Az önce dediğiniz tarifi uyguladım.
02.06.21 kavrumlu kahve, perfetto drip 4 ayarında öğütüldü, nestle su ve cafec traditional (yeni lot) kullandım. Ekipmanın porselen v60 olduğunu da ekleyeyim. Geri kalan tüm parametreler ise sizin reçeteniz.
Aricha'yı andırıyor, ancak aricha bundan çok daha dengeli ve tatlı bir kahve. Sanırsam ilk defa kalite farkını hissettim. Şöyle ki Aricha geçekten kaliteli bir kahve Wolichu ise onun kadar kaliteli değil, tat profili olarak yakın bulsamda birisi diğerinden daha kaliteli olduğunu size hissettiriyor.
Daha önce bahsettiğim çok hafif bir bitterlik var. Bu demlemede ki ya da reçetede ki hatada olabilir kavrum/çekirdek ile alakalıda olabilir. Kahvede Etiyopya limonumsuluğu var. Asiditesi hoşuma gitti, ağızda kalıcılığıyla birlikte hem kokusunda hemde tadımında hafif bir tereyağımsı bir şey var. Tam çözemedim ancak kesinlikle kuruluktan daha uzak bir kahve. Soğudukça bu yağımsı tat azalıyor.
Şu haliyle şimdiye kadarki en iyi sonucu aldım, öğütüm boyutu çok çok az arttırılabilir, su sıcaklığı 1 derece düşürülebilir belki. Etiyopya olduğunu şu an hissettiriyor. Ancak kesinlikle hataya pek toleransı olmayan bir kahve. Yaptığınız ufak bir hata fincanda kendini gösteriyor.