• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün bundan espresso yaptım. 15 gr'la 60 ml'lik bir fincan... Keyifli bir deneyim tabii söylendiği kadar var, gerçi benim fincanlarda çilekle ilgili birşeye rastlamadım, ne ben ne de hanım... Filtrede de espressoda da tropik bir meyvemsilik vardı. Buram buram tazelik... "ama" diyor insan, espressoya göre kavrulmuş olsaydı acaba neler olurdu. :) bence null bunu bir denemeli, tabi çekirdek kaldıysa.

Kahve masası yayınını izledikten sonra hedef süremi 2,30 yaptım,bunu elde etmek için de 1 klik kalına gittim,süreyi tutturamadım. Referans olarak Burundi Gihere demleme videosunu almıştım,İsmail Abi çok yavaş dökmesine rağmen 60 ml suyu 9 saniyede döküyordu,ben 13 saniyede dökebildim,kirpi süzgeç de şebeke elektriği gibi darbeli akıtınca suyu,kahve yatağı mahvoldu. Son döküşü de videodakinden 8 saniye geç yaptım.

Kokusunda aldığım,çileğimsi hoş aromayı alıyorum. Ama güçlü değil,başka bir şey de yok. Tatlılık yok. Kompleks tatlar da yok,ya da ben alamıyorum. Sadece çilek yani. Sonlara doğru belirginleşen hafif acılık var.
Bir dahaki sefere hedef 2,30. Timemore 20 klik ve biraz daha hızlı döküm,kirpi süzgeçsiz. Döküş konusunda sıkıntılarım var anladığım kadarıyla.
İsterseniz kahveyi bir kaç gün daha beklettikten sonra bir daha deneyin .. degassing süreci bitmemis olabilir..

23:59 olmadan 1 kg sipariş verdim :)

Pro Tip: 1kg alanlar yanına bir paket daha kahve eklerlerse 23:59’a kadar olan diğer %10 indirimden de yararlanabilirler, worka’nın 250gr’mı yaklaşık 85 tl’ye gelmiş oluyor.

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2020-11-08 21.35.25.png
    Ekran Resmi 2020-11-08 21.35.25.png
    120.5 KB · Görüntüleme: 130
Bu çekirdeği 1:17 demlemeyi deneyebilirsiniz. Sonucu yazarsanız, tecrübeleri paylaşmış oluruz. Kahveden de tasarruf etmiş olursunuz :) Demleme süresi 2:30 - 2:45 diye de not düşeyim.

Herkes kiloyla almis o kdr mi iyi ya napsak alsak mi? Evde asiri kahve oldu en az geleceklerle beraber en az 4aylik kahvem var napsak ki? Dostlar

İlk reçeteniz 16:245'ti yanlış hatırlamıyorsam.
Evet, genelde 1:16, 1:16.5 demliyorum.

Bugün 1:17 demledim, ve hatta 14 gram kullandım. Yine de aromalar belirgindi fakat yoğunluğu biraz daha azdı. Bazı çekirdekler bu oranları kaldırabiliyor, bence bu da onlardan biri. o yüzden denemek isteyen olursa diye belirtmek istedim. Devir tasarruf devri :)

Herkes kiloyla almis o kdr mi iyi ya napsak alsak mi? Evde asiri kahve oldu en az geleceklerle beraber en az 4aylik kahvem var napsak ki? Dostlar

Anaerobic kokusundan rahatsız olmuyorsanız oldukça hoş bir kahve buzlukta yer varsa be vakum cihazı varsa alınabilir. Elinizde bekleyecekse paranızı cebinizde tutun.

Ankaradan kahve arkadaşı olmak isteyen varsa bende 1 kg+250 gr. sipariş vermek istiyorum. elimde çok kahve var ama meyvemsi deyince akan sular duruyor. aklımda duracağına buzlukta dursun :)

ben 2x250 gr sipariş vermiştim. 3 günde bir tanesi bitti ve elimde 250 gr kaldı. forumdaki gidişata bakılırsa fazla dayanmayacak bu kahve..umarım yüklü miktarda çekirdek almıştır Null.

V60, kalita, moccamaster ile yaptığım demlemelerin hepsinde de çok iyi sonuçlar aldım. gerçekten çok güzel kahve.

Şimdi indirim devam etmiyor sanırım

Geri