• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yaylı tamper almak mantıklı mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mertt03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mertt03

Yeni Üye
İsim
Mert
Daha fazla  
İsim
Mert
Arkadaşlar yaylı tamper almak mantıklı mı ? İlerleyen zamanda yaylar esnekliğini ya da sertliğini kaybediyor mu ?
Kullanım açısından çok mantıklı duruyor ama sık kullanımda ne olur bilemedim.

Mantıklı.
Yaylı tamperle hem yamuk yumuk olmayan düzgün bir tamp yaparsınız, hem de bu değişkeni sabitleyerek işinizi kolaylaştırırsınız.
Yayın yapısını bozacak kadar fazla kullanırsanız da en fazla bir kaç yıl sonra yeni tamper alırsınız. Üç günlük dünyada insanların yayı bozuluyorken tamperin yayını kafaya takmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Mantıklı.
Yaylı tamperle hem yamuk yumuk olmayan düzgün bir tamp yaparsınız, hem de bu değişkeni sabitleyerek işinizi kolaylaştırırsınız.
Yayın yapısını bozacak kadar fazla kullanırsanız da en fazla bir kaç yıl sonra yeni tamper alırsınız. Üç günlük dünyada insanların yayı bozuluyorken tamperin yayını kafaya takmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ahahaha güzel bir yorum olmuş 😂 evet karar verdim yaylı tamper alacağım.Değirmen ayarlarken de az mı bastım cok mu bastım derdi kalkar.Normcore 58.5mm olanı düşünüyorum.Sizce nasıl model ?
Önceki konularda beğenilmiş baya ama bazıları o kadar para vermeye de gerek yok diye yorumlamış.

Kenardan referans alıp basanlar dümdüz basmanizi sağlıyor aşırı faydalı bence, her seferinde standart basıyo olmakda ayri güzel tabii. Ben yıllardır şunu kullanirim (ilk ciktiginda aşırı mantıklı gelmişti ve hemen almıştım:) https://a.aliexpress.com/_mKs7S4u ), yeni Normcore aldim bakalim o da gelecek. Bence espresso için olmazsa olmaz :)

Katı maddelerin molekülleri birbirine çok yakındır: Bu nedenle sıkıştırma mümkün değildir. Profesyonel değilseniz zorlamayın plastik tamper bile olur. WDT yerine kürdan olduğu gibi.

Ahahaha güzel bir yorum olmuş 😂 evet karar verdim yaylı tamper alacağım.Değirmen ayarlarken de az mı bastım cok mu bastım derdi kalkar.Normcore 58.5mm olanı düşünüyorum.Sizce nasıl model ?
Önceki konularda beğenilmiş baya ama bazıları o kadar para vermeye de gerek yok diye yorumlamış.
Vergi sınırına takılmıyorsa alınacak en iyi tamper bence budur. Yanlarda kahve partkülü kalmıyor, tam sıfıra sıfır uyuyor.

Katı maddelerin molekülleri birbirine çok yakındır: Bu nedenle sıkıştırma mümkün değildir. Profesyonel değilseniz zorlamayın plastik tamper bile olur. WDT yerine kürdan olduğu gibi.
Hayatınızda hiç espresso yapmadınız sanırım.

Temp yaparken ne yapıyoruz? Birbirine bağlı molekülleri sıkıştırmıyoruz sanırım. Öğütülmüş kahve partiküllerini birbirine yaklaştırıyoruz sadece, aralarında bulunan boşlukları azaltıyoruz😉

Hocam amaç zaten kahveyi moleküler olarak sıkıştırmak değil, öğütülmüş kahve paarçacıklarını sıkıştırarak arada kalmış hava ceplerinden kurtulmak. Kahve mi içiyorsunuz başka bir şey mi tereddütteyim şu an.
Arkadaşlar yaylı tamper almak mantıklı mı ? İlerleyen zamanda yaylar esnekliğini ya da sertliğini kaybediyor mu ?
Kullanım açısından çok mantıklı duruyor ama sık kullanımda ne olur bilemedim.
Şu açıdan mantıklı, yaylı tamperlerin çoğunluğu portafiltre ağzı ile paralel olduğu için tamplanan kahve yüzeyi de portafiltre üzeri ile paralel oluyor. Bu da dengesiz ekstraksiyonu engelliyor. O açıdan, tüm puck prep ekipmanı ile aynı mantık ile, gerekli değil ama faydalı.

aldığım en mantıklı espresso aksesuarı yaylı tamper. Mhw 3bomberin bin liraya çift yaylı tamperini kullanıyorum. Düz tamper o klik sesini çıkarmadığı sürece yaylı tamper kullanmaya devam edeceğim 🙂

Hocam amaç zaten kahveyi moleküler olarak sıkıştırmak değil, öğütülmüş kahve paarçacıklarını sıkıştırarak arada kalmış hava ceplerinden kurtulmak. Kahve mi içiyorsunuz başka bir şey mi tereddütteyim şu an.

Şu açıdan mantıklı, yaylı tamperlerin çoğunluğu portafiltre ağzı ile paralel olduğu için tamplanan kahve yüzeyi de portafiltre üzeri ile paralel oluyor. Bu da dengesiz ekstraksiyonu engelliyor. O açıdan, tüm puck prep ekipmanı ile aynı mantık ile, gerekli değil ama faydalı.
Biraz meraktayım daha önce 51mm delongi için cidden yaylı tamper almıştım ve gerçekten fark yaratmıştı.Simdi normcore 58mm de neler olucak heyecanla bekliyorum.

Yaylı var ve yaylı var.

Basma gücü "ölçmek" için yayı olan var (bence mantıksız)

Leveler'e sahıp olan ve levelerı kaydırmak için yayı olan var (bence güzel bir özelliği)

Belirtmek istedim eğer söylenmemişse

Bu şeyler galiba bizin gibi acemiler için.

Yaylı tamper, profesyonel olarak kullanımı var mıdır? Ünlü baristalar yarışmalarda kullanıyor mu? Biri bildirsin lütfen. Artık boşuna almayalım. Klasik ekipman kullanmayı geliştirelim.

Geri