Temuda gördüm 58mm için alacağım ama yay konusunda endişeliyim.Mantıklı.
Bir şey olmaz.
Hayırlı olsun.
Hocam bilginiz varsa simonelli appia life kaşıkları 58mm geliyor normcorenin tamperi 58.5 yazıyor normcore almak istedim ama uymayacak sanırım.Mantıklı.
Bir şey olmaz.
Hayırlı olsun.
Ahahaha güzel bir yorum olmuşMantıklı.
Yaylı tamperle hem yamuk yumuk olmayan düzgün bir tamp yaparsınız, hem de bu değişkeni sabitleyerek işinizi kolaylaştırırsınız.
Yayın yapısını bozacak kadar fazla kullanırsanız da en fazla bir kaç yıl sonra yeni tamper alırsınız. Üç günlük dünyada insanların yayı bozuluyorken tamperin yayını kafaya takmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Vergi sınırına takılmıyorsa alınacak en iyi tamper bence budur. Yanlarda kahve partkülü kalmıyor, tam sıfıra sıfır uyuyor.Ahahaha güzel bir yorum olmuşevet karar verdim yaylı tamper alacağım.Değirmen ayarlarken de az mı bastım cok mu bastım derdi kalkar.Normcore 58.5mm olanı düşünüyorum.Sizce nasıl model ?
Önceki konularda beğenilmiş baya ama bazıları o kadar para vermeye de gerek yok diye yorumlamış.
Hayatınızda hiç espresso yapmadınız sanırım.Katı maddelerin molekülleri birbirine çok yakındır: Bu nedenle sıkıştırma mümkün değildir. Profesyonel değilseniz zorlamayın plastik tamper bile olur. WDT yerine kürdan olduğu gibi.
Temp yaparken ne yapıyoruz? Birbirine bağlı molekülleri sıkıştırmıyoruz sanırım. Öğütülmüş kahve partiküllerini birbirine yaklaştırıyoruz sadece, aralarında bulunan boşlukları azaltıyoruzKatı maddelerin molekülleri birbirine çok yakındır: Bu nedenle sıkıştırma mümkün değildir. Profesyonel değilseniz zorlamayın plastik tamper bile olur. WDT yerine kürdan olduğu gibi.
Hocam amaç zaten kahveyi moleküler olarak sıkıştırmak değil, öğütülmüş kahve paarçacıklarını sıkıştırarak arada kalmış hava ceplerinden kurtulmak. Kahve mi içiyorsunuz başka bir şey mi tereddütteyim şu an.Katı maddelerin molekülleri birbirine çok yakındır: Bu nedenle sıkıştırma mümkün değildir. Profesyonel değilseniz zorlamayın plastik tamper bile olur. WDT yerine kürdan olduğu gibi.
Şu açıdan mantıklı, yaylı tamperlerin çoğunluğu portafiltre ağzı ile paralel olduğu için tamplanan kahve yüzeyi de portafiltre üzeri ile paralel oluyor. Bu da dengesiz ekstraksiyonu engelliyor. O açıdan, tüm puck prep ekipmanı ile aynı mantık ile, gerekli değil ama faydalı.Arkadaşlar yaylı tamper almak mantıklı mı ? İlerleyen zamanda yaylar esnekliğini ya da sertliğini kaybediyor mu ?
Kullanım açısından çok mantıklı duruyor ama sık kullanımda ne olur bilemedim.
Hocam ben amazondan aldim 1150 tl ödedim geçen hafta ve yurtdisindan geldi.Almanya çıkışlı gözüküyor.Amazon'da şu anda Normcore kargo dahil 1220TL ya geliyor, yurt dışındaki fiyatından daha uygun.
Biraz meraktayım daha önce 51mm delongi için cidden yaylı tamper almıştım ve gerçekten fark yaratmıştı.Simdi normcore 58mm de neler olucak heyecanla bekliyorum.Hocam amaç zaten kahveyi moleküler olarak sıkıştırmak değil, öğütülmüş kahve paarçacıklarını sıkıştırarak arada kalmış hava ceplerinden kurtulmak. Kahve mi içiyorsunuz başka bir şey mi tereddütteyim şu an.
Şu açıdan mantıklı, yaylı tamperlerin çoğunluğu portafiltre ağzı ile paralel olduğu için tamplanan kahve yüzeyi de portafiltre üzeri ile paralel oluyor. Bu da dengesiz ekstraksiyonu engelliyor. O açıdan, tüm puck prep ekipmanı ile aynı mantık ile, gerekli değil ama faydalı.