• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yanlış kullanılan Türkçe kelimeler

Bazen anlatılmak istenenin tersi de olmuyor, ortaya karışık bir şey çıkıyor.

Tee 2007'de şöyle bir yazı okumuştum:

Dücane Bey'in konuyu zorlamasına şaşırdım. Hoş, kendisi linkteki gazeteyle 180 derece ters fikirlere sahip şimdilerde, belki bu kuralı da zorlamıyordur artık. Ayrıca kendisinin de dikkatinden kaçan bir kelime olmuş :)

Ekli dosyalar

• 20201126_222920.jpg
    20201126_222920.jpg
    64.2 KB · Görüntüleme: 10
Bir ekleme de ben yapmak isterim.

Karbondioksit gazının bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını ifade ederken çokça salınım sözcüğü kullanılıyor. Oysa salınım, aynen salıncağın yaptığı gibi salınma işini ifade ediyor. Daha iyi açıklamak için alta fotoğraf da ekliyorum.

Doğru olan ifade ise salmak. Ancak gaz salmak kulağa başka hoş olmayan çağrışımlar yaptığı için açıkçası ben bu şekilde kullanmayı tercih etmiyorum😅. Benim tercih ettiğim ifade biçimiyse salım.

Ekli dosyalar

• D470F1AC-CC33-43AE-87CC-BF3FB5E68DF9.png
    D470F1AC-CC33-43AE-87CC-BF3FB5E68DF9.png
    2.3 KB · Görüntüleme: 7
Yapacağım yerine yapıcağım yazılması hiç hoşuma gitmiyor. Tabii bu örnek çalışacağım yerine çalışıcağım gibi çeşitlendirilebilir.

O zaman bir editör olarak neredeyse her gün kullandığım sayfaları şuraya bir yerlere iliştireyim.😊

Tdk Sözlük
Tdk Yazım Kuralları

Şu anda pek kullanılmayan ama anlamlarını merak ettiğiniz kelimeleri araştırmak için ise Kubbealtı Lugatı'nı kullanabilirsiniz.

Kubbealtı Lugatı

Geri