oguzhanata
İyi Bilinen Üye
- İsim
- Oğuzhan Ata
Daha fazla
- İsim
- Oğuzhan Ata
- Değirmen
- Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
- Ekipmanlar
- V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Yenimahalle
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Beytepe
Forumda sıkça yapılan bir yazım yanlışından dolayı açmak istedim bu konuyu. imla ve yazım kurallarına azami ölçüde uyulması gerketiğini düşünüyorum ancak amacım imla polisliği değil, yani resmi bir kuruma dilekçe yazar gibi noktasına virgülüne dikkat edilmeli demiyorum
. Cümle devrik olmuş, virgülü yanlış yere koymuşsun, büyük harfle başlamamıışsın, özel ismi küçük harfle yazmışsın gibi durumlar için de açmadım bu konuyu.
Beni rahatsız eden sanırım tek bir kelime var o da "TAT". Bu kelimenin doğrusu "TAT" ancak forumda çok fazla "TAD" olarak kullanılıyor. Bunun sebebi de "TAT" kelimesinin ek aldığı zaman ünsüz yumuşamasından dolayı "Tadı, tadını, tadına" şekline gelmesi diye düşünüyorum. Eğer bu kelimeyi eksiz şekilde "örn: Kahvenin tat profili şöyleydi, Hiç tat alamadım, tat vermedi" kullanacaksanız "TAT" şeklinde yazmalısınız. "Tadım notu, tadını alamadım" gibi ünlü ile başlayan ek aldığında ise "t", "d" oluyor.
Beni rahatsız eden sanırım tek bir kelime var o da "TAT". Bu kelimenin doğrusu "TAT" ancak forumda çok fazla "TAD" olarak kullanılıyor. Bunun sebebi de "TAT" kelimesinin ek aldığı zaman ünsüz yumuşamasından dolayı "Tadı, tadını, tadına" şekline gelmesi diye düşünüyorum. Eğer bu kelimeyi eksiz şekilde "örn: Kahvenin tat profili şöyleydi, Hiç tat alamadım, tat vermedi" kullanacaksanız "TAT" şeklinde yazmalısınız. "Tadım notu, tadını alamadım" gibi ünlü ile başlayan ek aldığında ise "t", "d" oluyor.