• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Başlayandan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Panderma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Panderma

Yeni Üye
İsim
Semih
Daha fazla  
İsim
Semih
Herkese selamlar.
Kendi çapında bir kahve içicisiydim 1 ay öncesine kadar. Bir kahve dükkanına gider istediğim kahveyi söyler parayı öder içip giderdim. Birden bire bir espresso makinesi almak gibi bir düşünceye düştüm. Tam otomatiklere bakarken (çalıştığım yerlerde hep bunlar vardı) birden çok uyguna bir 2. el manuel makine aldım. Forumla da bu sayede tanışmış oldum.
32 yaşındayım. İstanbul Ataşehirde ikamet ediyorum. İşim gereği sürekli olarak kahve dükkanlarına gidiyorum. Henüz kahve çekirdekleri hakkında bir bilgiye sahip değilim ama umarım zamanla o da olur.
Ekipmanlarımı aşağıda paylaşıyorum. Bir çok eksiğim var. Umarım gelecek ay maaşla beraber onları da tamamlarım. İlk alacaklarım bir tartı, klikli tamper ve puck screen. İleride bir de dipsiz portafiltre de almak istiyorum. Pitcher, WDT tool ve knock boxumu almış durumdayım.

Tchibo Lapressa Espresso Makinesi
Russell Hobbs Classic Değirmen
Arçelik Filtre Kahve Makinesi
Grundig Türk Kahvesi Makinesi
Hario Mizudashi Soğuk Demleme Sürahisi
Karaca Mokapot

Umarım kısa sürede daha çok bilgiye ulaşırım aranızda.
Tanıştığıma çok memnun oldum şimdiden.

Merhaba, hoşgeldin foruma. Ben de forumu 1-2 yıldır takip etsem de yeni yeni yazmaya başladım. Benim de kahve yapmaya girişim aynı şekilde oldu seninle, 4-5 yıl önce bir anda espresso makinesi almaya karar vererek. Nasıl olduysa bir gece amazonda gezerken bir anda ben espresso makinesi almalıyım dedim ve bir kampanyaya denk gelip aldım :D. Maaşın ciddi kısmını basıp Delonghi Dedica espresso makinesi ve Graef CM702 öğütücü almıştım. Hala aynı espresso makinemi ve öğütücüyü severek kullanıyorum. O zamandan beri bu forumlar sayesinde çok şey öğrendim ben de.

Burada benden çok daha tecrübeli olan pek çok kişi var deneyimlerinden faydalanabileceğimiz. Ama insan kahveyle bir süre haşır neşir olunca anlıyor ki en önemli şey iyi kahve çekirdekleri ve iyi bir öğütücü. Elinde iyi bir kahve ve iyi bir öğütücü varsa biraz da deneme yanılmayla 300 liralık basit plastik dripper ile bile o kadar güzel kahveler yapılabiliyor ki. Maalesef iyi espresso yapmak iyi bir pour over yapmaktan çok daha maliyetli. Espresso inceliğinde ve homojen öğütüm yapabilen değirmenler ister elektrikli olsun ister manuel ucuz değil. Espresso makineleri de keza öyle.

Pitcher, WDT tool, puck screen ve knock box gibi ekipmanlar espresso yapma deneyimini artırıp ileride daha iyi espressolar yapmak için kullanışlı olabilir tabi ama bence iyi bir öğütücü hepsinden önce geliyor. Elindeki Russell Hobbs öğütücü tabi ki iş görebilir ama bir süre sonra sen de tecrübe edeceksin ki iyi bir filtre kahve ya da espresso yapmak pek mümkün değil o tarz öğütücülerle. Benim naçizane tavsiyem bütçene göre iyi bir öğütücü için para biriktirmek. Elektrikli espresso değirmenleri biraz daha pahalı tabi ama bütçene göre 2.el iyi bir manuel espresso değirmeni de bakılabilir. Forumlarda satan pek çok güvenilir satıcı var. Tekrar hoşgeldin.

Merhaba, hoşgeldin foruma. Ben de forumu 1-2 yıldır takip etsem de yeni yeni yazmaya başladım. Benim de kahve yapmaya girişim aynı şekilde oldu seninle, 4-5 yıl önce bir anda espresso makinesi almaya karar vererek. Nasıl olduysa bir gece amazonda gezerken bir anda ben espresso makinesi almalıyım dedim ve bir kampanyaya denk gelip aldım :D. Maaşın ciddi kısmını basıp Delonghi Dedica espresso makinesi ve Graef CM702 öğütücü almıştım. Hala aynı espresso makinemi ve öğütücüyü severek kullanıyorum. O zamandan beri bu forumlar sayesinde çok şey öğrendim ben de.

Burada benden çok daha tecrübeli olan pek çok kişi var deneyimlerinden faydalanabileceğimiz. Ama insan kahveyle bir süre haşır neşir olunca anlıyor ki en önemli şey iyi kahve çekirdekleri ve iyi bir öğütücü. Elinde iyi bir kahve ve iyi bir öğütücü varsa biraz da deneme yanılmayla 300 liralık basit plastik dripper ile bile o kadar güzel kahveler yapılabiliyor ki. Maalesef iyi espresso yapmak iyi bir pour over yapmaktan çok daha maliyetli. Espresso inceliğinde ve homojen öğütüm yapabilen değirmenler ister elektrikli olsun ister manuel ucuz değil. Espresso makineleri de keza öyle.

Pitcher, WDT tool, puck screen ve knock box gibi ekipmanlar espresso yapma deneyimini artırıp ileride daha iyi espressolar yapmak için kullanışlı olabilir tabi ama bence iyi bir öğütücü hepsinden önce geliyor. Elindeki Russell Hobbs öğütücü tabi ki iş görebilir ama bir süre sonra sen de tecrübe edeceksin ki iyi bir filtre kahve ya da espresso yapmak pek mümkün değil o tarz öğütücülerle. Benim naçizane tavsiyem bütçene göre iyi bir öğütücü için para biriktirmek. Elektrikli espresso değirmenleri biraz daha pahalı tabi ama bütçene göre 2.el iyi bir manuel espresso değirmeni de bakılabilir. Forumlarda satan pek çok güvenilir satıcı var. Tekrar hoşgeldin.
Mesajınız için çok teşekkürler. İnanın böyle bir mesaj beni çok mutlu etti. Şu an yavaş yavaş eksikleri toparlıyorum. Temper, tartı, dozaj hunisi gibi eksiklerimi sipariş verdim. Sonrasında da para biriktirip güzel bir değirmen almak istiyorum. 2. El kullanma konusunda şükür hiç takıntım yok. Hatta sürdürülebilirlik benim için çok daha önemli. O yüzden güzel bir bütçe oluşturup değirmen almayı da düşünüyorum.

Geri