• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni aldığım el değirmeni için yapmam gerekenler konusunda yardımcı olur musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MertG.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MertG.

Yeni Üye
İsim
Mert
Daha fazla  
İsim
Mert
Espresso Makinesi
Delonghi bco411 - Picopresso
Değirmen
Kinu M47 Simplicity
Ekipmanlar
Hario V60 - Picopresso
Merhaba herkese, Kinu M47 Simlicity el değirmeni aldım. Ürünü sıfır aldığım için sanırım 100gr kadar eski kahve öğütmem gerekiyor bıçaklar için. Nasıl bir klik aralığında öğütüm yapmam gerekir bu farkeder mi ? 100gr kadar az mı olur ? sonrasında içeceğim kahveyi öğütmek için ne kadar yapmalıyım ? Hiç aklıma gelmeyen başka yapmam gereken şeyler varsa da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba herkese, Kinu M47 Simlicity el değirmeni aldım. Ürünü sıfır aldığım için sanırım 100gr kadar eski kahve öğütmem gerekiyor bıçaklar için. Nasıl bir klik aralığında öğütüm yapmam gerekir bu farkeder mi ? 100gr kadar az mı olur ? sonrasında içeceğim kahveyi öğütmek için ne kadar yapmalıyım ? Hiç aklıma gelmeyen başka yapmam gereken şeyler varsa da önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Bende daha geçenlerde MHW 3Bomber R3 aldım. İşten geldikten sonra 1 kg kahveyi espresso inceliğinde öğüttüm. 100 gram seosing için yeterli olur mu emin değilim

Bende daha geçenlerde MHW 3Bomber R3 aldım. İşten geldikten sonra 1 kg kahveyi espresso inceliğinde öğüttüm. 100 gram seosing için yeterli olur mu emin değilim
100gr çok az oldu, 1 kg kadar bende yapıyım o zaman espresso inceliğinde , teşekkür ederim

Q-grader değilseniz, deneysel bir ortamda bulunup ölçümler yapmayacaksanız seasoned olmuş bıçaklara ihtiyacınız yok. Tatsal anlamda bir şey kaybetmezsiniz kazanmazsınız da. Üç beş gram çekirdek öğütün değirmene kahvenin yağını bulaştırın kafi.
Diğer türlü harcanan çekirdeğe emeğe zamana yazık.

Q-grader değilseniz, deneysel bir ortamda bulunup ölçümler yapmayacaksanız seasoned olmuş bıçaklara ihtiyacınız yok. Tatsal anlamda bir şey kaybetmezsiniz kazanmazsınız da. Üç beş gram çekirdek öğütün değirmene kahvenin yağını bulaştırın kafi.
Diğer türlü harcanan çekirdeğe emeğe zamana yazık.
Hocam öyle diyorsunuz da, ben değirmeni ilk aldığım zaman ile şimdi aynı kahveyi aynı klikte öğüttüğüm zaman çok daha farklı ve güzel tatlar alıyorum. Dünyada seosning süreci kabul edilmiş bir süreç değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.

Ben sağlık açısından da belli bir miktara kadar öğütüm yapılmasıyla ilgili bişey okumuştum sıfır kullanılmamış bıçaklardan dolayı sadece tat, lezzet açısından değil ama ne kadar doğru bir bilgi emin değilim ondan sormak istedim

Değirmeni ilk aldıktan sonra kahve öğütüp atmak sadece bıçakların arasını temizlemek için yapılır. 15 gram öğütüp atabilirsiniz. 100 gram bu iş için fazla.

El değirmeninde seasoning ise çok yorucu olabilir. Bence gerek yok.

Hocam öyle diyorsunuz da, ben değirmeni ilk aldığım zaman ile şimdi aynı kahveyi aynı klikte öğüttüğüm zaman çok daha farklı ve güzel tatlar alıyorum. Dünyada seosning süreci kabul edilmiş bir süreç değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
Daha güzel tatlar almanızın sebebi kahvenizin dinlenmiş olmasıyla da ilişkili olabilir. Ben seasoning olayına inanmıyorum uğraşanlara saygı duyarım tabii

Ben yeni bir değirmen aldığımda temizlik için en az 100 gr kahve öğütüp atarım. İçinde ince metal tozu ya da yağ gibi bir madde varsa bu kahveyle temizlenip atılır diye düşünüyorum.
Seasoning için ise bence kahve atmaya gerek yok. İmkan varsa en ucuz bir Brezilya'dan 250 gr Türk kahvesi öğütülüp birilerine hediye verilebilir ya da iş ortamında vb hazır Türk kahvesi olarak tüketilebilir.
Peki öğütücü bıçaklarda seasoning gerçekten var mı? Comandante ve özellikle ZP6'da bu durumun gerçekten var olduğunu tecrübe ettim. Bir kaç kg öğütümden sonra daha tozsuz bir öğütülmüş kahve elde etmeye başladım.

Daha güzel tatlar almanızın sebebi kahvenizin dinlenmiş olmasıyla da ilişkili olabilir. Ben seasoning olayına inanmıyorum uğraşanlara saygı duyarım tabii
Sıfır değirmende 50 bilemedin 100 gramı çöpe atanlar tayfasındayım ben de. Evet, seasoning diye bi şey var ama kilolarca kahveyi pert etmenin alemi de yok benim gözümde. Ama bıçaklar dik işlemde ya da azdırmada üretildiği için bor yağından kesme sıvısına (bir çeşit mineral yağ) kadar bissürü kimyasalla haşırneşir olmakta. O yüzden başta dediğim 50-100gramın şansı yok.

Ha diyeceksiniz o iki üç avuç çekirdeği zibil edince bıçaklar cillop oluyor mu? Onu da bilmiyorum ama illa ki bir miktar temizleniyordur. Belki montaj öncesi arıtılıyordur bu kimyasallar, kim bilir... Ama bi parça içimiz rahat ediyor. Psikolojik yani biraz.

Sıfır değirmende 50 bilemedin 100 gramı çöpe atanlar tayfasındayım ben de. Evet, seasoning diye bi şey var ama kilolarca kahveyi pert etmenin alemi de yok benim gözümde. Ama bıçaklar dik işlemde ya da azdırmada üretildiği için bor yağından kesme sıvısına (bir çeşit mineral yağ) kadar bissürü kimyasalla haşırneşir olmakta. O yüzden başta dediğim 50-100gramın şansı yok.

Ha diyeceksiniz o iki üç avuç çekirdeği zibil edince bıçaklar cillop oluyor mu? Onu da bilmiyorum ama illa ki bir miktar temizleniyordur. Belki montaj öncesi arıtılıyordur bu kimyasallar, kim bilir... Ama bi parça içimiz rahat ediyor. Psikolojik yani biraz.
Deneysel bakmadığım için gerek görmüyorum yoksa partikül boyutlarının homojenliğine ve tada olumlu etkileri muhakkak vardır bu işlemin. Birkaç kg çekirdek öğütme zahmetine girişmektense dediğiniz gibi az miktarda çekirdekle başlayıp zamanla tatsal değişimi gözlemlemek daha anlamlı geliyor.

Geri