• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Makinem ne olmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amoniak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amoniak

Üye
İsim
sefa
Daha fazla  
İsim
sefa
Merhabalar, yaklaşık 4-5 yıldır kahveye merak salmış bulunmaktayım.
ilk önce standart bir filtre kahve makinesi alıp işin içine girmeye başladım daha sonra moka pot vs derken bu süreç ilerledi,
En son 2 sene Delonghi bco411 cihazım vardı, espresso kısmıyla çalışıyordum daha çok. garantisi bittikten sonra philips otomatik öğütücülü kahve makineleri ilgimi çekti ve giriş seviyesi olan EP2220 cihazı ile giriş yaptım. Otomatik cihazlar iyi güzel ama o kahve sıcaklığını vermiyor ve kendim yapmadığım için olsa gerek lezzeti de örneğin moka potta yapınca güzel buldugum kahveleri bu cihazda güzel bulmamaya başladım.
philips cihazımı yarın yakın bir arkadaşıma 6000 TL'ye satacağım. Çok da abartmadan temiz ikinci el denebilecek 9-10 bin tl bandında cihazlar bakmaya başladım.

Sizce Delonghi bco431 mi yoksa sage duo temp pro cihazıyla mı devam etmeliyim?

amacım bol köpüklü ve daha verimli bir espresso cihazına geçmek

Not: Elektrikli kahve öğütücüm yok, içeceğim zaman günlük kendim elde öğütüyorum.

Merhaba,

Elde hangi öğütücü ile öğütüyorsunuz?

merhaba, trendyoldan geçmişte aldığım ucuz yollu bir öğütücü diyebilirim. acıkcası son sıralar 3 bin e güzel bir elektrikli öğütücü alıp 8-9 bin tlye sage duo temp pro mu alsam diyorum.

amacım bol köpüklü ve daha verimli bir espresso cihazına geçmek
Bahsettiğiniz cihazlar sizi pek mutlu etmeyecektir. Sanırım Gelbura yakın zamanda Adoranın yeni versiyonunu getirecek onu bekleyebilirsiniz. Beklemek istemiyorsanız modlu gaggia sizi daha mutlu eder. Forumun 2.el kısmına bakabilirsiniz.

Adora markası nasıldır? Gelburada inceledim uygun fiyatlı cihazları var ancak bilinirlik olarak pek duymadım. Sage nedense gözümde bu işin ferrarisi gibiymiş gibi ondan sageye biraz tutuldum. Modlu gaggia da bütçemin üstünde kalıyor gibi ama denk gelirse atlarım direkt

Adora markası nasıldır?
Bu makinelerin pek çoğu çinde fason üretilen cihazlar. Ben ilk versiyon adorayı kullanma fırsatı bulmuştum buhar gücü biraz düşüktü sonrasında güncelleme ile bu sorunu çözdüler. Adora nın konusuna bakabilirsiniz. Sage ferrari olayı doğru değil maalesef.

gaggia classic evo veya pro yolu göründü gibi...
öğütücü öneriniz ne olur?
Hocam ben lelit fred kullanıyorum ilk öğütücüm o yüzden çok yardımcı olamam fred nispeten uygun fiyatlı öğütüm konusunda pratik ancak sayısal bir ölçüm biriminde öğütüm yapabileceğiniz bir öğütücü daha mantıklı bana kalırsa fredden bir miktar pişmanım

An itibari ile idareten kg79 aldım. Kalan bütçemle 2. El new classic pro buldum. Kutusu vb yok diye nasıl pro olduğuna emin olacağımı bilmiyorum. Beklemeyip alsam mı beklesem mi kararsızım. 10 civarına öneri var mıdır

An itibari ile idareten kg79 aldım. Kalan bütçemle 2. El new classic pro buldum. Kutusu vb yok diye nasıl pro olduğuna emin olacağımı bilmiyorum. Beklemeyip alsam mı beklesem mi kararsızım. 10 civarına öneri var mıdır
espresso için ise o değirmen çok üzer bilginiz olsun.

espresssoyu geçtim Pour-over için bile uygun değil çok tozlu ve tutarsız öğütüyor motoru çok güçsüz dişlileri çok kalitesiz giriş seviyesi bir el değirmenini buna tercih e
Espresso makinesi olayına ne diyorsunuz? Namınızı çevremden duydum bu alanda bayağı bilgiliymişsiniz. 8-10 bin tl bütçeyle ikinci el/sıfır ne önerirsiniz

İkinci elde 13k civarına bir classic pro var 30.yıl serisi. Ben olsam onu kaçırmazdım bir iki modla çok iyi shotlar alabilirsiniz. Espresso için iyi bir değirmen makinadan önce gelir motorlu değirmen veya el değirmeni bütçenizin büyük kısmını oluşturması lazım.

Geri