• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Veda Mesajı(Yasaklar ve Forum kültürü)

Coffeeworm

Barista
Öncelikle tüm nitelikli kahve dostlarına selamlar; çünkü bu forumda sadece ve sadece nitelikli kahve ile ilgilenen ve benimseyen insanlar için bulundum. Kahve deneyimlerimi tüm detayları ile paylaşmaya özen gösterdim.Beni tek tatmin eden şey gerçekten içtiğimiz iyi kahvenin detaylarını paylaşmak,size aktarmak ve sizden almaktı.

Gelelim asıl meseleye; sanal baharat isimli firmayı eleştirmemden kaynaklı bence gayet olağan ve sıradan bir tartışma sonrası hesabımın durdurulması. (Kahveden taş çıkması)

Kendime yapabileceğim tek öz eleştiri kullanıcıların adı baharat olan ve kahve satan bir firmayı seçtiği için başlarına bunun gelmesinin normal olduğunu söylemem.(ironi) Ancak bu bile benim yasaklanmam için geçerli bir neden olamaz, olmamalı.

TeyyaredenKahve adlı editöre verdiğim yanıtlar sonucu yasaklandım. Kendisi mesajlarımı tek tek hedef göstererek algı oluşturdu ve gelen şikayetler üzerine de beni yasakladığını duyurdu :) İsteniyor ki herkes kendini belli kalıplar içinde ifade etsin(özellikle kendi beklentileri içinde).

Bence burada asıl mesele etkileşim almak,sponsorluk almak,potansiyel iş fırsatlarını kaybetmek istememek iken 52 haftadır kahve dünyasının gelişmesi için youtube yayını yaptığını ve gönüllü yaptığını söylüyor.Kusura bakmazsa buna inanma zorunluluğum yok ve inanmıyorum da.Bunu ifade etmekte özgürüm.

Beni yasaklayanlar ve bu kararı destekleyenler eğer gerçekten kahve sevdalısı kişiler olsaydı benim kahveden çıkan taşa yaptığım eleştiriyi muhtemelen saldırı olarak algılamayacak ve bunu bir değerlendirme olarak kabul edip sanal baharat denen firmaya sanki küfür etmişim gibi lanse etmeyeceklerdi. Yine diyorum adı baharat ve benim için tarçın kokan bir firma bunu söyleyebilirim küçük görücü hor görücü vs diye beni hedef tahtasına koymak iyi niyetli değil bir kere çünkü benim amacım küçük görmekten ziyade ironi yoluyla vizyon ve kaliteyi sorgulamak ayrıca katılmadığını söyleyebilirsin sen de. Forum ne için vardı? :)

Düşüncemi ifade etmeme izin verilmemesi ve komik puanlama sistemi ile hesabımın durdurulması için ne söylenebilir? İroni yapmak yasak, eleştiri yasak,niyet okuma ve hoşuna gitmeyen mesajları, üyeleri yasaklamak serbest.

Bu firma için yazdığım eleştiri akabinde bir fakir edebiyatı aldı başını yürüdü ayrıca "herkesin pahalı nitelikli kahve alacak parası yok vs gibi" Ben zaten nitelikli kahve peşinde olan insanlara sesleniyorum.Tchibo, sanalbaharat içen kişilere değil. Forumda bu tip her şeyden biraz olan firmaları konuşmak yerine tek işi kahve olan firmaları konuşmak istiyorum,(istiyordum) benim de tercihim ve forumda bulunma amacım bu.Tıpkı diğer arkadaşların farklı tercihleri olduğu gibi.Hic kimsenin farklı düşüncesi için yasaklanmasını da asla talep etmedim.Ayrıca benim de param kısıtlı ve aldığım zaman sadece iyi kahve alıp içiyorum yoksa içmiyorum.Kahve dediğimiz şey biraz da keyif içeceğidir ana gıda maddesi olarak görüyorsak bunu bence foruma gerek yok marketten alıp tüketebiliriz.

Hakkımda "iyi bilinen üye" yazmasına bile "o üyenin kalitesini belli etmez" gibi bir şeyler söylemiş Teyyare. Beni kötülemesi ve haksız yere yasaklamasına bir kılıf bulması gerekti. O da benim tepki puanlarımı yok saymak olmuş. Gerçi bu puanları bende yok sayıyorum ama onun yok sayma nedeni başka.. Yazdıklarıma like basmayabilirdi arkadaşlar ancak beğenmişler çünkü ben kahveyi paylaşırken tüm detayları ile hiç bir firmanın ve projenin etkisi altında kalmadan hür irademle paylaştım. Herhangi bir etkileşim kaygısı gütmediğim için de hepsi objektif paylaşımlardı. Yeri geldi Probador'u kötü kavrumu, müşteri ilişkileri nedeniyle yeri geldi Null'u kahve paketlerindeki gramajı nedeniyle eleştirdim. Kaliteli olmak bence eleştiri yapabilme özgürlüğüne sahip olmaktır.

