• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60'ta kahvenin belli tatlarını öne çıkarmak için uygulanabilecek teknikler var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaan716
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan716

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhaba, V60'ta yeni yeni kahve demlemeye başladım ve her seferinde farklı tatlar almak istiyorum. Mesela bir demlemede asidite önde olsun başka bir demlemede tatlılık, diğerinde gövde, bir başkasında aromalar belirgin olsun istiyorum. Nasıl öğütüm ve döküşler yaparak istediğim tatları uç noktada alabileceğim kahveler yapabilirim? Nasıl demlersem daha tatlı nasıl demlersem daha asidik olur gibi

Merhaba öncelikle 🙂, bunu her kahvede ayni sekilde yapmak cok mümkün değil bence fakat demleme parametrelerinizi değiştirip bunları not alarak (90 derece x marka su kullandım, a click ayarında öğüttüm ve şu kadar sürede bitti gibi) zamanla o kahvede daha tatlı veya daha asidik vs gibi reçeteler oluşturabilirsiniz.

Merhaba öncelikle 🙂, bunu her kahvede ayni sekilde yapmak cok mümkün değil bence fakat demleme parametrelerinizi değiştirip bunları not alarak (90 derece x marka su kullandım, a click ayarında öğüttüm ve şu kadar sürede bitti gibi) zamanla o kahvede daha tatlı veya daha asidik vs gibi reçeteler oluşturabilirsiniz.
Öğütüm ince ve demleme süresi kısaysa daha asidik, öğütüm kalın, kahve su oranı yüksek ve demleme uzunsa daha tatlı gibi bir şey duydum. En azından referans olması için bu tarz şeyler uygulamak doğru mu? Kahvenin en uç notlarını da tatmak istiyorum. Çok asidik ve çok tatlı gibi

Öğütüm ince ve demleme süresi kısaysa daha asidik, öğütüm kalın, kahve su oranı yüksek ve demleme uzunsa daha tatlı gibi bir şey duydum. En azından referans olması için bu tarz şeyler uygulamak doğru mu? Kahvenin en uç notlarını da tatmak istiyorum. Çok asidik ve çok tatlı gibi
Tabi deneyebilirsiniz denemekten zarar gelmez, ama ince öğütüm yaparken dikkatli olmakta fayda var, extraction artacaktır ve fazla extraction kahvenizi istenmeyen bitter/acı tatlara götürür.

Tabi deneyebilirsiniz denemekten zarar gelmez, ama ince öğütüm yaparken dikkatli olmakta fayda var, extraction artacaktır ve fazla extraction kahvenizi istenmeyen bitter/acı tatlara götürür.
500 mikronun biraz altında öğüttüm (timemore c3 13 click) ve istediğim gibi keskin bir kahve elde ettim ve acılık yoktu. Rahatsız edici acılık olana kadar her demlemede 1 click azaltarak en alt sınırı görüp sonra kalınlaştırarak en üst sınırı test edebilirim. Derim ki ideal öğütme aralığı bu şunun altına düşerse asidik üstüne çıkarsa tatlı bir kahve olur. Tabii sadece belirli bir kahve için

Bu tablo ve kahve pusulası da işinize yarayabilir belkiscreenshot_20240110_152439_gallery-png.png

Güzel bir tavsiyeydi teşekkürler

Geri