• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wolichu Wachu Washed - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öğütürken çok zorlanıyorum bu çekirdeği. Acaba bu tarz çekirdeklerde nasıl bir öğütüm kalınlığı ve demleme tarzı yapmak gerekir ?

Bugün epeydir aklımda olan şeyi yaptım. Cupping'de iyi sonuç verdiğinden ötürü french press ile demledim. James Hoffmann metotu kullandım. 98' Sırma ve perfetto drip 7 ayarında öğüttüm. 19:300 oran kullandım. Kavrum tarihi 02.06'ydı.

Beklediğim gibi v60'a göre çok daha iyi oldu. Bu kahveyi imkanınız varsa v60 (immersion) ya da clever ile demleyin. French press içinde iyi sonuç veriyor ancak kendi adıma v60'da verim alamadım.

Gelelim tadım notlarına. Öğütümden demleme esnasına kadar çekirdeklerde limonvari bir koku var. Hani bu fresh diye tabir edilen bir koku diyebilirim. Tadımda da bunu belli ediyor, sıcakken aromalar net değil ancak soğuduka asidite arttığından dolayı bu tatlar ön plana çıkıyor. İlk yudumda güzel bir fresh limon tadı var, nane limon gibi bir şeye benziyor. Bitişte ise damakta hafif bir bitter tat bırakıyor, rahatsız etmedi ancak olmasa daha iyi olur gibi.

Öğütümü 1 tık kalınlaştırıp belki su sıcaklığını 1-2 derece düşürürsem çok daha iyi olacak. Soğuk kahvede bu tatları alabilecek şekilde bir metot geliştirirsem çok iyi olur diye düşünüyorum.

Kavrum konusunda bir yanlış olması muhtemel, çekirdeğin potansiyeli var ancak kendini göstermesi için her şeyin çok iyi ayarlanmış olması lazım. Benim yaptığım demlemelerde kahvede çikolataya benzer tat kahvenin tadını bozuyor. Dengesiz ve acımsı bir profil oluşturuyor. Yine de ilk haline göre daha iyi, en azından bir şeye benzedi.

İlk demlemelerimde fena olmayan sonuçlar alıyordum, 1 ay geçince daha iyi olacağını okumuştum forumda ben de bekledim fakat daha da kötüleşti kahve ilk başlardaki tatlar yerini sanki ekşiliğe bırakmış gibi bu durumu yaşayan oldu mu? (25 mayıs kavrumlu)

Şu an Delter ile denedim 36 redklix 94 derece BWT 4 , peakwater 4.1 120 ppm civarı 15.5/250 soğudukça limonvari bir ekşilik aldım bende.(25 Mayıs kavrumlu)

Bu arada aynı parametrelerle dün Worka yı çok beğenmiştim , tadım notlarını aldım.

Worka'da da değişim oldu ama parametrelerle oynayınca gene iyi sonuç aldım fakat wolichu wachu ile bir türlü tutturamadım, odam biraz sıcaktı bu aralar acaba ondan mı etkilendiler dolapta karanlıkta tutuyorum dolap köşede ama sıcak olunca yapacak bir şey olmuyor.

biraz daha kalınlaştırabilirsiniz öğütümü. sonrasında da sıcaklığı düşürebilirsiniz. her seferinde tek değişiklik ile gitmek gerek tabi. ama bu mantıkla gidersek siz ideali bulana kadar kahve bitecek :)

15gr-240ml
cmd 23 klik
40-140-240 son döküş 1:30'da bitecek şekilde, son döküş sonrası hafif spin. 93 derece. isterseniz bunu da deneyebilirsiniz, ben bayadır bu standart tarifi kullanıyorum, çok az değiştirme gereği duydum.
Az önce dediğiniz tarifi uyguladım.

02.06.21 kavrumlu kahve, perfetto drip 4 ayarında öğütüldü, nestle su ve cafec traditional (yeni lot) kullandım. Ekipmanın porselen v60 olduğunu da ekleyeyim. Geri kalan tüm parametreler ise sizin reçeteniz.

Aricha'yı andırıyor, ancak aricha bundan çok daha dengeli ve tatlı bir kahve. Sanırsam ilk defa kalite farkını hissettim. Şöyle ki Aricha geçekten kaliteli bir kahve Wolichu ise onun kadar kaliteli değil, tat profili olarak yakın bulsamda birisi diğerinden daha kaliteli olduğunu size hissettiriyor.

Daha önce bahsettiğim çok hafif bir bitterlik var. Bu demlemede ki ya da reçetede ki hatada olabilir kavrum/çekirdek ile alakalıda olabilir. Kahvede Etiyopya limonumsuluğu var. Asiditesi hoşuma gitti, ağızda kalıcılığıyla birlikte hem kokusunda hemde tadımında hafif bir tereyağımsı bir şey var. Tam çözemedim ancak kesinlikle kuruluktan daha uzak bir kahve. Soğudukça bu yağımsı tat azalıyor.

Şu haliyle şimdiye kadarki en iyi sonucu aldım, öğütüm boyutu çok çok az arttırılabilir, su sıcaklığı 1 derece düşürülebilir belki. Etiyopya olduğunu şu an hissettiriyor. Ancak kesinlikle hataya pek toleransı olmayan bir kahve. Yaptığınız ufak bir hata fincanda kendini gösteriyor.

Son düzenleme:
Az önce dediğiniz tarifi uyguladım.

02.06.21 kavrumlu kahve, perfetto drip 4 ayarında öğütüldü, nestle su ve cafec traditional (yeni lot) kullandım. Ekipmanın porselen v60 olduğunu da ekleyeyim. Geri kalan tüm parametreler ise sizin reçeteniz.

Aricha'yı andırıyor, ancak aricha bundan çok daha dengeli ve tatlı bir kahve. Sanırsam ilk defa kalite farkını hissettim. Şöyle ki Aricha geçekten kaliteli bir kahve Wolichu ise onun kadar kaliteli değil, tat profili olarak yakın bulsamda birisi diğerinden daha kaliteli olduğunu size hissettiriyor.

Daha önce bahsettiğim çok hafif bir bitterlik var. Bu demlemede ki ya da reçetede ki hatada olabilir kavrum/çekirdek ile alakalıda olabilir. Kahvede Etiyopya limonumsuluğu var. Asiditesi hoşuma gitti, ağızda kalıcılığıyla birlikte hem kokusunda hemde tadımında hafif bir tereyağımsı bir şey var. Tam çözemedim ancak kesinlikle kuruluktan daha uzak bir kahve. Soğudukça bu yağımsı tat azalıyor.

Şu haliyle şimdiye kadarki en iyi sonucu aldım, öğütüm boyutu çok çok az arttırılabilir, su sıcaklığı 1 derece düşürülebilir belki. Etiyopya olduğunu şu an hissettiriyor. Ancak kesinlikle hataya pek toleransı olmayan bir kahve. Yaptığınız ufak bir hata fincanda kendini gösteriyor.
Ben başlığı 8 ay önce açmışım, bunu da dikkate almak gerekiyor 🙂
İçilebilir fincan elde etmenize sevindim.

Geri