiz sanırım.

Çok emek verilmiş belli. Umarım burayı da okurlar. Yapıcı bir sürü yorum yapılmış konu altında.

"Air Craft Aluminium" yerine "Aircraft aluminum" yazabilirler. Firmayı Amerika merkezli açmışlar, orada genelde aluminum derler. Aluminium da doğrudur ama "Aircraft" ayrı yazılmaz.

"Affordablity" umarım bunu da görür değiştirirler. "Affordability" olması lazım. Ufak şeyler ama bir reklam firması ile çalışıldığı belli. Gözden kaçmamalı.

Teknik açıdan söylenecek bir sürü şey var ama sayfayı güncellemelerini bekleyeceğim. FAQ kısmını da aktif hale gelince görmek lazım.
Güzel tespitler. Dil bilgisi kurallarını bilmeyen firmaya güvenim çok düşüyor benim.

Belli ki iç piyasayı umursamayı bıraktılar. Yoksa @teyyaredenkahve @PepukKahve @kahvetrip @Cihanyuce @kahveanalisti @orkunustel ve daha nice önemli isim var kahve üzerine yayın yapan, video çeken. İlla ki iletişime geçip tanıtımını, satış öncesi geribildirimlerini isterlerdi. Forumu daha aktif kullanırlardı. Ama belli ki dış piyasa daha güzel göründü. Yani haksızlar mı? Bilemedim.

halısaha şeyleri değil mi bunlar?
Ben de diyorum nereden tanıdık geliyor bu partikül arkadaşlar... Ayakkabıya girer adamı kanser ederdi. Tıpkı şu değirmen süreci gibi can sıkıcıydı. :)

Son düzenleme:
Öncelikle @teyyaredenkahve abi lütfen uzun uzun yaz, vallahi sabahlara kadar okurum/ okuruz.

Bu başlıkta daha önce yazdığım şeyleri tekrar etmek hoş olmayacaktır ancak takıldığım yeni bir nokta var malesef. Daha önce başka bir başlıkta da yazmıştım bunu; kur farkı yüzünden Türk milleti kadar elektrikliden ziyade el değirmenine ilgi gösteren, alacağı ürünü ince eleyip sık dokuyan başka kaç millet var? Yahu Allah aşkına, Youtube’da Kahve Masası kanalı kadar el değirmeni inceleyen kanal var mı? Her değirmen tartışıldı bu forumda sayfalarca, her değirmenin uzun kullanım sonrası artısı eksisi yazıldı. Tabii ki hadi Comandante’nin mühendislerini çalıp getirin, onlara değirmen tasarlattırın demiyoruz ancak kendinizin de kabul ettiği üzere “gelişim aşamasında” iken el değirmenine bu kadar ilgili toplumda bu foruma 2 tane fotoğraf koymak, 15-20 saniyelik bir video atmak bu kadar mı zordu? Ayrıca bu mil olmamasının bir değirmeni bu denli muhteşem yapacağına da inanmıyorum. Buraya atılan videoda dikkatli bakarsanız inner burr’ün hafif bir yalpa yaptığı gözüküyor.

Firmanın yaptığı “marka karalama” işine ben girmek istemezdim. Ancak daha kendi ülkesinin bu denli ilgili olduğu konuda kendi ülkesinde ciddi ciddi bu ürünü bekleyen topluluğu kâle almayan bir firmanın ürününü almak istemem. Umarım yeryüzünün en güzel değirmenini üretmişlerdir ve forum kullanıcıları bu muazzam ürünü ucuz ucuz alırlar. Ancak ben üstünü çizdim, firma hayatın anlamını söylese tenezzül edip dinlemem.

Bir vario, bir cmd sahibi insan olarak diyorum ki bu değirmen bu videolardaki gibi kahve öğütsün iki değirmenimi de instagramda canlı yayın açıp ateşe vermezsem bir daha kahve içmek nasip olmasın.

