• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ve Karşınızda Timemore'un Amiral Gemisi: Chestnut X!

Ben epey memnunum G1 den geçiş yaptım. Banada bir arkadaşım önerdi yabancı bir YouTuber övmüş baya filtre kahve için kullanıyorum evimde espresso makinesi yok. İkinci ayar kısmını daha bir kere kullandım filtre için çok ince ayara ihtiyaç duyulmuyor öğütüm tutarlılığı bakımından gayet iyi belki referans olur Hario mini 100/30, TM slim plus 100/60, G1 100/70, Chestnut X 100/90 veririm CMD yada K Plus kullanmadım.
Beğendiğim yanları ne diye sorarsan
- Klik sistemi herhangi bir kalibrasyona ihtiyaç duymadan sadece sayılara giderek klik ayarlıyorun klik unuttum derdine sonn:)
-Öğütüm ergonomisi ve tutarlılığı gerçekten çok başarılı. İlk değirmen geldiğinde eleştiriyordum öğütme topuzu neden metal diye muhtemelen bir mühendislik detayı var kola çok az güç uygulayarak öğütüm sağlayabiliyorsun.
-Tasarım :) Tasarımda hiç plastik malzemeye yer verilmemiş. Gerçekten premium hissettiriyor.
Ayrıca kullanıcı deneyimini iyileştirecek minik ama mutlu eden detaylar var. Öğütme haznesi çok kolay takıp çıkartılabilir. Öğütme kolu kapanıp açılabilir.
Timemore logosunun baskı değilde pirinç bakır gibi bir malzemeden yapılması vs.
Eksi olarak sayabileceğim tek konu sanırım öğütme kolu açıkken değirmen tam ayakta durmuyor duruyor ama durmuyor yani dokunsa biri devrilir bunun nedeni de öğütme topuzunun metal olması.

Teşekkürler yorumlarınız için, aslında çoğu soruma yanıt bulmuş oldum.
Klik sisteminin numaralı olması benim için büyük artı. Gün içinde farklı ekipmanlarda demleme yapmayı seviyorum, bir noktadan sonra akılda tutmak zor oluyor hakkaten.
Paylaştığınız fotoğrafta filtre duvarları da epey temiz görünüyor.
Ben de alırsam C2'den geçeceğim, sanırım büyük bir atlama olacak :)

C2'de bazen temizlik sonrası aynı ayar tutmuyor gibi geliyor bana. Örneğin önceden 20 klik'te aldığım sonucu, temizlik sonrası 22 klik'te almaya başlıyorum. Aşırı dengesiz değil ama bazen temizlik sonrası ilk demleme sonucuna göre yeniden ayarlamam gerekebiliyor reçeteleri. Sanmıyorum ama, X'te benzer bir durumla karşılaştınız mı?

Hocam bahsettiğiniz sorun sürenin değişmesi ise ne G1 de ne de Chestnut X de yaşamadım. Sorun tatsa belki ufak farklılıklar olabilir onu da benim dilimin anlayacağını sanmıyorum :)
Değirmen seçmek gerçekten zahmetli bir iş aklınıza takılan herhangi bir şey olursa bu konu üzerinden sorabilir yada Özel mesajdan ulaşabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Aldıktan sonra yorumlarınızla buraları yeşillendirirsiniz :)

Son düzenleme:
Çok teşekkürler yardımlarınız için, karar sürecimi biraz kolaylaştırdı diyebilirim :)
Gerçekten şık görünüyor değirmen, alırsam mutlaka yorumlarımı eklerim ben de buraya.

Geri