• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni başlıyan için El değirmen tavsiyesi

maviplnaet

Üye
İsim
Abdulkadir
Daha fazla  
İsim
Abdulkadir
Yeniyim aranızda. Kahvelerimizi çoğunluk aile boyu içtiğimizden frenc press ile demliyorum. v60 da var ama hem uygun kahve yok hemde ondan en fazla 2 kişilik çıkarabiliyorum. yeterli gelmiyor.

ilerde Espresso makineside almayı düşünüyorum, onunlada kullanabileceğim bir el değirmeni almayı düşünüyorum.

Timemore c3 Pro/c3 esp ile KINGrinder K6 modelleri arasında kaldım. şuan olmasada ilerde espresso demlemek için(muhtemelen çok sık olmayabilir) tavsiyenizi bekliyorum.

Yeniyim aranızda. Kahvelerimizi çoğunluk aile boyu içtiğimizden frenc press ile demliyorum. v60 da var ama hem uygun kahve yok hemde ondan en fazla 2 kişilik çıkarabiliyorum. yeterli gelmiyor.

ilerde Espresso makineside almayı düşünüyorum, onunlada kullanabileceğim bir el değirmeni almayı düşünüyorum.

Timemore c3 Pro/c3 esp ile KINGrinder K6 modelleri arasında kaldım. şuan olmasada ilerde espresso demlemek için(muhtemelen çok sık olmayabilir) tavsiyenizi bekliyorum.

Merhaba hoşgeldiniz,

Şu ara forumda çokca benzer konular bulunuyor. Şurdan bir göz atın. Genelde k6 önde gidiyor. Yorumlar gelecektir. Siz de bir bakın. Muhtemelen k6 alacaksınız. Onu da şurdan alabilirsiniz.

Ailede kahve tüketen kaç fert var?
aslında bağımlı olan benim, ama ben yapınca sevmesekde içiyoruz deyip tüketen 3 kişiyiz. zaman zaman küçük oğlumda içmek istiyor ama az. ha ; hem sevmiyorlar tadını güya ama içince ki kafeinin verdiği rahatlatma dan ötürü de gayet memnunlar. tuhaf bir ikilemde benimkiler.

Ben ilk hario mini plus ile başlamıştım, daha sonro molent G50 şimdi comandante tabiki aradaki farkı çok rahat gördüm ilk hario seramik öğütücü ayarları çok basit ince kalın vs.. istediğiniz sonucu vermiyor molent kısmen daha iyi ama bence en iyisi comandante hem çok yaygınlar bir sürü tavsiye var klik ayarları ile ilgili, örneğin çoğu kahve reçetesinde comandanteye göre klik ayarları veriyorlar. Uzun vadede Comandanteyi tavsiye ederim. Espresso ise başka bir dünya oraya bulaşmadım henüz.

Ben de bir süredir molent g50 kullanıyorum. Kingrinder k6'ya geçmek mantıklı olur mu acaba? Ilave olarak pour over yapıyorum ve yeni yeni espresso ya başladım. Espresso için molent sanırım yetersiz kalıyor

Molent g50 kullandım. Halen df64 elektrikli değirmen ve K6 kullanıyorum. Eğer espresso fazla tüketiyorsanız el değirmeni sıkıcı olabilir. Espresso makineniz giriş seviye ve basınçlı sepet kullanılıyorsa belki G50 yeterlidir. İnce ayar ve farklı değirmene gerek yoktur.

K6 ile espresso ve Türk kahvesi oluyor. Pudra gibi mümkün.

Kullandığım ayar:
Türk kahvesi 22 (ilk tur)
Espresso 32 (ilk tur)
Filtre 20 (2. Tur)
Mokapot 18 (2. Tur)

Son düzenleme:
Sorum garip gelebilir ama k6 geldiğinde kullanmadan önce ılık su ve deterjan ile yıkasam bi zarar olurmu acaba demir aksamına. yıkadıktan sonra havlu kağıt ile kurutsam.

Yeni değirmen alan arkadaşlar ilk temizliği siz nasıl yaptınız acaba.

Değirmeni söküp kuru bir bezle silmenizin sakıncası olmayacaktır ama yıkamayın, o riski almaya değmez. Ayriyeten yeni değirmeniniz şimdiden hayırlı olsun.

Sorum garip gelebilir ama k6 geldiğinde kullanmadan önce ılık su ve deterjan ile yıkasam bi zarar olurmu acaba demir aksamına. yıkadıktan sonra havlu kağıt ile kurutsam.

Yeni değirmen alan arkadaşlar ilk temizliği siz nasıl yaptınız acaba.
Ben parçalarını söküp mikrofiber bezle temizledim. Sonra bayat çekirdek kahve öğütüp tekrar temizledim.

Geri