İlkokuldayken kendimi çok güçlü ve haklı sanıp ara sıra rahatsız olduğum liselilere sataştığım olurdu. Beni takmazlar, canlarını çok sıkarsam da ittirip geçerlerdi.
Bu tanıtım videosu onu anımsattı bana.
Uzun süredir bu videoyu (daha doğrusu ürünün tanıtılmasını) bekliyordum. Bugün çıkınca izledim ve açıkçası (sadece tanıtım videosu özelinde konuşuyorum) hayal kırıklığına uğradım. Baştaki yüz ekşitme ve "markaları anlaşılmayan değirmenler" ile kıyaslamalar (kıyaslama dediğim yine yüz ekşitme ve ortadaki milin oynaması) bana fazlasıyla amatörce geldi. Değirmenin kendi özelliklerini öne çıkarmak yerine bu yola girilmesi bence çok yanlış.
Tabloyu gördüğüm gibi James Hoffmann'ın, Ikea termosunu denediği zamanki gibi güldüm. Tamamen hiçbir net bilgi vermeyen, sadece "biz en iyiyiz işte" demek için yapılmış bir tablo. Yukarıda da çok güzel bahsetmiş @Lathariel , Sözen fiyatında Mahlkönig kalitesinde değirmen bekliyorum şahsen ben. E ama 200 dolar bu değirmen? Hani traditional değirmenler kadar ekonomik olacaktı? Evet belki ANLATMAK İSTENEN bu değildir ama bunlar felaket "tasarım" hataları (ki bu benim ilgime ve mesleğime de girdiği için ekstra dikkat ettim bu "tasarım hatalarına"), çünkü mana bu. Ben Kinu'yu, Comandante'yi şuan almıyorsam, aynı fiyata daha iyi öğütücü çıkmasını beklediğim için değil o kadar parayı veremeyeceğim için almıyorum. Knob bunlarla aynı fiyatta ama 10 kat iyi bir değirmen diyelim, e benim hala param ona yetmiyor? E ama bana traditional değirmenler ile aynı düzeyde "affordable" olduğunu söylediler? Neyse derdimi anlattım sanırım.
Forumu bilgilendirip bilgilendirmemek tamamen onların kararı ama size düzenli bilgi vericez diyip yok olmaları direkt güvenimi "0"a indirdi.
Yukarıda da ufak değindim ama bize gerçekten HİÇBİR ŞEY göstermiyor bu tanıtım. Nedir nasıldır bu değirmenin parçaları, en önemli parça olan burr nasıl bir yapıya sahip vs. "Bizim değirmenimiz harika öğütüyor! Görmek mi istersin? Bak senin için önceden öğüttüğümüz (ama senin görmediğin) ve tozlardan arındırılmış, rengi kahverengi olmayan kahvelerimize bakabilirsin! ( :D )
Bir de hareketsiz mill olayının üstünde çok fazla durulmuş ama bunun mekanizmasına ironik bir biçimde çok az değinilmiş. Sadece alt kısımlarından değirmene sabit gibi duruyor ortadaki burr, e tamam da o gene sallanabilir? Ya da çevresinde dönen burr'un bağlı olduğu mekanizma, sanki o da sallanabilir gibi?
Bir de keşke anlatıcının metnini yazarken eş anlamlılar sözlüğü kullanılsaydı.

Kahvesever ve tasarımla iç içe biri olarak belki gereğinden fazla bir heyecan ile beklediğim bir ürünün iletişimi ve tanıtımı böyle olunca fazla hayal kırıklığına uğradım, umarım yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir şey yazmamışımdır. Umuyorum ürün çıktığında gerçekten bu sözlerin arkasında durabilecek bir değirmen olur, bunu cidden de istiyorum.

Adamlar bir ilke imza atmış baştan sona özgün tasarım kopya bi yeri yok, mili komple çıkarmış buna odaklanmak varken yok kickstarter projesinde imla yanlışı varmış da yok forumda cevap vermemişler de birilerini nasıl eleştiririz diye kafa yormaya bayılıyoruz.

Adamlar bir ilke imza atmış baştan sona özgün tasarım kopya bi yeri yok, mili komple çıkarmış buna odaklanmak varken yok kickstarter projesinde imla yanlışı varmış da yok forumda cevap vermemişler de birilerini nasıl eleştiririz diye kafa yormaya bayılıyoruz.
Aynı fikirdeyim. Bırakın çıktığı zaman çıksın foruma bakmıyorlarsa cevap vermiyorlarsa demek ki daha önemli işleri var arkadaşların. Ürün daha çıkmadan molentin müşteri hizmetleriyle kıyaslıyorsunuz bi çıksın satılsın o zaman destek verilmezse iletişim kurulmazsa haklısınız ama boşuna yükleniliyor diye düşünüyorum

reklamlarda rakip markalara yer verilecekse, bu markaları belirleyici faktörlerini gizlemeleri gerekirdi. açıkça hangi değirmenlerle kıyasladıkları belli oluyor. markaların bundan haberleri var mı? merak ettiğim bu.
çaba ve emek var. bunlar güzel şeyler. ancak rakiplerin üstüne basarak reklam çok etik olmasa gerek.
Mesajın direkt bunu hatırlattı. 🤭

Merhaba kahve tutkunları, sizin de değerli fikirlerinizle ortaya çıkışında büyük katkınız olan Knob Grinder aylarca süren çalışmamız sonucunda bugün sizinle buluşmaya hazır.
Giriş şu şekilde yapılınca insan doğal olarak gelişimini takip etmek ve bilgilendirilmek istiyor.

Ayrıca bir türk projesinin en iyi şekilde çıkması için her halükarda övmek değil yanlışlarını tam da bizim için açtıkları başlıkta söylemekten daha doğal bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Yani "büyük katkımız" olan bir değirmen için bırakın da insanlar dilediğince eleştiri getirsinler.

Kıyaslama mevzusuna gelince, kendileri de kıyaslama yapıp bunu videoya yedirdiklerine göre burada da yapılan kıyaslamalara kızabileceklerini düşünmüyorum change my mind...

Mesela burada Türkçe öğretmenliği yapmak yerine katma değeri olan bir ürün yaratmaları bile yetmez mi?
Yetmez, henüz ürünü görmedik. Siz gördünüz mü ürünü?

Gördüğümüz şey reklamlar. O reklamlar da rakip firmalara -daha sonra kaldırmak zorunda kalacaklarından emin olduğum- saldırgan bir tavır, yanlış (herhangi bir dayanağı/matematiksel açıklaması olmayan) karşılaştırma tabloları/infografikler, kahve oldugu şüpheli kocaman taneli simsiyah bir ögütüm fotoğrafı, iletişim eksikliği, dil kullanımı yanlışlığı vs.

Hiçbir somut bilgi olmadığı için insanlar firmanın kendi paylasimlarıyla ilgili yorum yapıyorlar. Tam olarak rahatsız olduğunuz noktayı anlamadım ben?

Geri