Ayrıca ben yasaklandıktan sonra KahveAnalistine düşünce özgürlüğü konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.Kendisiyle bir kez olsun konuşmamış olmama rağmen o bu rahatsızlığını belirtti ki bende bu haksızlığı başka üye için görsem asla sessiz kalmazdım.

Ama Teyyare gibi kişilerin etkileşimine katkı sağlamaktansa aranızdan ayrılmayı tercih ediyorum, zaten katkıda bulabileceğim pek kaliteli içerik de görmekte zorlanıyorum. O ortamı yaratmak için kullandığım ironi ve üslup için de yasaklanıyorum. Yarın kendilerince başka puanlar uydurup ifade özgürlüğümü tekrar kısıtlayabilirler. Bunu kabul etmeyeceğim.

O nedenle hoşça kalın:)

Çok haklısınız, yerinde bi karar olmuş, elveda 😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔

Üzüldüm, Coffeewormun sanal baharat ürününden taş çıkması ile ilgili yaptığı hiçbir yorumuna katılmamakla beraber hesap durdurulma kararını kınıyorum, hiçbirimiz firmaların avukatı değiliz beğendiklerimizi nasıl özgürce övüyorsak, onore ediyorsak beğenmediklerimizide sebeplerini belirterek eleştirebiliriz ve her eleştirimizde de haklı olmayabiliriz avukata gerek yok firma kendini savunur konuya açıklık getirebilir, eleştirirkende kimseden icazet almak zorunda da değiliz, bu kararıda faşizan bir tavır olarak değerlendiriyorum, kimseye küfür edilmemiş konudışına çıkılıp iftirada bulunulmamış, kişisel bakış açısı yansıtılmış, yok olmaz benim gibi düşünmüyorsan aramızda da yoksun mantığı güdülmüş "ya sev ya terket" derseniz işte buda faşizan tavır olur, forumlar kişilerin özgürce fikirlerini ifade ettiği sürece gelişirler, yoksa konu "körler sağırlar birbirini ağırlar" mantığına döner veya firmalara toz kondurulmuyorsa bilmediğimiz farklı soruları doğurur. Ben firmalarla veya herhangi bir konu ile ilgili fikirlerimi ifade ederken özgür olmalıyım. Küfür , hakaret ve iftira olmamak şartı ile dibine kadarda eleştiririm, bu üye olarak en tabi hakkım

Sanal baharat'ı değil, firmayı tercih eden üyeleri küçümsediğinizden dolayı ceza puanı aldığınızı düşünüyorum. "Öyle firmaya böyle müşteri". Benim en çok dikkatimi çeken cümlelerden biri buydu. Burada ne ironi var ne vizyon sorgulama, ki kalite sorgulamanızı başına talihsiz bir olay gelmiş bir üyenin konusunda yapmamalısınız diye düşünüyorum. Nitelikli kahve içen kişilere sesleniyorsanız başka konularda seslenmelisiniz.

Ayrıca sadece bu konudan ötürü de yasaklanmamış, sadece ceza puanı almışsınız. Mayıs ayından kalan puanlarınızla birleşince böyle bir sonuç ortaya çıkmış. Daha önce hangi sebeplerden ceza puanı aldığınızı bilemiyorum.

"İyi bilinen üye" tagıyla ilgili söylenenlere gereksiz alınganlık etmişsiniz gibi geldi. Bana göre gayet genel bir açıklama. Kendisini de kapsıyor, beni de sizi de...

Söz konusu editöre karşı 15 günde fazlasıyla bilendiğinizi düşünüyorum. Algı yapmakla itham etmişsiniz ama asıl sizin yazınızda fazlaca algı olduğunu görüyorum.

Bu arada editörlerin üye yasaklama yetkisi olduğunu bilmiyordum. Yetkinin sadece yöneticide olduğunu sanıyordum. Editörler ceza puanı verebiliyor mu?

Not: Yarın öbür gün ben de herhangi bir sebepten ceza puanı alabilir veya yasaklanabilirim. Eğer haketmediğimi düşünüyorsam da hakkımı ararım. Forumdaki kurallar sisteminin sorunsuz, harika olduğunu savunmuyorum. Sadece şu an ortada büyük haksızlıkların olmadığı kanaatindeyim.

Böyledir bu işler, başkasının başına geldiğinde umurunda olmaz ama kendi başına geldiğinde birden büyük bir aydınlanma yaşanır, editörler faşizan tavırlar içinde olur, her şeyi reklam ve para için yaparlar, aslında amaçları bizi kullanıp malı götürmek olur falan. Bomboş söylemler. Gidenlerin sessizce gitmeleri daha doğru geliyor bana.

