• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yıkanmış kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babayaga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

babayaga

Barista
İsim
Ömer Furkan Polat
Daha fazla  
İsim
Ömer Furkan Polat
Daha önce v60la yıkanmış kahve demlemiştim ancak çok ekşi bulmuştum. Sonra hepsini cold brew olarak değerlendirmiştim.Yıkanmış kahvelerin hepsi ekşi tatlarda mı, espresso olarak kullanıldığında da ekşi mi bunları merak ediyorum sizlerin tecrübeleri neler

Daha önce v60la yıkanmış kahve demlemiştim ancak çok ekşi bulmuştum. Sonra hepsini cold brew olarak değerlendirmiştim.Yıkanmış kahvelerin hepsi ekşi tatlarda mı, espresso olarak kullanıldığında da ekşi mi bunları merak ediyorum sizlerin tecrübeleri neler
Bir kahve ile genelleme yapmak doğru olmayacaktır. Kahvenizi ve demleme detaylarınızı paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Bir kahve ile genelleme yapmak doğru olmayacaktır. Kahvenizi ve demleme detaylarınızı paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Coffeenutz.netten uzun süre önce almıştım
Peru Aprocassi Washed
Ruanda Ruhango Gisanga
V60 olarak 1/15 veya 1/16 kullanıyordum 2.5 dakikada bitiyordu demlemem su sıcaklığı olarak da 92-94 derece kullanıyordum. Daha sonra yıkanmış kahve denemesi yapmadım. Yapmadan önce de fikir almak istedim

Kahvenin tadım notlarını bilmiyorum. Bahsettiğiniz ekşilik az demlemeden kaynaklanıyorsa daha ince öğüterek daha iyi demlenmiş bir kahve elde edebilirsiniz

Kahvenin tadım notlarını bilmiyorum. Bahsettiğiniz ekşilik az demlemeden kaynaklanıyorsa daha ince öğüterek daha iyi demlenmiş bir kahve elde edebilirsiniz
Yani sizin yıkanmış kahve ekşi oluyor gibi bir düşünceniz yoksa muhtemelen benim kullandığım çekirdeklerden kaynaklı bir durum farklı çekirdekler desem iyi olabilir

Ekşilik değildir o. Eğer rahatsız ediciyse çözünmemiştir. 2.30 ekşiyse 3 dakikaya yaklaştırın. Döküş aralarını açabilirsiniz. 45 sn blooming 1.15, 1.45 döküşler olacak şekilde 40 70-70-70 dökün. Hatta kaynara yakın girin ilk seferinde farkı anlamak için.

Ekşilik değildir o. Eğer rahatsız ediciyse çözünmemiştir. 2.30 ekşiyse 3 dakikaya yaklaştırın. Döküş aralarını açabilirsiniz. 45 sn blooming 1.15, 1.45 döküşler olacak şekilde 40 70-70-70 dökün. Hatta kaynara yakın girin ilk seferinde farkı anlamak için.
Öğütüm kalınlığını inceltmek mi kalınlaştırmak mı daha iyi olur

Öğütüm kalınlığını inceltmek mi kalınlaştırmak mı daha iyi olur
İnceltmeniz daha iyi olacaktır eğer ki yetersiz çözünmeden dolayı bir ekşilikse, fakat ince öğütüm yaparken dikkatli olun çok ince olursa da acı/bitter tatlar oluşabilir.

İnceltmeniz daha iyi olacaktır eğer ki yetersiz çözünmeden dolayı bir ekşilikse, fakat ince öğütüm yaparken dikkatli olun çok ince olursa da acı/bitter tatlar oluşabilir.
Demleme sonunda çamur görüntüsü ve tatlarda bi çiğlik geliyor, ısıyı 99a çıkardım etki etti öğütümü merak ediyordum teşekkürler

Geri