• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Gaggia New Classic Evo Almış Birisine Tavsiyeler

Beherglas

Yeni Üye
İsim
Baha
Daha fazla  
İsim
Baha
Merhaba,

Bugün itibariyle Gaggia New Classic Evo 2023 modeli ile espresso macerama başladım. Bu makine için ve ilk defa espresso makinesi almış bir kişiye öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Merhaba,

Bugün itibariyle Gaggia New Classic Evo 2023 modeli ile espresso macerama başladım. Bu makine için ve ilk defa espresso makinesi almış bir kişiye öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun, makine malzeme kalitesi ve kullanışlılığı ile piyasanın isim yapmış aletlerinden biri, ben 2019 versiyonunu kullanıyorum türkiye geneli için evo ve 2019 arasında zaten çok çok büyük bir güncelleme yapılmadı sadece kuzey amerika üretimlerinde 15 barlık yay 9 bar ile değiştirildi.

Aletin yanında plastik tamper geliyor asla işinizi görmeyecektir, 58.5mm bir tamper ve wdt alarak yola devam edebilirsiniz, zamanla ihtiyaçalrınızı anlayıp buna göre eklemeler yapacaksınızdır zaten. Öğütücünüz nedir bu çok önemli bir soru buna göre farklı tavsiyeler verebilirim.

Aletin kazanı çok küçük ve çok çabuk ısınıyor bu güzel birşey ancak, espresso yapmadan önce cihazı portafiltresi takılı şekilde bir 10 dakika ısıtırsanız, ve kahve hazırlığını yaptıktan sonra kazandaki aşırı ısınmış suyu bir 3-4 saniye akıtırsanız çok lezzetli çıktılar alacaksınız. Aslında makineyi açıktan 1 dakika sonra kahve yapabilirsiniz ama aşırı fark oluyor tekrar hayırlı olsun.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun, makine malzeme kalitesi ve kullanışlılığı ile piyasanın isim yapmış aletlerinden biri, ben 2019 versiyonunu kullanıyorum türkiye geneli için evo ve 2019 arasında zaten çok çok büyük bir güncelleme yapılmadı sadece kuzey amerika üretimlerinde 15 barlık yay 9 bar ile değiştirildi.

Aletin yanında plastik tamper geliyor asla işinizi görmeyecektir, 58.5mm bir tamper ve wdt alarak yola devam edebilirsiniz, zamanla ihtiyaçalrınızı anlayıp buna göre eklemeler yapacaksınızdır zaten. Öğütücünüz nedir bu çok önemli bir soru buna göre farklı tavsiyeler verebilirim.

Aletin kazanı çok küçük ve çok çabuk ısınıyor bu güzel birşey ancak, espresso yapmadan önce cihazı portafiltresi takılı şekilde bir 10 dakika ısıtırsanız, ve kahve hazırlığını yaptıktan sonra kazandaki aşırı ısınmış suyu bir 3-4 saniye akıtırsanız çok lezzetli çıktılar alacaksınız. Aslında makineyi açıktan 1 dakika sonra kahve yapabilirsiniz ama aşırı fark oluyor tekrar hayırlı olsun.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Molent g50 değirmen kullanıyorum. Şuanlık net bir click bulamadım fakat internette araştırdığım kadarıyal 7-12 arasında bir click öneriliyor olduğunu gördüm.
Sizin bir öneriniz varsa dinlemek isterim.

Ek bir soru sorucaktım evo 2023 modeli için ek bir modlama yaptırmam gerekiyor mu gerekiyorsa önerileriniz nelerdir ?

Selamlar, modlama konusunda sayfama göz atmanızı öneririm. Bunu yanında whatsapp grubumuza da katılabilirsiniz.
Bana 555 255 37 99'dan ulaşabilirsiniz.

Gaggia modları forumda sıkça yapılıyor, murat bey ile iletişim kurabilirsiniz, ilk etapta ben modlama işine girmeyi düşünmedim garantisi dolduğu zaman bakacağım o işlere genel olarak ilk yapılması gereken mod opv yayı değişimi olarak gözüküyor, molent g50 hiç kullanmadım ama hedefiniz 18 gram kahveden 1:2 1:2.25 civarı çıktıyı yani 36 ila 40ml arası çıktıyı 25 saniye civarında almaya çalışmak olsun, zamanla süre ve dozajı tadımlarınızla anlarsınız zaten hayırlı olsun tekrar.

Gaggia 2023 ile 2019 arasındaki farklar nelerdir. Bilgi verebilir misiniz

Eski bir g50 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. Filtre kahve için oldukça güzel 3 yıl kadar kullandım. Son zamanlar ben de espresso macerasına atıldım ve g50 ile maalesef çok güzel sonuçlar alamadım. G50yi satıp 1zpresso k pro aldım. Arada çok var. Diğer kullanan arkadaşlar ne der bilmem ama g50 çok tatmin etmeyebilir.

Son düzenleme:
Geri