Hadi bunları yazmak da benim özgürlüğüm olsun.

İyi bir karar vermişsiniz bence de.

ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu giden kişi bundan önce de birisi bir kahve dükkanındaki baristayı eleştirdi diye "lan hıyar" "gel sana artistlik yapanı göster göstermezsen pfyi naparım biliyorsun" tarzında mesajları olan üye miydi?
üslup konusunda sorun yaşayan insanlar hem forumda hem hayatta her yerde sorun yaşarlar bence. güle güle

Ceza Hukukunun en temel özeliklerinden birisi iddiayı ortaya koyanın ispatı için orantılı delil göstermesidir.

Sizin özgürlüğünüz bir başkasının özgürlüğüne zarar verene kadardır. Eleştiri yapma hakkına sahipsiniz. Ama iftira atamazsınız. Eğer varsa delilleriniz bizimle de paylaşın. Yoksa da edebinizle veda etmenizi tavsiye ederim.

14 Mayıs Tarihinde attığı bir mesaj nedeni ile 60 ceza puanı almıştı ilgili üye mesajın ekran görüntüsünü bir süreliğine buraya koyuyorum.
Ekran Resmi 2021-07-28 08.31.23.pngEkran Resmi 2021-07-28 08.30.58.png

Temmuz ayında attığı diğer mesajlar nedeni ile 30 ceza puanı aldı ilgili üye. Toplam ceza puanı 90 a ulaştığı için 15 gün süre ile uzaklaştırma aldı.

Ekran Resmi 2021-07-28 08.38.42.pngEkran Resmi 2021-07-28 08.42.41.png

Ayrıca ilgili rapor et sistemi ile "şikayet gelen" bu mesajınız dışında hiç bir mesajınız forumdan silinmedi.

Forumun belirli kuralları var ve bunları uymak zorundayız maalesef.

Son düzenleme:
14 Mayıs Tarihinde attığı bir mesaj nedeni ile 60 ceza puanı almıştı ilgili üye mesajın ekran görüntüsünü bir süreliğine buraya koyuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 14662Ekli dosyayı görüntüle 14663

Temmuz ayında attığı diğer mesajlar nedeni ile 30 ceza puanı aldı ilgili üye. Toplam ceza puanı 90 a ulaştığı için 15 gün süre ile uzaklaştırma aldı.

Ekli dosyayı görüntüle 14665Ekli dosyayı görüntüle 14666

Ayrıca ilgili rapor et sistemi ile "şikayet gelen" bu mesajınız dışında hiç bir mesajınız forumdan silinmedi.

Şu mesajlardan sonra hala gelip burada başlık açabiliyor olması çok ilginç gerçekten.Süresiz ban yemesi gerekirdi.Açık açık tehdit etmiş

Ekli dosyayı görüntüle 14662Ekli dosyayı görüntüle 14663

Ekli dosyayı görüntüle 14665Ekli dosyayı görüntüle 14666

Yukarıda yapmış olduğum yorum ve görüşlerim Sanal Baharattan taş çıkması başlığı altındakilerle ilgili ve aynı görüşteyim fakat arkadaşın paylaşmış olduğunuz diğer başlıklar altındaki yorum ve paylaşımları tabiki eleştiri sınırlarını aşmış, kabul edilemez, belirtmek istedim.

15 günlük cezası süresince bu muhteşem eseri mi kaleme aldı acaba? Cezası biter bitmez halkın beğenisine mi sundu? Merak içindeyim.

Ayrıca birine doğrudan hıyar demek de sınırsız ban gerekçesi değilse bu forum düşünce(!) özgürlüğü konusunda çağımızın çok ötesindeymiş gerçekten.

O nedenle hoşça kalın:)
"Teyyare" olarak sanırım bana cevap hakkı doğuyor. Öyle demiş teyyare, böyle yapmış teyyare... Bu bile kötü bir üslup...

Levent diyebilirsiniz, teyyaredenkahve diyebilirsiniz, vs...

Bana yönelik o kadar çok itham da bulunmuşsunuz ki (maddi kaygı, sponsor arayışı, fayda sağlama, algı yaratma, keyfi yasaklama, firmalara yaranma, gönüllü olarak paylaşım yapmama, vs...), hangisine ne cevap versem bilemedim. O yüzden konuyu okuyanlar varsa, katıldıkları noktaları yazarlar. Bir de bu zamana kadar beklemenize gerek yoktu, rahatsız olduğunuz an bunları dile getirebilirdiniz. Fazla dolmuşsunuz.

Yasaklanmanızın asıl sebebi 14 Mayıs tarihindeki mesajlarınız ve aldığınız 60 puan. @NoDRaC alıntılamış. Okuyup karar verebilirsiniz. Son mesajlarınızdan dolayı 30 ceza puanı verilmiş. Söylediğiniz gibi doğrudan bir yasaklama ya da benim sizi yasakladığım gibi bir durum yok. Böyle bir şey olamaz. 60 + 30 = 90

O yüzden doğruyu açık açık söylemenizi beklerdim. Konuyu bilmeyen ya da önceki mesajları görmeyen arkadaşlara kasıtlı olarak şu mesajı veriyorsunuz "editör ile ikili mesajlarda bulunduk ve benimle aynı düşünmediği için beni yasakladı"

Bu arada ikili yazışmalarımızın hiç birini raporladım. Raporladığım bir mesaj vardı. O da @kornman887 e karşı yazdığınız şu mesaj...

"Okuduğunu anlamakta zorlandığını düşünüyorum bence tekrar okumaya ve anlamaya çalışırsan komik duruma düşmezsin."

O konu altında ben dahil diğer arkadaşlarımız da mesajlar yazdı ama "Editör" olduğumdan olsa gerek, siz bana karşı mesajlar yazmayı daha uygun gördünüz.

Forumdan bir arkadaşımıza da özel mesaj yolu ile şunu yazmıştım, yine buradan da yazayım. (kullanıcı adını yazmıyorum, kendisi zaten okuyordur)

"Bana karşı da bir şeyler söyledi ama hakaret olmadığı sürece ben çok takmıyorum. Sosyal medyada da aktif olduğumdan benim için bir sorun değil. Yoksa bana da forumdaki insanlara oynamak adına bir şeyler yazarsınız gibi bir şeyler dedi. Saygı duyuyorum, öyle bir imaj oluşturmuş olabilirim kendisi için."

Hakkımda "iyi bilinen üye" yazmasına bile "o üyenin kalitesini belli etmez" gibi bir şeyler söylemiş Teyyare.
@nuclearmoonrise yorumunda yazmış. Genel bir açıklama ve sistemi yazdım. Mesaj sayısı ve beğeni sayısına göre otomatik bir sistem. Üyenin kalitesini, paylaşım kalitesini, vs göstermez.

Ama Teyyare gibi kişilerin etkileşimine katkı sağlamaktansa aranızdan ayrılmayı tercih ediyorum,
Bence burada asıl mesele etkileşim almak,sponsorluk almak,potansiyel iş fırsatlarını kaybetmek istememek iken 52 haftadır kahve dünyasının gelişmesi için youtube yayını yaptığını ve gönüllü yaptığını söylüyor.Kusura bakmazsa buna inanma zorunluluğum yok ve inanmıyorum da.Bunu ifade etmekte özgürüm.
Maalesef günümüzde böyle gönüllü girişimler o kadar az ki, insanlar inanmakta zorlanıyor. Ben bile bazen neden yapıyorum diye sorguluyorum. Yayın yaptığım kişilere ulaşıp sorular sorabilirsiniz. Kendilerinden kaç tl aldım, neler talep ettim, vs... cevaplar sizi doğruya ulaştıracaktır.

Son düzenleme:
''Teyyare'''den sonrasını okumadım.. Uzunca bir yazı olduğunu görünce, okumaya son paragraftan başladım ve şu üslubunu görünce de okumayı bıraktım.. Ben bu tarz arkadaşların yazılarını okumuyorum bile artık, sanırım yoksay butonu bende reflex olarak gelişti.. Yani bu arkadaşın insanları kahve aldığı yere göre sınıflandırmasına mı sinirlenirsin , tanımadığı insanlara hakaret etmesine mi.. Örneğin ben Kawa'dan da kahve alıyorum, Sanalbaharat'tan da kahve alıyorum, halimden de gayet memnunum. Kullandığı ifade ''öyle firmaya böyle müşteri''.. Böyle insanlar kendini ne ve nerede zannediyor gerçekten anlam veremiyorum...

Teyyare kelimesinden aslında ne vurgulamak istediği gayet açık. Üslup konusuna girip kendi üslubunu sergileyemeyen bir bünyenin zaten bu forumda bulunmasına da gerek yok. Keza silinen mesajları @NoDRaC sayesinde görmüş de olduk. Ben şahsen eskisi gibi takip edemiyorum forumu. Ancak şu mesajlardan sonra böyle bir başlık açması bile saçma geldi. Yolu açık olsun falan da demeye gerek yok. Kimseyi zorla tutmuyoruz forumda. Hayat da her şey keyif için yapılmalı. Ötesine geçtiği an insanın davranış psikolojisi de değişmeye başlıyor. Bu tehlikeli.
Bunu koruyamayan kişinin de böyle bir ortamda bulunmasına gerek yok.
Buyurunuz sizi şuraya alalım > YoutubeKids
Yeterli gelişim ve olgunluğu sağladığınızda geri gelmek isterseniz gelir, özür dilemeniz gereken kişilerden de özür dilersiniz. Ya da keyfiniz bilir.

Geri